Süper kahraman filmleri izleme sırası

bahtsizbedevi23

80+ Bronze
Reaksiyon skoru
558
Daha önce hiçbirini izlemedim ne marvel ne dc falan filan. İzleme listemde spiker man eve dönüş vardı baktım bu spiderman serisinin 4. 5. Filmi falan ilk filmi izleyeyim ordan başlayayım dedim spider man (2002) yapımli olana. Sonradan fark ettim ki ileride bu kahramanlar herhalde kesisiyor karşılaşıyor o zaman diğer kahramanlarıda izlemem lazım bana bunların toplu bir sıralaması lazım internette baktım marvel evrenine giriş kronolojik sıra da captain amerika filmi var 2008 yapımli ilk oradan başlatıyor ama spider man 2002 de yapılmış bunların alayını toplayıp kronolojik olarak nasıl izlerim biliyorum çok geç kaldım bunları izlemek için ama eksik kalmayayım yinede

Googlea veya chatgptye sor direkt veriyor sırasını. İnternette captan amerika ve ironmanla başlayan sıralama doğru endgame sonrası izlenmez. 2002 de ki ilk spiderman ve 2012deki amazing spiderman marveldan bağımsız hikayeye etkisi yok ama güzel filmdir izlenir.

marvel evreni ilk olarak inceridable hulk ile başlar sonra iron man 1 ... diye gider , tarihsel sıralamada izlersen sıkıntı olmaz veya listelerden bak
eski dc evrenine ben şahsen girmeni önermem 3 tane adam gibi film ve birkaç çöp filmden oluşuyor vaktine yazık olur ( izlemek sana kalmış tabii ki ama man of steel , jl , batman v superman öneririm izlemeni )

Arkadaşların dedigi gibi ilerle.
Ben isaretlediklerimi izlemistim, ek olarak guardians vol3 u de izleyecegim.

Ekler

• 1000010889.webp
    1000010889.webp
    456.6 KB · Hit: 21
Öncelikle merhaba, geç kalmadınız çünkü bu dediğiniz sinematik evrenler kendini sürekli yeniliyor (aktör değişmesi ,karakterin ölmesi gibi)
dc yi bilmem ama marvelda filmlerin yarısını falan izlemişimdir belki, ama konuya hakimimdir.

baştan sona şu şekilde izlerseniz hemen hemen hepsini izlemiş gibi olursunuz.
1- İron Man (2008)

(İsteğinize göre İron Man 2 (2010) , Captain America: The First Avenger (2011))

2- The Avengers (2012)

3- İron Man 3 (2013)

4- Captain America: The Winter Soldier (2014)

5- Avengers. Age of Ultron (2015)

6- Captain America: Civil War (2016)

7- Thor: Ragnarok (2017)

8- Avengers: İnfinity War

9- Avengers: End Game

İsteğinize göre kısmı olayları biraz daha kavramanız için. Şahsen bunların dışında bir kaç film daha izledim Ant man, spider man, the incredible hulk filmlerini koymadım pekte gerek yok gibi. Tabi bu karakterlere karşı bir sempatizanlığınız varsa orası ayrı tabi, izleyin daha iyi olur.

İron man 2, The winter soldier filmlerinide vaktiniz yoksa izlemeyebilirsiniz. Pek bir şey kaybetmezsiniz. Sadece karakterlerinin hepsinin toplandığı (Avengers) filmlerinde konuya biraz geç hakim olursunuz o kadar.

End Gameden sonra çıkan filmlerin hiç birini izlemedim buarada (karakter filmleri hariç), pekte lüzumu yok gibi :).

Googlea veya chatgptye sor direkt veriyor sırasını. İnternette captan amerika ve ironmanla başlayan sıralama doğru endgame sonrası izlenmez. 2002 de ki ilk spiderman ve 2012deki amazing spiderman marveldan bağımsız hikayeye etkisi yok ama güzel filmdir izlenir.
Chatgpt ile adam akıllı bir sıralama yaptım o ilk spider man filmleri sonyninmis o yüzden marvel sıralamasında çıkmıyor spiderman ilk filmini izledim beğendim yani diğerlerinde çok çocukça olaylar olmuyorsa muhtemelen öyledir ama izlerim

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,151,906
Üyeler
183,184
Son üye
Kahramanmaras
Geri