Neler Yeni

Subhaneke Duası - Çocuklar İçin

medkir

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Muhammed
Subhaneke duasını öğrenmek için sevimli kaplumbağaların bulunduğu etkileyici bir video. Çocuklar, bu videoyu birkaç kez izleyerek duasını kolayca ezberleyebilirler. Eğlenceli bir öğrenme deneyimi.

Subhaneke Duası

Che_

80+ Platinum
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,813
İsim
MehmedVII
çocukların kendi dinini seçecek yaşa ve akli erginliğe gelene kadar herhangi bir dine yatkın yetiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum
Çocuklar İslam fıtratında doğarlar. Tamamen ailemin yetiştirmesine bağlı olarak yetişir. Böyle olursa herkes ateist olur.

Bura.K

80+ Silver
Çocuklar İslam fıtratında doğarlar. Tamamen ailemin yetiştirmesine bağlı olarak yetişir. Böyle olursa herkes ateist olur.
Bunu demeniz bile İslam'la bağlantılı, adamın anlattığının yine zıttını söylüyorsunuz. Adam "Her çocuk, sabit bir dinle yetişmemeli" diyor siz "İslam'la doğar" diyorsunuz, işin içine yine Din karıştırıyorsunuz.
çocukların kendi dinini seçecek yaşa ve akli erginliğe gelene kadar herhangi bir dine yatkın yetiştirilmemesi gerektiğini düşünüyorum
Gayet haklı bir yorum.

İnsanları hiçbir dine zorlayamaz ve o dinde sabit bir öğreti kullanamazsınız. Çocuk ileride affedersiniz 'geri zekalı' olmayacak, aklı fikri yerinde bir birey olacak. Sorgulayan, düşünen bir ÇOCUK yetiştirecekseniz dininizi zorla baskılatmayın veya o dini çocuğa "tek din"miş gibi anlattırmayın. Ha, "ben ileride sabit düşünceli, benim anlattığıma saf gibi inanan ve sadece benim DİNİME ve inandığıma bağlılık gösterecek yarı-hür bir ÇOCUK yetiştireceğim" diyorsanız, ebeveyn olmayın daha iyi. Tüm Dinler için geçerli bu durum, sadece İslam değil.

Çocuk ileride dinini seçer, öğrenir. Bunun için aklı var zaten. Çocuğa küçük yaşta Dini Sorumluluk yüklemeyin.

Dušan Tadić

80+ Silver
Arapçasından ziyade ,eğer çocuk istiyorsa, türkçe anlamını öğretmek daha iyi olur. En azından çocuk İslam'ın nasıl bir şey olduğunu öğrenir.
Arapçasını ezberlemenin bu yaştaki çocuğa pek bir faydası olmaz

shotpoter

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,237
İsim
Taha Efe
Arapçasından ziyade ,eğer çocuk istiyorsa, türkçe anlamını öğretmek daha iyi olur. En azından çocuk İslam'ın nasıl bir şey olduğunu öğrenir.
Arapçasını ezberlemenin bu yaştaki çocuğa pek bir faydası olmaz
Cocukken olabilir ama ergenlik oncesi ( 10-14 Yaş arası), Kısa duaların (Ihlas,Kevser gibi.) Arapçasıda öğrenmeli,bence.

SadeceBirisi.

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,313
İsim
uwu
ama bu şekilde de ebevyler gerçek islamiyeti değil o cami hocalarından yada nene sinden dede sinden öğrendiği islamiyeti anlatıyor şahsen şuan 15 yaşındayım eğer ileride bir evladım olursa ve o zamana kadar KUR ANI KERİM İ okumamışsam hiçbir bilgi vermeyeceğim şuan dersler yüzünden okuyamıyorum ama acilen okumayanlar okumalı çünkü saçma sapan hikayelere inanıyoruz özgür olduğumuzu zanneden kuklalar gibiyiz

• Beğen
Reaksiyonlar: Che_

KAANT10X

80+ Bronze
Hocam ne güzel daha genç kardeşlerimiz varsa onlara yardımcı olacak nitelikte Allah razı olsun.
Ama bu forumda genç kardeşlerimizden çok din düşmanı, ateistler yoğunlukta. Gelmiş bir de çocuk kendi olgunlaşınca dinini kendi seçer yazmış. O tertemiz, günahsız yavrunun fıtratında zaten müminlik var. Bunlar İslam düşmanı dinsiz nesil istiyorlar ama başaramayacaklar...(bu arada burada ki üyelerin Müslümanlara tesir etkisi zaten olamaz ben genele hitap ediyorum)
Mesaj otomatik birleştirildi:

Cocukken olabilir ama ergenlik oncesi ( 10-14 Yaş arası), Kısa duaların (Ihlas,Kevser gibi.) Arapçasıda öğrenmeli,bence.
10-14 fazla bence 9 yaşından önce çoğu temel sureleri ve duaları ezberleyebilirler. Ayrıca bu yaşlarda zihin daha da açık olduğu için ezber yetkinlikleri de artar.

Top Bottom