Neler Yeni

🔴STEAM ve CS KAPANABİLİR ! (Büyük Drama)

CupOk

80+ Bronze
Tam biz de diyoruz ki oyun içinde kasa açmak kumar değildir bu yasal zaten ve böyle bir şey olsa bir çok oyun çoktan kapanmış olurdu Steam bunun için önemleri de var kuralları da CS go deniyor kasa açmak kumar değildir yasaldır diye güvenceleri de var belirtilmiş bu o yüzden yine bir şey olmaz
paramı verip kasa açmışım hükümet oyun içi harcadığım paraya da karışmasın bi zahmet

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1
"Artık sadece düşmanlarla savaşmıyoruz" diyor. 10 yıldan uzun oldu diye biliyorum oyuna skinler ekleneli :)?
Kasayı açtığında çıkan şeyi sadece maddi değerlendirmek yanlış. Tamam çoğu kişi kar amacıyla yapıyor ama skinler oyun içi eşyalar aslında. Oyunda skin almak yerine bir kutu alıyorsun ve içinden herhangi bir skin çıkıyor. Sen onu hangi amaçla yaparsan ona göre değişir.
Ayrıca CS oyununu geçmiş nesillerde küçük yaşlarda oynayanlarımız olsa da zaten küçük çocukların oynamasına uygun değil ona bakarsanız. Ayrıca kasalarda beleşe açılmıyor zaten, oyuna para yatırmaları lazım. Ve bunun zararlı bir şey olduğunu idrak edemeyecek yaşta olan çocukların zaten oyuna para koyamıyor olması lazım. Adam boş boş konuşmuş vallahi bu işten bir şey çıkmaz. He bu arada Valve asla bu kadar büyük bir oyuncu kitlesini kaybetmeyi göze almaz bana sorarsanız. Başka ülkelerde kumar diye yasaklanınca kasaların açılış şeklini biraz değiştirip sorunu ortadan kaldırmışlardı. Bir de Steam ile ne alakası var hiç anlamadım, Steam'i banlatacak bir yanı yok meselenin.

Critaes

80+ Bronze
Hocam diğer programları unut , videoyu izledin mi bilmiyorum ama direk CS ye sallıyor, keydrop u sadece örnek olarak verdim. Oyunun da fişi çekilebilir.
Steam kapanmaz ama CS'ye erişim engeli gelebilir ama şöyle diyim. Official CS sistemindeki kasa açma lootbox sistemini düzenlemeye tutan ülkeler var. Belçika, Hollanda gibi. Üstüne düşerlerse düzenleme gelebilir Türkiye tarafına.
Haskaloğlu sadece bu siteler için değil CS GO kasa açma sistemine de kumar demiş...
Steam kapanmaz ama CS özelinde düzenleme gelebilir. Yukarıdaki yanita verdiğim gibi.

quartle

80+ Gold
25 liraya awp keleş glock usp almıstım
ben 4 dolarlık kasadan 110dolarlık ak çıkardım
Mesaj otomatik birleştirildi:

uzun lafın kısası bence kapanmasın oynamak isteyen oynasın ama yayıncıların reklamını yapması yasaklanabilir çocuklara zarar çünkü

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,056
İsim
Mehmet Aslan
ben 4 dolarlık kasadan 110dolarlık ak çıkardım

uzun lafın kısası bence kapanmasın oynamak isteyen oynasın ama yayıncıların reklamını yapması yasaklanabilir çocuklara zarar çünkü
vergini verdin mi kardeşim , alalım arkadaşı :kekw:

Steam kapanmaz ama CS'ye erişim engeli gelebilir ama şöyle diyim. Official CS sistemindeki kasa açma lootbox sistemini düzenlemeye tutan ülkeler var. Belçika, Hollanda gibi. Üstüne düşerlerse düzenleme gelebilir Türkiye tarafına.

Steam kapanmaz ama CS özelinde düzenleme gelebilir. Yukarıdaki yanita verdiğim gibi.
Düzenleme gelene kadar yasaklayıp bizi süründürebilirler :kekw:

Critaes

80+ Bronze
paramı verip kasa açmışım hükümet oyun içi harcadığım paraya da karışmasın bi zahmet
Kumar yasak ne yazık ki şuanki durumda yasak olmasa farklı konuşurduk. Ama kumara giriyor ne yazık ki bazı ülkelerde CS de kasa açma sistemi yok. Türkiye özelinde de kaldırılabilir lootbox sistemi.
"Artık sadece düşmanlarla savaşmıyoruz" diyor. 10 yıldan uzun oldu diye biliyorum oyuna skinler ekleneli :)?
Kasayı açtığında çıkan şeyi sadece maddi değerlendirmek yanlış. Tamam çoğu kişi kar amacıyla yapıyor ama skinler oyun içi eşyalar aslında. Oyunda skin almak yerine bir kutu alıyorsun ve içinden herhangi bir skin çıkıyor. Sen onu hangi amaçla yaparsan ona göre değişir.
Ayrıca CS oyununu geçmiş nesillerde küçük yaşlarda oynayanlarımız olsa da zaten küçük çocukların oynamasına uygun değil ona bakarsanız. Ayrıca kasalarda beleşe açılmıyor zaten, oyuna para yatırmaları lazım. Ve bunun zararlı bir şey olduğunu idrak edemeyecek yaşta olan çocukların zaten oyuna para koyamıyor olması lazım. Adam boş boş konuşmuş vallahi bu işten bir şey çıkmaz. He bu arada Valve asla bu kadar büyük bir oyuncu kitlesini kaybetmeyi göze almaz bana sorarsanız. Başka ülkelerde kumar diye yasaklanınca kasaların açılış şeklini biraz değiştirip sorunu ortadan kaldırmışlardı. Bir de Steam ile ne alakası var hiç anlamadım, Steam'i banlatacak bir yanı yok meselenin.
Steam zaten banlanmaz, Steam resmi olarak desteklemiyor 3.parti kuruluşları ve kendi yasak sistemi var zaten. Ama CS özelinde konuşacak olursak dediğin gibi belçika ve hollanda gibi ülkelerde kasa açma sistemi kaldırıldı veya düzenlemeye tabii tutuldu diye biliyorum aynı şey FIFA içinde uygulandı o ülkelerde. Diğer dediklerine katılmıyorum ama ne yazık ki kumar yasal değil şuan ülkemizde ve bir düzenleme gelebilir.
Hangi amaçla yaparsan ona göre değişir diye bir bakış açısı yok bir kere o düşünce rasyonel değil kumar için.
Skin almak için bir market olmalı ve skin hangi fiyatsa o fiyat üzerinden işlem görmeli gidip 10 dolarlık kasadan 500 dolarlık skin çıkarmak kumar oluyor. 500 dolarlık skini 500 dolar yatırarak alıcaksın yani yasal olması için ki çoğu oyun zaten bunu kullanıyor.
Ayrıca kumarda para kaybetmenin temel nedeni hırstan kaynaklanıyor. Yetişkini için de çocuğu için de tehlikeli.

CupOk

80+ Bronze
Kumar yasak ne yazık ki şuanki durumda yasak olmasa farklı konuşurduk. Ama kumara giriyor ne yazık ki bazı ülkelerde CS de kasa açma sistemi yok. Türkiye özelinde de kaldırılabilir lootbox sistemi.
clash royale de elmas verip açtığım kasadan efsanevi çıktı umarım hükümet kıskanıp kumar diyerek clash royali banlamaz amin

ekrem imaro

80+ Bronze
Keydrop 2. kere kapandı hocam. Bu olay büyürse neden cs ve steam kapanmasın ? :D
steam niye kapansın? ticareti olan cs gibi bir kaç oyun var,sırf bunlar var diye koca platformu kapatamazlar.

-Mehmet-

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,056
İsim
Mehmet Aslan

Steam zaten banlanmaz, Steam resmi olarak desteklemiyor 3.parti kuruluşları ve kendi yasak sistemi var zaten. Ama CS özelinde konuşacak olursak dediğin gibi belçika ve hollanda gibi ülkelerde kasa açma sistemi kaldırıldı veya düzenlemeye tabii tutuldu diye biliyorum aynı şey FIFA içinde uygulandı o ülkelerde. Diğer dediklerine katılmıyorum ama ne yazık ki kumar yasal değil şuan ülkemizde ve bir düzenleme gelebilir.
Hangi amaçla yaparsan ona göre değişir diye bir bakış açısı yok bir kere o düşünce rasyonel değil kumar için.
Skin almak için bir market olmalı ve skin hangi fiyatsa o fiyat üzerinden işlem görmeli gidip 10 dolarlık kasadan 500 dolarlık skin çıkarmak kumar oluyor. 500 dolarlık skini 500 dolar yatırarak alıcaksın yani yasal olması için ki çoğu oyun zaten bunu kullanıyor.
Fransa da sanırım içinden ne çıkacağını görüyormuşsun , tabi gördüğün için almak zorundasın. Bu şekilde kumar statüsünden çıkarılabilir belki ama bunu dikkate alacaklar mı o önemli.

steam niye kapansın? ticareti olan cs gibi bir kaç oyun var,sırf bunlar var diye koca platformu kapatamazlar.
Steam de Valve nin diye körükleyenler olmaz mı sanıyorsun hocam ? Olmayacak bir şey değil :)

Critaes

80+ Bronze
clash royale de elmas verip açtığım kasadan efsanevi çıktı umarım hükümet kıskanıp kumar diyerek clash royali banlamaz amin
Aynı şey değil, o efsanevi kartı reel paraya çevirebileceğin bir yöntem yok. Önemli bir etken bu, ki sende iyi biliyorsun ki hesabı satsan bile iyi para etmez. Kendimizi kandırmaya gerek yok haklı çıkıcam diye

LoserIl

80+ Gold
En İyi Cevap
1

Ülkede kumar olan her şey yasaklanıyor mu sanki? En basitinden milli piyango uygulamasında bile kırk tane kumar oyunu var. CS onların yanında masum kalır. Ayrıca oyunda insanları kumara yönlendiren bir şey yok. Diğer kumar sitelerindeki gibi cezbetmek amacıyla yapılan bir sürü reklam, fırsat vb. yok. Yapımcıların para kazanmak için yaptığı bir şey ama dediğim gibi bunu oyunculara zorla yaptırmıyor. Keyfi isteyen girer yapar. Ayrıca niyetin gayette önemli. Ben şahsen birkaç kez kapsül açtım mesela, açarken gidip de 100 dolarlık falan pahalı şeyler çıkarmayacağımı biliyordum. Envanterde hiç çıkartmam yoktu, ne alsam diye de pek düşünmek istemedim öyle aldım birkaç kapsül çıkanları da kullandım. Ama ilk mesajda da dediğim gibi kumar olarak yapan insanlar var gerçekten. Ancak sadece oyunu oynayan veya benim gibi keyfiyen açan kişilerin sayısı da küçümsenemez. Oyuna engel getirmek çözüm değil. Zaten engel gelirse VPN ile oyunu açmaya devam eden insanlar daha çok kumar bağımlısı olan kişiler olur

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,542
Üyeler
168,311
Son üye
darksalyer67
Top Bottom