Çocuklar İslam fıtratında doğarlar. Tamamen ailemin yetiştirmesine bağlı olarak yetişir. Böyle olursa herkes ateist olur.
Bunu demeniz bile İslam'la bağlantılı, adamın anlattığının yine zıttını söylüyorsunuz. Adam "Her çocuk, sabit bir dinle yetişmemeli" diyor siz "İslam'la doğar" diyorsunuz, işin içine yine Din karıştırıyorsunuz.
çocukların kendi dinini seçecek yaşa ve akli erginliğe gelene kadar herhangi bir dine yatkın yetiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum
Gayet haklı bir yorum.
İnsanları hiçbir dine zorlayamaz ve o dinde sabit bir öğreti kullanamazsınız. Çocuk ileride affedersiniz 'geri zekalı' olmayacak, aklı fikri yerinde bir birey olacak. Sorgulayan, düşünen bir ÇOCUK yetiştirecekseniz dininizi zorla baskılatmayın veya o dini çocuğa "tek din"miş gibi anlattırmayın. Ha, "ben ileride sabit düşünceli, benim anlattığıma saf gibi inanan ve sadece benim DİNİME ve inandığıma bağlılık gösterecek yarı-hür bir ÇOCUK yetiştireceğim" diyorsanız, ebeveyn olmayın daha iyi. Tüm Dinler için geçerli bu durum, sadece İslam değil.
Çocuk ileride dinini seçer, öğrenir. Bunun için aklı var zaten. Çocuğa küçük yaşta Dini Sorumluluk yüklemeyin.