Çözüldü✓ Şu şekilde topladığım bilgisayarıma m2 ssd ve monitör tavsiyeleriniz?

rilax

80+
Reaksiyon skoru
12
Merhabalar arkadaşlar;
Kasa : MSI MPG GUNGNIR 300R AIRFLOW WHITE TEMPERLI CAM 4X A-RGB FAN 4x120MM FAN ATX BEYAZ GAMING BILGISAYAR KASASI - Beyaz

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Anakart : ASUS Rog Strıx X870-A Gamıng Wıfı Amd X870 Am5 Ddr5 8000 Dp HDMI 2xusb4 4x M2 Usb3.2 Wifi 7 + Bt Aura Rgb 5gbit Lan Atx Anakart

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

İşlemci : AMD Ryzen 7 9800X3D 4.70GHZ 8 Çekirdek 96MB Önbellek Soket Am5 Tray Işlemci

Ram : XPG Lancer Rgb White AX5U6000C3016G-DCLARWH 32GB (2X16GB) Ddr5 6000MHZ CL30 Gaming (Oyuncu) Ram

Sıvı soğutma : ARCTİC Liquid Freezer III Pro 360 A-RGB White Intel/AMD Uyumlu, 360mm Radyatörlü, 3x12cm P12 PRO A-RGB PWM Fanlı, Sıvı İşlemci Soğutucu Beyaz (ACFRE00188A)

Psu olarak elimde hali hazırda bulunan
Cooler Master Mwe V2 750W 80+ güç kaynağını kullanmayı düşünüyorum. (Ekran kartına bağlantıları uygunmudur değil midir bilmiyorum bilgisi olan arkadaş bilgilendirirse sevinirim.)
Ekran kartı olarak 5070 ti düşünüyorum ama indirim bekleyeceğim o zamana kadar da elimde hali hazırda bulunan Asus rog strix gtx 1070 ekran kartımla idare edeceğim

M2 ssd olarak size sormak istediğim Samsung 9100 Pro MZ-VAP1T0BW 1TB 14700/13300MB/SN Pcıe Nvme M.2 SSD alınır mı fiyatından yana sıkıntım yok her şey olsun istiyorum içinde ama ssd de tam olarak nelere bakılıyor bilmiyorum bi bildiğim DRAM var o da bunda varmış sanırım ekstra bir özellik aramaya gerek var mıdır veya sizin önerileriniz neler?

Ve son olarak bu sisteme yakışacak 2 k bi monitörde kaç hz aramak gerek örnekler varsa açığım.

Amaç oyun ve günlük kullanım ama az buçuk video işleriyle de uğraşırım amatör şekilde. Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.

Son düzenleme:
Amaç oyun ve günlük kullanım ama az buçuk video işleriyle de uğraşırım amatör şekilde. Şimdiden teşekkürler iyi forumlar.
Günlük kullanım + oyun için 2tb samsung 990 pro öneririm (ki o bile fazla ama kalite akıyor), gen5 in farkını günlük kullanımda, oyunda anlayamazsın bile ve 7500 çok pahalı 1tb için.
Dün ve önceki günlerde bu fiyatlara 2tb gen5 modeller paylaşılıyodu, tabi dramsizdi ve samsung değildi. Dram de çok abartılıyor bu arada, kaliteli bir m2 uzun ömürlü ve tatmin edici olur. 990 pro alınabilecek en iyi modellerden özellikle dram de aranıyosa.

Günlük kullanım + oyun için 2tb samsung 990 pro öneririm (ki o bile fazla ama kalite akıyor), gen5 in farkını günlük kullanımda, oyunda anlayamazsın bile ve 7500 çok pahalı 1tb için.
Dün ve önceki günlerde bu fiyatlara 2tb gen5 modeller paylaşılıyodu, tabi dramsizdi ve samsung değildi. Dram de çok abartılıyor bu arada, kaliteli bir m2 uzun ömürlü ve tatmin edici olur. 990 pro alınabilecek en iyi modellerden özellikle dram de aranıyosa.
Ya ben bi pc topladım mı 9-10 yıl uğraşmıyorum daha o yüzden almışken az buçuk fazla verip gen5 almayayım mı?

Ya ben bi pc topladım mı 9-10 yıl uğraşmıyorum daha o yüzden almışken az buçuk fazla verip gen5 almayayım mı?
İçim rahat etsin diyosan al, ama bu gen5 den başka bir gen5 ssd ye çok büyük dosyalar transfer etmediğin sürece günlük kullanımda bi artısını görmezsin. Samsung un son yıllarda çıkardığı belli başlı SSD modelleri kraldır üzmez yani. 9100 de olur 990 pro da, karar ve para senden çıkacak.

Geri