Neler Yeni

Steam dolandırıcılık sorunu

EmreE38

80+ Silver
Aşağıya steam desteğe yazdığım raporu bırakıyorum

Mailde dolandırıldığı belirtilen kişiye yazdım sen yapmadın diyor ve bende yapmadığımı biliyorum ama boş yere benim hesabım ban yedi destek çalışanı benden 1200 dolar talep etti hesabımın açılması için 48 saat içinde ödemem gerektiğini söyledi o dolandırılmış arkadaşın talebiyle bağlandığım yazıyordu ama o arkadaş öyle bir talepte bulunmadığını söyledi itemlerimi ve hesabıma açılmasını talep ediyorum.

Olayı kısaca anlatayım ilgilenirseniz mutlu olurum
Ben keydropta çekiliş kazanmıştım ordanda envantere bıçak falan çektim baya dizili inv vardı bunların hepsini skins monkeyden almıştım ama ursus doppler bıçağını çalıntı olduğu gerekçesiyle hesabım askıya alındı sonra ben eşyası çalınan arkadaşa yazdım benim envanterimdeki hiçbir item onun itemleriyle uyuşmuyordu (vardı ama sticker isim etiketi vb.)
Sonra steam desteğe bu durumu bildirdim yine aynı çalışan cevap verdi sana karşı destekte bulunamazsın demiştim diye artistlik yapıp hesabınızın açılması için "iade edilebilir destek bileti" alman lazım dedi benim olayda hiçbir suçum yok ve buna rağmen 1200 dolar istiyorlar benden bu arada ilk başta steam üzerinden yapmışlardı sonra mail attılar sonrada discorda geçtik yani bi çalışan buralara yazabilirmi anlayamadım bu işi büyütüp hesabımı açtırabilirmiyim?
Kocaman steam senin ***** saçma sitelerden yaptığın şeyler için seninle discorda konuşma yapacak ve senden para isteyecek🤣

Z1PP1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
1
İsim
Eymen Öcalan
Tam olarak nereden ticket açıyorsun?
Steam support un kendi sayfası dan
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kocaman steam senin ***** saçma sitelerden yaptığın şeyler için seninle discorda konuşma yapacak ve senden para isteyecek🤣
Hesapta 2000$ item vardı cs de
Mesaj otomatik birleştirildi:

1200 dolar çok ben 500dolara kaldırırım banını
Bütün buanları kaldır sana söz eldiven atıcam cs de

ruaF1912

80+ Bronze
Konu da çok fazla bilgi eksikliği var, ekran görüntüleri ile desteklenmeli konu, discord üzerinden sizin ile iletişime geçiyor dolandırıcımız, hesabınız sayısız kez dolandırıcılık ile ilişkilendiği belirtilmiş ve bu arkadaş sizden mobile guard, steam kullanıcı adınız vb bilgiler istedi ve siz de bu arkadaşa verdiniz, işte olay buradan sonra kopuyor. Kısa süre içerisinde hesabınızı banlattılar, daha sonra sizin ile sözde steam support ile görüştüğünüzü sandığınız 2.bir eleman olaya dahil oluyor, sizden 1200 dolar para yatırmanızı, bu parayı yatırdıktan 10 dakika sonra banka hesabına bu tutarın geri iade olacağı gibi komik bir palavra sıkıyor. daha önce steam üzerinden satın alım yaptığınız kredi kartlarının son 4 hanesi, hangi hesaplarınızda kullandığınız gibi bilgilere sahipseniz, o banı her türlü şekilde kaldırırsınız, tabi gerçekten steam support ile görüşürseniz.
Şuan profilinizde şöyle bir yazı var sanırsam :
unknown-1.png

Top Bottom