Neler Yeni

Starbucks küçülmeye gidiyor❗️

eneskaya6

80+ Silver

Starbucks küçülmeye gidiyor​

ABD'li kahve zinciri Starbucks, şirketi yeniden canlandırma planı kapsamında mart ayında kurumsal ekibini küçülteceğini ancak şubelerinde çalışan baristaların işten çıkarmalardan etkilenmeyeceğini bildirdi.​

IMG_3813.jpeg

Olayın tamamen boykottan ötürü olduğunu düşünmüyorum ama kesinlikle büyük paya sahip.

Türkiye de bir kahvenin 150₺ olması genc ve öğrenci kesimi direk kaybetmek demektir. Son zamlarla baya bi müşteri kaybetti ve yapılan boykotların ne derece etkili olduğunu da bize göstermiş oldu.

Hangi marka olursa olsun müşterisi olduğu sürece vardır

Starbucks a her hangi bir boykot yok gayet güzel mekanları dolup taşıyor. Zaten böyle yerlere gidenler genelde eğitimli kişiler olduğundan boykot denen komik işlerle uğraşmıyorlar.

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1

ABD'li kahve zinciri Starbucks, şirketi yeniden canlandırma planı kapsamında mart ayında kurumsal ekibini küçülteceğini ancak şubelerinde çalışan baristaların işten çıkarmalardan etkilenmeyeceğini bildirdi.​

Alıntıyı görüntüle

Olayın tamamen boykottan ötürü olduğunu düşünmüyorum ama kesinlikle büyük paya sahip.

Türkiye de bir kahvenin 150₺ olması genc ve öğrenci kesimi direk kaybetmek demektir. Son zamlarla baya bi müşteri kaybetti ve yapılan boykotların ne derece etkili olduğunu da bize göstermiş oldu.

genel bir küçülme var sanırsam dünya genelinde.
He türkiye için de diyeceklerim bana göre bir süzgeç gibi bu dükkan.
Bence aklı başında kimse buradan almaz gereksiz pahalı geliyor bana burası .

kutaybey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Kutay
starbucks'a elinde pankartlarla girip bağıra bağıra bir şeyler anlatan ileri düzeyde psikolojik rahatsızlığa sahip ilgi bağımlısı insanlar sadece komik. işe yaramıyor yani boykot falan. bu insanlar zaten önceden de starbucksta kahve içmiyordu , şimdi ise bunun için sadece duyar kasıyorlar.

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
681
İsim
Sinan
Starbucks a her hangi bir boykot yok gayet güzel mekanları dolup taşıyor. Zaten böyle yerlere gidenler genelde eğitimli kişiler olduğundan boykot denen komik işlerle uğraşmıyorlar.
Eğitimli kişi kahveye o parayı vermez. Oraya gidenlerin büyük kısmı görgüsüz ve hayatlarını başkasına özendirmek üzere yaşayan kişiler.
Sattığı kahvelerin tadı pakette satılan 3ü1 arada kahvelerden farksız olan , sadece bardağında marka adı yazıyor diye elinde tüm gün bardakla dolaşan bir insan nasıl eğitimli olabilir ?

Boykotda komik bir iş değil bana kalsa alternatifi olan bütün yabancı markalara uygulanmalı. Hatta halkı kazıklayan bütün firmalara uygulanmalı ve bunu yaparken 'o yapmıyor ben niye yapayım' diye sorgulamak yerine 'ben üzerime düşeni yapayım gerisi beni alakadar etmez' denmeli.

kutaybey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Kutay
Eğitimli kişi kahveye o parayı vermez. Oraya gidenlerin büyük kısmı görgüsüz ve hayatlarını başkasına özendirmek üzere yaşayan kişiler.
Sattığı kahvelerin tadı pakette satılan 3ü1 arada kahvelerden farksız olan , sadece bardağında marka adı yazıyor diye elinde tüm gün bardakla dolaşan bir insan nasıl eğitimli olabilir ?

Boykotda komik bir iş değil bana kalsa alternatifi olan bütün yabancı markalara uygulanmalı. Hatta halkı kazıklayan bütün firmalara uygulanmalı ve bunu yaparken 'o yapmıyor ben niye yapayım' diye sorgulamak yerine 'ben üzerime düşeni yapayım gerisi beni alakadar etmez' denmeli.
şu devirde kahvenin bile lüks görünmesinin ve kahveyi özendirmeye çalışmanın ne kadar acınası bir durum olduğunun yanı sıra bu durum aynı zamanda trajikomik...

Maryo

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
starbucks'a elinde pankartlarla girip bağıra bağıra bir şeyler anlatan ileri düzeyde psikolojik rahatsızlığa sahip ilgi bağımlısı insanlar sadece komik. işe yaramıyor yani boykot falan. bu insanlar zaten önceden de starbucksta kahve içmiyordu , şimdi ise bunun için sadece duyar kasıyorlar.
boykot değil o başka şeyler deniyor da neyse
Boykot tam tersi oradan bir şey almazsın girmezsin olur biter de bu abartı artık.
Boykot mantıklı da halkımız bilmiyor boykot nasıl yapılır diye.

KaptanMC

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
907
İsim
Mehmetcan İvrendi
Zaten böyle yerlere gidenler genelde eğitimli kişiler olduğundan boykot denen komik işlerle uğraşmıyorlar.
Dediğin şey Starbucks'ta boykot diye bağıran insanlardan çok daha Komik bide gidip diğerlerini kötülüyorsun😂

-Egitimli kişiler 😂 herhalde Macbook İle Starbuck gidip 2 saat oturup Sanki Nvidia'da yazılım mühendisiymiş gibi Sürekli tuşlara basan Ama Aslında havalı gözüksün diye Text Dosyasına random Atan ve Boş Kahve kutusunu Yudumlayan Ve Kızların ondan Etkilendiğini Düşünen Kişiler mi❓

-Egitimli= Bilinçli Sence Bikinçli bir insan O Kahveye O kadar para verecek kadar enayi olanlar mı? (Starbucks deneyen arkadaşlarım normal kahvenin daha güzel olduğunu söylüyor) sırf Popüler mekan diye o fiyatlar

-Ayrıca Boykot Boş değil sadece Türkiye'de ki Zihniyet bunu anlayabilecek ve uygulayabilecek Kadar Kafası çalışan insanlar değil

1-Türkiye'de yaşayanların Zaten %90'nı Kendi Bilinçleri yok sürekli sosyal medya ne derse Ona uyuyorlar Ve hiç kendileri kafasını yormuyor

2-Boykot Sadece Bir Marka'nın gücü'nü azaltmak olarak görüyorsan o senin sorunun Mesela Ben Oradaki Çocukların durumunu gördüğüm için Karşıyım Eğer Adam gibi savaşlasalar tamam Ama Kadın ve çocuk Demeden katlediyorlar Bak bakayım tarihine savaşta tüm Kadın ve çocukları hatta bebekleri Ayırt etmeden katleden Var mı?
(Mağol'ları katma Orası Ayrı Kesin değil)

3-Zaten eğitimli bir insan Olsaydın Öncelikle empati Yapardın Düşünsene senin Anneni Kardeşlerini Vs. göz kırpmadan öldürüyorlar hatta Teca*** ediyorlar Ve Markalarda Bunu destekliyor göz göre göre Ve İnsanlar Türkleri öldürüyorlar Zaten türkleri sevmiyoruz markalara son destek diyor Ne düşünürdün??

Fırhorse Sobutmoon

80+ Bronze
Ya ben de üzülüyorum kültürsüzüm falan diye, meğer starbucksa girsem her şey düzelecekmiş ya vay be!

Siene

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
681
İsim
Sinan
şu devirde kahvenin bile lüks görünmesinin ve kahveyi özendirmeye çalışmanın ne kadar acınası bir durum olduğunun yanı sıra bu durum aynı zamanda trajikomik...
O kahveyi içmediğinde ölmüyorsan o kahve zaten lükstür.
İhtiyaçla lüksü iyice karıştırır olduk.
İnsanların sosyalleşmeye ihtiyacı var ama bunun çözümü kazık fiyata kahve içmek değil.
Bu fiyatların abartı olduğu konusunda herkes hemfikir ama hala orası dolup taşıyor. Oraya gidenler açıkça lüks yaşadığını düşündüğü için gidiyor. Ben eminim kahve ucuz olsa oraya giden daha az olur. Çünkü lüks yaşadığını düşünmez.
Ayrıca bu olan şey bir devre yada bu ülkeye özgü bir şey değil. Öyle olsa bu marka çoktan patlardı. Açıkça saçma düşüncedeki insanlatın statu göstergesi. Yani tam anlamıyla lüks.

kutaybey

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
252
İsim
Kutay
2-Boykot Sadece Bir Marka'nın gücü'nü azaltmak olarak görüyorsan o senin sorunun Mesela Ben Oradaki Çocukların durumunu gördüğüm için Karşıyım Eğer Adam gibi savaşlasalar tamam Ama Kadın ve çocuk Demeden katlediyorlar Bak bakayım tarihine savaşta tüm Kadın ve çocukları hatta bebekleri Ayırt etmeden katleden Var mı?
(Mağol'ları katma Orası Ayrı Kesin değil)

3-Zaten eğitimli bir insan Olsaydın Öncelikle empati Yapardın Düşünsene senin Anneni Kardeşlerini Vs. göz kırpmadan öldürüyorlar hatta Teca*** ediyorlar Ve Markalarda Bunu destekliyor göz göre göre Ve İnsanlar Türkleri öldürüyorlar Zaten türkleri sevmiyoruz markalara son destek diyor Ne düşünürdün??
filistin denen ülkenin tamamen masum olduğunu , savaştan kaçtığını ve gereksiz yere saldırıya uğradığını düşünüyorsun , ki bu tamamen yanlış. israilin arkasındaki ülkelerin fazla ve güçlü olması filistini sanki masum gibi gösterse de aslında savaşı başlatan ülke filistin. bu , israil haklı ben israili destekliyorum demek değil tabii.
masum insanların *lümü de savaşın/savaşların kaçınılmaz bir gerçeği maalesef.
ayrıca yaşadığımız ülke gözünden bakarsak , türkiye herhangi bir ülke ile savaşa girdiğinde arkasından yardım edecek son ülke filistindir. arapların bizi çok sevdiğini düşünüyorsunuz ama alakası bile yok , aksine bizden nefret ediyorlar.
yani durumun insanlık ile bir alakası yok , masum insanları , sivillerine zarar geleceğini bilmesine rağmen savaşa giren ülke düşünmeli.
----
kısacası kahve falan içmek istemiyorsanız içmeyin , ama içen kişiye de karışmayın. kahveyi/kolayı nereden içtiğim , yemeğimi nereden yediğim kimseyi ilgilendirmez.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,607
İsim
Sarp Yılmaz

Alıntıyı görüntüle

Aynen siz öyle sanın Allahtan buralara gidenleri durumu ve eğitim seviyesi genel olarak yüksek o yüzdek bu boykot saçmalığına dahil olmuyorlar.

Top Bottom