thejacte
80+
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1
- İsim
- Oğuz Akın
Merhabalar. Uzun zamandır bi sistem toplama (veya hazır sistem alma) planım vardı ve Eylül-Ekim aylarına planlamıştım. Aklımda 7800X3D ve 4070 Ti Super'li bir sistem vardı ama maalesef 7800X3D stokları tükenmiş, olan yerlerde de fiyatları uçmuş durumda. Aslında hazır sistemlere baktığımda çok uyguna geliyordu birkaç ay öncesine kadar ancak şu anda birçok yerde zaten 7800X3D'li sistem yok. Alternatif olarak 7900X3D (ve belki ekran kartı olarak 4080 Super) olan sistemler var ancak bu işlemcinin oyun performansı diğerine göre daha düşük ve fiyatı da daha yükseğe geliyor ekran kartı farkı nedeniyle.
Bu sebeple aşırı kararsız kalmış durumdayım. Aslında tek tek topladığımda akakçe'den şu parçaların en ucuz fiyatlarına göre 73-75K arası tutuyor (kalabalık olmasın diye link paylaşmıyorum):
MSI PRO B650M-B
AMD Ryzen 7 7800X3D
GSKILL Flare X5 2x16
PALIT GeForce RTX 4070 Ti SUPER JetStream OC
KINGSTON SNV3S/2000G 2TB NV2 NVMe
MSI MAG FORGE M100A
THERMALRIGHT Aqua Elite 240 V3
FSP Hydro K PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W 80+ Bronze
Sizce şu anda böyle bi sisteme bu parayı vermek mantıksız mı? Ekim sonu Kasım başı gibi 9800X3D gelecek sanırım (Intel Ultra serisi de gelecek) ancak fiyatları nasıl olur, veya 7800X3D stokları o dönem geri gelirse nasıl bir fiyatlandırma olur hiç belli değil. Şubat-Mart gibi 5000 serisini bekleyeyim desem, 5090 ve 5080 çıkacak ilk olarak ve fiyatları çok yüksek olacak, 5070 için daha çok beklemem gerekecek ve benim ihtiyacım var bilgisayara laptopum ölmeye başladı. Şu durumda ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. Bir de bunların üstüne monitör masrafım da olacak tabi.
Tavsiye, öneri ve alternatiflere açığım. Bu kadar büyük para verecekken hata yapmak istemiyor insan takdir edersiniz ki. Çok teşekkürler şimdiden.
Bu sebeple aşırı kararsız kalmış durumdayım. Aslında tek tek topladığımda akakçe'den şu parçaların en ucuz fiyatlarına göre 73-75K arası tutuyor (kalabalık olmasın diye link paylaşmıyorum):
MSI PRO B650M-B
AMD Ryzen 7 7800X3D
GSKILL Flare X5 2x16
PALIT GeForce RTX 4070 Ti SUPER JetStream OC
KINGSTON SNV3S/2000G 2TB NV2 NVMe
MSI MAG FORGE M100A
THERMALRIGHT Aqua Elite 240 V3
FSP Hydro K PRO ATX3.0(PCIe5.0) 850W 80+ Bronze
Sizce şu anda böyle bi sisteme bu parayı vermek mantıksız mı? Ekim sonu Kasım başı gibi 9800X3D gelecek sanırım (Intel Ultra serisi de gelecek) ancak fiyatları nasıl olur, veya 7800X3D stokları o dönem geri gelirse nasıl bir fiyatlandırma olur hiç belli değil. Şubat-Mart gibi 5000 serisini bekleyeyim desem, 5090 ve 5080 çıkacak ilk olarak ve fiyatları çok yüksek olacak, 5070 için daha çok beklemem gerekecek ve benim ihtiyacım var bilgisayara laptopum ölmeye başladı. Şu durumda ne yapacağım konusunda kararsız kaldım. Bir de bunların üstüne monitör masrafım da olacak tabi.
Tavsiye, öneri ve alternatiflere açığım. Bu kadar büyük para verecekken hata yapmak istemiyor insan takdir edersiniz ki. Çok teşekkürler şimdiden.