Neler Yeni

Stok soğutucu yeterli mi?

Hypnos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Görkem Öztürk
Arkadaşlar merhaba , ben AMD Ryzen 5 1600 işlemcisini kullanıyorum ve geçen gün işlemcimin stok soğutucusunu çıkarmak zorunda kaldım. Geri takarken ise termal macunum olmadığı için olduğu gibi geri taktım. Fakat sıcaklık değerleri bilgisayar açıldığı anda 55'e fırlıyor sonra 50 civarı geziniyor oyun oynarken 70'leri görüyorum normalde 60 dereceyi geçmezdi. Bu yüzden termal macunumu yenileyeceğim ve termal macun yenilerken hazır bütçem varken yeni bir işlemci fanı almayı düşündüm. Ama önce sizlere danışmaya karar verdim. İşlemci fanını değiştirmeli miyim yoksa termal macunu kullanıp stok soğutucuyu geri mi takmalıyım?

Emroasty

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
176
İsim
Emre Kadir Yanık
Stok soğutucu ve termal macunlu değere göre değişir.

Hypnos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Görkem Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Stok soğutucu ve termal macunlu değere göre değişir.
Normalde bilgisayar açıldığında 40 derece civarı ve oyun oynarken en fazla 60-65 dereceleri görüyordu ilk kez bu kadar yüksek sıcaklık değeriyle karşılaştım.

PolatII

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
106
İsim
Polat
Arkadaşlar merhaba , ben AMD Ryzen 5 1600 işlemcisini kullanıyorum ve geçen gün işlemcimin stok soğutucusunu çıkarmak zorunda kaldım. Geri takarken ise termal macunum olmadığı için olduğu gibi geri taktım. Fakat sıcaklık değerleri bilgisayar açıldığı anda 55'e fırlıyor sonra 50 civarı geziniyor oyun oynarken 70'leri görüyorum normalde 60 dereceyi geçmezdi. Bu yüzden termal macunumu yenileyeceğim ve termal macun yenilerken hazır bütçem varken yeni bir işlemci fanı almayı düşündüm. Ama önce sizlere danışmaya karar verdim. İşlemci fanını değiştirmeli miyim yoksa termal macunu kullanıp stok soğutucuyu geri mi takmalıyım?
R5 1600 modeli için stok soğutucu yeterli olacaktır termal macunu bilen birine yaptır

orhanunal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Orhan ÜNAL
Ryzen 5 1600 ile overclock yapmayacaksan stock soğutucu yeterli olur. Termal Macun konusunda Donanım Arşiv youtube kanalında güzel bir rehber var orayı izleyebilirsin.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Termal macunu yenilemen yeterli olur.

Hypnos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Görkem Öztürk
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Ryzen 5 1600 ile overclock yapmayacaksan stock soğutucu yeterli olur. Termal Macun konusunda Donanım Arşiv youtube kanalında güzel bir rehber var orayı izleyebilirsin.
Overlock işlerinden anlamam bu yüzden girişmiyorum öyle şeylere. Teşekkür ederim yardımın için.
Mesaj otomatik birleştirildi:

R5 1600 modeli için stok soğutucu yeterli olacaktır termal macunu bilen birine yaptır
Evet bilen birine yaptıracağım yardımın için teşekkürler.

Termal macunu yenilemen yeterli olur.
Tamamdır teşekkürler yardımın için.

orhanunal

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Orhan ÜNAL
1-2 tane rehber izleyerekte kendin yapabilirsin aslında. Çokta kasma yani en fazla 2. kere denersin zaaten macun 2-3 kere sürmeye fazlasıyla yeter

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,307
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Termal macun sürmek çok kolay. Bilen biri muhtemelen 5 liralık ısıyı çok düşürmeyecek kalitesiz bir macun kullanır. Siz kendiniz alın sürün. Bildiğiniz macunu sıkıp üstüne sürüyorsunuz pizzaya domates sosu sürmek gibi.

Hypnos

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
11
İsim
Görkem Öztürk
1-2 tane rehber izleyerekte kendin yapabilirsin aslında. Çokta kasma yani en fazla 2. kere denersin zaaten macun 2-3 kere sürmeye fazlasıyla yeter
Evin karşısında Vatan var uzakta olsa dediğin gibi yapardım :D

Termal macun sürmek çok kolay. Bilen biri muhtemelen 5 liralık ısıyı çok düşürmeyecek kalitesiz bir macun kullanır. Siz kendiniz alın sürün. Bildiğiniz macunu sıkıp üstüne sürüyorsunuz pizzaya domates sosu sürmek gibi.
Termal macunu sürerim ama parça çıkarma takma işlemlerinde tecrübeli değilim anakarta işlemciye veya herhangi bir şeye tornavida ile zarar vermekten korkuyorum o yüzden başkasına sürdürüyorum. Macunu da kendim seçicem zaten o yüzden kalitesiz macun sürer gibi bir kaygım yok. Teşekkür ederim yardımın için.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,307
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Evin karşısında Vatan var uzakta olsa dediğin gibi yapardım :D

Termal macunu sürerim ama parça çıkarma takma işlemlerinde tecrübeli değilim anakarta işlemciye veya herhangi bir şeye tornavida ile zarar vermekten korkuyorum o yüzden başkasına sürdürüyorum. Macunu da kendim seçicem zaten o yüzden kalitesiz macun sürer gibi bir kaygım yok. Teşekkür ederim yardımın için.
MX-4 2019 edition seçebilirsin o bütçede başka alternatifi yok en iyisi.

Top Bottom