Sultan papağanına kafes önerisi

Zaten eski sultan papağanım da genelde kafesin dışında takılırdı.
Kafes önerisi konusunda ise bence internetten almaya değmez.
Pet Shop'Larda bir sürü ucuz kafes var. Ben 90TL'ye hayvani bir kafes almıştım. Çok büyüktü. Tabii şuan 200TL olmuştur.

Sürekli kafeste tutmayın hocam evde istediği gibi gezsin kuşlar özgür hayvanlar sonuçta kafeste durmayı sevmezler. Bi gece uyurken girsin o zaman açmaya gerek duymaz zaten. Sen çıkarmazsan hayvanı kanadını açamazsa öyle gerilecek kanadını açacak yer arar.
Etrafa pislemelerini nasıl önleyebiliriz, bu tür papağanlara tuvalet eğitimi verilebiliyor mu?
Çünkü bütün gün dışarıda durunca odayı mahvediyor. :)

Etrafa pislemelerini nasıl önleyebiliriz, bu tür papağanlara tuvalet eğitimi verilebiliyor mu?
Çünkü bütün gün dışarıda durunca odayı mahveder. :)
Hocam o sizin insafınıza kalmış bir şey hayvan beslemek sabır ve sorumluluk istiyor odada peçete yada ıslak mendil olsa bile rahat edersiniz çok rahatsızsanız bez takın :D

Çünkü bütün gün dışarıda durunca odayı mahveder. :)
Ben yere yaptığı zaman kızıyorum. Ona ceza olarak kafesine koyuyordum. Sonrasında yavaş yavaş alışıyor :D
Bazen kızdığım için sevdirtmek için yanıma geliyor sevmiyorum :D

Çünkü bütün gün dışarıda durunca odayı mahvediyor. :)
Ben klavyemden ve monitörümden kuş pisliği kazıdığımı biliyorum :D

Ben klavyemden ve monitörümden kuş pisliği kazıdığımı biliyorum :D
Ben yere yaptığı zaman kızıyorum. Ona ceza olarak kafesine koyuyordum. Sonrasında yavaş yavaş alışıyor :D
Bazen kızdığım için sevdirtmek için yanıma geliyor sevmiyorum :D
Islak mendille siliniyor. Ama zeki olanlara tabi verilir eğitim.
Evet ıslak mendille parkeden filan rahatlıkla siliniyor ancak koltuğun üstünden silmek zor oluyor, bazen tam olarak çıkmayabiliyor.

Aslında papğanın türüne de bağlı. Mesela Jako yada Macaw pislerse sorun.
Yok bende de sarı sultan papağanı var, aşırı sorun değil ama belki daha kolay bir çözümü vardır diye sorayım dedim. :D

Bence benimki benden daha zeki. 🤣
Buarada tuvalet eğitimi öğretilir ama çok zor. 4-6 aylıkken anca ki o zaman aralığında bile kesin öğrencek diye bir şey yok. Aslında hala denemekte fayda var.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Buarada böyle bir ürün buldum sanırım bunu alacağım. Tek eksiği duş için ekstra kapı olmaması onu da başka bir şekilde hallederiz artık.

Geri