Neler Yeni

Çözüldü✓ Statik elektrik ekran kartını bozar mı?

Bugra5211

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Buğra Çorbacı
Arkadaşlar sisteme ekran kartını takarken galiba ekran kartının çipine dokundum. Ekran kartım zarar görür mü? Şuan baska bir yerdeyim. Bu yuzden calistirmadim. (Tam montajını yapmadığım için ekran kartını statik poşetine koyup biraktim)

Bünyamina

80+ Platinum
Arkadaşlar sisteme ekran kartını takarken galiba ekran kartının çipine dokundum. Ekran kartım zarar görür mü? Şuan baska bir yerdeyim. Bu yuzden calistirmadim.
benim ekran kartı defalarca statiklendi tak çıkar ramları falan açılmazsa düzelir

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Bir şey olmaz, bu kadar ufak şeyleri kafaya takmaya gerek yok zaten.

Bugra5211

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Buğra Çorbacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
benim ekran kartı defalarca statiklendi tak çıkar ramları falan açılmazsa düzelir
Tamamdır teşekkürler. Korktum. Diger forumlarda cok abartiyorlar galiba bu statik elektrik konusunu. Bu yüzden bu konuyu açtım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam birde elimi kurulamak için havlu kullanmıstım. Bi sorun olmaz demi.(hani yünlü fln ya)

Son düzenleme:

Bünyamina

80+ Platinum
Tamamdır teşekkürler. Korktum. Diger forumlarda cok abartiyorlar galiba bu statik elektrik konusunu. Bu yüzden bu konuyu açtım.

Hocam birde elimi kurulamak için havlu kullanmıstım. Bi sorun olmaz demi.(hani yünlü fln ya)
elin değse yeterli oluyor statiklenme için ama statiklenme olmamışta olabilir

Kaan ÇABUK

80+ Titanium
En İyi Cevap
1
Hocam peki statiklenme oldu diyelim. Bunu ekran kartından atabilir miyim
PSU fişi takılı değilken açma tuşuna basarsan otomatik boşalır zaten sistemdeki statik elektirik

Star trek

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
952
İsim
Mehmet bozan
Statik elekrik boşalmasında sana da elektrik çarpar ve bunu his edersin. Ürperirsin. Öyle bir şey yaşamadıysan bir şey yok demektir.

Bugra5211

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Buğra Çorbacı
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Statik elekrik boşalmasında sana da elektrik çarpar ve bunu his edersin. Ürperirsin. Öyle bir şey yaşamadıysan bir şey yok demektir.
Yok hocam öyle bisey hissetmedim.

Yok hocam öyle bisey hissetmedim.
Ama yine de tedirginim. Sanırım revenge hocamın da dedığı gibi kabloyu fişten çıkarıp güç düğmesine basacağım. O zaman varsa kesin statiklenme gider diye düsünüyorum.

AltDnc

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
264
İsim
Altuğ
riskli iş dikkat et bizim bir komşu gelip takmıştı ekran kartını statik elektriği atsın diye elini toprağa sürmüş gelmeden önce :D

Nirvana

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Arkadaşlar sisteme ekran kartını takarken galiba ekran kartının çipine dokundum. Ekran kartım zarar görür mü? Şuan baska bir yerdeyim. Bu yuzden calistirmadim. (Tam montajını yapmadığım için ekran kartını statik poşetine koyup biraktim)
Ekran kartında hiç başıma gelmedi ama ddr3 ve ddr2 ramlarda çok başıma geldi bozulmasın diye blok alıyordum. Yaklaşık 7-8 tane ram çöpe gitmişti böyle.

Bugra5211

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
399
İsim
Buğra Çorbacı
Ekran kartında hiç başıma gelmedi ama ddr3 ve ddr2 ramlarda çok başıma geldi bozulmasın diye blok alıyordum. Yaklaşık 7-8 tane ram çöpe gitmişti böyle.
Hocam sizin adınıza üzüldum
riskli iş dikkat et bizim bir komşu gelip takmıştı ekran kartını statik elektriği atsın diye elini toprağa sürmüş gelmeden önce :D
Yeni parçalar statiklenmeye çok daha dayanıklı diyorlar doğrumu

Top Bottom