Neler Yeni

SteelSeries Arctis 7+ [Kötü deneyim]

ege_onall

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
590
İsim
ege
Arkadaşlar herkese merhaba,

Rampage Miracle X1 gibi marka/model olarak neredeyse kimsenin tavsiye etmeyeceği kulaklıktan, SteelSeries Arctis7+ kulaklığa geçiş yaptım.

Normalde kızgın kumlardan serin sulara atlamış gibi olmam gerekirken sonuç tam bir hüsran. Fark yok denecek kadar az. Sonar programı ile belli başlı ayarlamalar yaptım ama öyle ahım şahım bir fark olmadı.
Oyunda ses kasma performansı vasat hatta kötü, müzik kalitesi desen fena değil ama o kadar para verip Rampage'den geçecek kadar değil.

Şimdi sorum şu bir yerde hata mı yapıyorum anlamadım, derdim marka kötülemek değil ama beklentimin yarısını karşılamadı kulaklık.

Sanırım kazıklandım.
hocam ayarları tam doğru yapamamışsındır aynı kulaklık bende de var çok sağlam ses veriyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

hocam ayarları tam doğru yapamamışsındır aynı kulaklık bende de var çok sağlam ses veriyor
ayarlardan ses için hiçbir şeye dokunma sadece gaming için midi artı 12 yap ses aynı kalıyor ama aşırı artıyor

Maris

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
37
İsim
Ahmet KAYA

ayarlardan ses için hiçbir şeye dokunma sadece gaming için midi artı 12 yap ses aynı kalıyor ama aşırı artıyor
Hocam ayarlarınızı bana özelden atma şansınız var mı

Peak2Core

80+
:D ?

Alıntıyı görüntüle
Sanırım aynı zaman diliminde yaşamıyoruz.
verileri paylaşmışsınız, evet kağıt üstünde teorik olarak kablolu daha iyi. peki kulağınız ne kadar hassas? iki kulaklık modelini de deneyerek arkadaki farkı bana söyleyin. aşağıya bir kaynak bırakıyorum. yabancı kaynak fakat her iki kulaklık tipinin de artılarını ve eksilerini güzelce anlatmış. bluetooth 4.0 döneminde değiliz. neredeyse sıfır gecikmeyle kablolu kulaklık performansına çok yakınlar. sıradan bir kullanıcı; oyun-müzik faaliyetlerinde herhangi bir fark algılayamaz. 1500-2000 liralık kulaklıklardan bahsetmiyorum. segmentinde kendini kanıtlamış cihazlardan bahsediyorum.

makalenin tamamı

1684938218202.png

1684938244612.png

Yani kulaklıkta ne gibi bir sorun olabilir anlamaya çalışıyorum çalışmayan bir aksamı yok ki
fabrikasyon problemler olabilir. sürücülerle alakalı yazılımla alakalı vs... dilerseniz garantiye gönderin incelesinler.

Necromancerr

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,670
İsim
Emre
Discord
necromancerr
verileri paylaşmışsınız, evet kağıt üstünde teorik olarak kablolu daha iyi. peki kulağınız ne kadar hassas? iki kulaklık modelini de deneyerek arkadaki farkı bana söyleyin. aşağıya bir kaynak bırakıyorum. yabancı kaynak fakat her iki kulaklık tipinin de artılarını ve eksilerini güzelce anlatmış. bluetooth 4.0 döneminde değiliz. neredeyse sıfır gecikmeyle kablolu kulaklık performansına çok yakınlar. sıradan bir kullanıcı; oyun-müzik faaliyetlerinde herhangi bir fark algılayamaz. 1500-2000 liralık kulaklıklardan bahsetmiyorum. segmentinde kendini kanıtlamış cihazlardan bahsediyorum.

makalenin tamamı
ahanda aradığım tartışma ben kenardan izlemeye başlayacağım :kekw: :kekw: :kekw:

Xeracula

80+ Bronze
arctis 5 kullanıyorum 3 senedir. hayatımda kullandığım en iyi kulaklık. bundan önce de logitech g231 kullanıyordum. bence sizin kulaklığınızda problem var.

teknolojiyi geriden takip ediyorsun sanırım.
100tl lik kulaklıktan 200tl lik kulaklığa geçiş yapmışsın xd

Peak2Core

80+
100tl lik kulaklıktan 200tl lik kulaklığa geçiş yapmışsın xd
: )

ahanda aradığım tartışma ben kenardan izlemeye başlayacağım :kekw: :kekw: :kekw:
tartışma demek yanlış olur. diğer arkadaşa bir şey kanıtlama çabam yok. burası forum, ahaliye yardımcı olmak benim için kafi. kimseye fikirlerimi empoze etmeye çalışmam. bildiğime de %100 doğru demem : )

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,313
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
ki kulaklık modelini de deneyerek arkadaki farkı bana söyleyin.
Bizzat tecrübemden konuşuyorum. Çok fark ediyor. Bluetooth kullandığınızda veri önce kablosuz dijital veriye oradan iletime, oradan tekrar dijital alıcıya, oradan da analoğa dönüştürülüp hoparlöre veriliyor. Fakat kablolu kullandığınızda direkt ses analog olarak kulağınıza ulaşıyor. Bu da ses kalitesi farkını sağlıyor. Odyofil biri olduğum için sahne detayı benim için fazlasıyla önemli.
Bu arada makale diye paylaştığınız şey sıradan bir internet sitesi. Ben size gerçek bir makale atayım.

Sample rate, Bit rate gibi detaylar hala yeterince iyi değil.
1684947517805.png

Evet gelişiyor, ama ancak 5G kablosuz kulaklıklar olduğunda kablolu kalitesini yavaş yavaş yakalayabileceğiz.
Ayrıca kablosuz ses ilettiğinizde ses sıkıştırılarak yollanıyor. Orada da aşırı bir kayıp var.

bunu şöyle örnekleyebilirim. youtube da siz 1080p bir video izlerken yağmur yağdığında görüntüde nasıl pikselleşme başlıyorsa, 1080p olmasına rağmen 144p gibi bulanık oluyorsa, aynısı kablosuz kulaklıklarda da geçerli. Ses karmaşıklığı arttığında detayları kaybediyorsunuz.

YusufTheBolt

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,097
İsim
Yusuf Eyili
Bence eski kulaklığa olan alışkanlık yüzünden. Bende Rampage Pulsar var 400 tllik kulaklık ama 2-3 bi tllik kulaklıktan aynı zevki alamıyorum.

Top Bottom