Yardım Steam düşük indirme hızı

İssaaa

80+
Reaksiyon skoru
11
Speedtest hız testi görseldeki gibi 800-900mbps ama gördüğünüz gibi steam üzerinde indirme hızı bu şekilde çok düşük. Bir hafta önce superonline’a geçiş yaptım ama steam üzerinde indirm hızı hep bu şekilde çok düşük. Sebebi ne olabilir sorun neyden kaynaklı olabilir bilgisi olam yardımcı olabilirse çok sevinirim

Ekler

• IMG_8421.webp
    IMG_8421.webp
    20.5 KB · Hit: 32
  • IMG_8420.webp
    IMG_8420.webp
    13 KB · Hit: 27
Speedtest hız testi görseldeki gibi 800-900mbps ama gördüğünüz gibi steam üzerinde indirme hızı bu şekilde çok düşük. Bir hafta önce superonline’a geçiş yaptım ama steam üzerinde indirm hızı hep bu şekilde çok düşük. Sebebi ne olabilir sorun neyden kaynaklı olabilir bilgisi olam yardımcı olabilirse çok sevinirim
Ayarlarda limit varsa kaldır, bir de sunucu değiştirilebilir İstanbul-Ankara vs.

Yüklerken bazı oyunlar disk de kullanıyor. Oyunu yüklediğiniz disk çok hızlı değilse indirme süresini etkileyebilir. Veya bazı oyunlar Path of Exile gibi oyun içindeki pazar sistemini değiştirmek için, koca bir dosyada bazı verileri değiştiriyor. Bu internet ve diskten bağımsız yavaş iniyor.

Ek olarak indirme sunucusunu değiştirin, indir ön belleğini temizleyin. Ama belirteyim indirme ön belleğini temizlemek, şu ana kadar yüklemede olan yani indirme sırasında olan tüm şeyleri sıfırlar baştan yüklemeniz gerekir.

Yüklerken bazı oyunlar disk de kullanıyor. Oyunu yüklediğiniz disk çok hızlı değilse indirme süresini etkileyebilir. Veya bazı oyunlar Path of Exile gibi oyun içindeki pazar sistemini değiştirmek için, koca bir dosyada bazı verileri değiştiriyor. Bu internet ve diskten bağımsız yavaş iniyor.

Ek olarak indirme sunucusunu değiştirin, indir ön belleğini temizleyin. Ama belirteyim indirme ön belleğini temizlemek, şu ana kadar yüklemede olan yani indirme sırasında olan tüm şeyleri sıfırlar baştan yüklemeniz gerekir.
Hocam hepsini denedim. Superonlinea ilk geçtiğim gün 50-60mbps indiriyordu steamden yani diskin kapasitesi kadar ama şimdi 1-2mbps arası gidip geliyor. Sunucu değiştim durum yine aynı

Yeniden başlat hocam. Bende de sık şok oluyordu, çözüm bulamadım.

Daha önce turknet kullanırken sürekli sabit olarak 12-13mbps alırdım. Ancak superonline geçtiğimden beri sabit bir hız görmedim. 1000mbps kulağa çok hoş geliyor ama hiç verimli bir şekilde kullanamadım.
Yeniden başlat hocam. Bende de sık şok oluyordu, çözüm bulamadım.

Daha önce turknet kullanırken sürekli sabit olarak 12-13mbps alırdım. Ancak superonline geçtiğimden beri sabit bir hız görmedim. 1000mbps kulağa çok hoş geliyor ama hiç verimli bir şekilde kullanamadım.
Vallahi hocam bilmiyorum gerçekten; modem mi, wifi kartı mı, steam mı?

Dediğim gibi sürekli çık-gir vs yapardım.

Modem eski ve değiştirmedilerse ve sizin kendinize ait modeme izinm veriyorlarsa Keenetic modem alın. Kesinlikle değerler fark ediyor. İzin vermiyorlarsa modem değiştirmelerini isteyin. Bunun dışında belirteyim Turkcell yurtdışı çıkışları berbat ve bu sorunu düzeltmeyi bırak kabul etmiyorlar. Yerelde kullanabileceğiniz en kötü firmadır. Telefon tarafında da keza yüksek fiyat ve diğer firmalara göre internet hızlı bittiğine dair çok şikayet alır. Ayrıca bazı vakıflara paravan para aktarımı için de kullanılan, üstünde yandaşların tepindiği kötü bir firmadır.

Geri