Super Serisinde Nvidia Dolandırıcılığı!

Videoyu yanlış anlamışsın. Normalde 4080s 3080ti dan 1.4 daha güçlü diyor saçlı herif. Dlss 3.0 açıkken bu fark 2 kata kadar çıkıyor diyo
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

Ama evet ti ve süper serilerinin dolandırıcılık amaçlı olduğunu hep söylüyorum zaten
Dolandırıcılık amaçlı zaten niye testte 4080 vs 4080s yoktuda eski nesli 3080ti koymuşlar.
200 dolar daha ucuz bu kartlarda bu değişiklik var gibi çıkınca göreceğiz nvidia hiçbir kartını eskiye göre ucuza koymaz

Nvidia'nın çoğu tablosu DLSS 3 performansıyla alakalı. Saf güce dair pek bir şey paylaşmıyorlar bunu pek etik bulmuyorum, her oyunda her uygulamada DLSS 3 açma gibi bir lüksümüz yok çünkü. Ama tablo senin dediğin gibi olamaz. Saf güç olarak %30-40 civarlarında bir fark olması gerek zaten.
Bende öyle düşünüyorum ama kartın özelliklerine bakıyoruz 4080'den iyi ve 200 dolar daha ucuz birşeyden kısılmış bence.
Ben video da 4080 vs 4080s beklerdim ama nvidia öyle bir şey koymaz adamlar şaka gibi 3080ti koymuşlar

Dolandırıcılık amaçlı zaten niye testte 4080 vs 4080s yoktuda eski nesli 3080ti koymuşlar.
200 dolar daha ucuz bu kartlarda bu değişiklik var gibi çıkınca göreceğiz nvidia hiçbir kartını eskiye göre ucuza koymaz
Evet bu çok doğru. Muhtemelen düz 4080 e kaliteli bi OC yapsam 408s performansı alırım. Belki bu haliyle bile superden güçlüdür 🤣5000 serisi çıkmadan 4000 serisi kartların kaymağını yeme peşinde nvdia. Bununla ilgili hep aynı örneği veriyorum ama Mart 2022 de 3090ti çıkarıp Eylül 2022 de aynı fiyata 4090 çıkaran nvdiadan her şey beklenir. Nvdia bu olaydan sonra 3090ti alanların anasına sövse aynı etkiyi yapardı heralde. Üst segment nvdia kartlarda ti Super alınmaz/beklenmez. Madem o kadar bekleyecekler var az daha bekleyip bi üst seri kartı alsınlar. Ne zaman **80 **90 kartların ti ı çıktıysa bilin ki 6 7 ay içerisinde bi üst nesil kartlar gelecek

Bende öyle düşünüyorum ama kartın özelliklerine bakıyoruz 4080'den iyi ve 200 dolar daha ucuz birşeyden kısılmış bence.
Ben video da 4080 vs 4080s beklerdim ama nvidia öyle bir şey koymaz adamlar şaka gibi 3080ti koymuşlar
Bak bu konuda haklısın. Ben de bunu beklerdim nvidia dan. Muhtemeln arada max. %10 gibi fark olacak değme dediler.

Evet bu çok doğru. Muhtemelen düz 4080 e kaliteli bi OC yapsam 408s performansı alırım. Belki bu haliyle bile superden güçlüdür 🤣5000 serisi çıkmadan 4000 serisi kartların kaymağını yeme peşinde nvdia. Bununla ilgili hep aynı örneği veriyorum ama Mart 2022 de 3090ti çıkarıp Eylül 2022 de aynı fiyata 4090 çıkaran nvdiadan her şey beklenir. Nvdia bu olaydan sonra 3090ti alanların anasına sövse aynı etkiyi yapardı heralde. Üst segment nvdia kartlarda ti Super alınmaz/beklenmez. Madem o kadar bekleyecekler var az daha bekleyip bi üst seri kartı alsınlar. Ne zaman **80 **90 kartların ti ı çıktıysa bilin ki 6 7 ay içerisinde bi üst nesil kartlar gelecek
Bak bu konuda haklısın. Ben de bunu beklerdim nvidia dan. Muhtemeln arada max. %10 gibi fark olacak değme dediler.

4080superin gücü 4080 ile 3080ti arasında ki fps farkı alınıp bulanabilir. Az çıkar gibi 200 dolarlık ucuzluk halen şüpheli geliyor inş 4080 daha güçlü olmaz :D

4080superin gücü 4080 ile 3080ti arasında ki fps farkı alınıp bulanabilir. Az çıkar gibi 200 dolarlık ucuzluk halen şüpheli geliyor inş 4080 daha güçlü olmaz :D
Kaliteli silikona sahip power limiti yüksek olan bi 4080, 4080super i ocnin verdiği yetkiye dayanarak tokatlar gibi hissediyorum ama çıksın görürüz zaten

Nvidia DLSS'e çok güveniyor haklı da çünkü yazılım açısından rakibi yok gibi pazarlama yapıyor. AMD saf güç olarak çok iyi ama yazılım açısından uzun süredir FSR 3.0 bekliyoruz ki Abdullah bununla ilgili video paylaştı bir mod ile belirli oyunlarda ciddi performans ekletiyor. Ancak nvidia DLSS'e güvenip kartların bir önceki nesline göre aşırı derece de saf güçlerini arttırmayıp yazılım pazarlaması da son olaylardan sonra pek etki etmeyecek herhangi bir önleme olmazsa çünkü 3060Ti şuan DLSS 3.0 ile çok rahat 4060 performansı veriyor hatta bazı oyunlarda fark atıyor.
5000 serisinde ciddi vram artışı ve saf güç olmazsa tepkinin artacağını düşünüyorum DLSS eyvallah fark yaratıyor ama o vram ve saf güç üstüne fiyatlardaki dolar bazlı artış rahatsız ediyor. AMD 6800 ü 16 GB vram ile sunabiliyorsa sen de bi zahmet yeni nesil 4070 i 16 vram ile sunmalısın.
3060ti kullanan biri 4060ti a geçtiğinde ki fark ile 6700 xt kullanan birinin 7700xt ye geçtiği fark arasında ciddi performans farkı olması lazım AMD saf güçte bunu sağlıyor Nvidia sağlamıyor yazılıma güvendi onu da kırdılar.
Nvidia yazılımda hala tek el evet 3060ti fsr 3 sayesinde RTX4060'a yetişiyor ama DLSS 3.5 sanırım bu yüzden çıkmış olabilir. :D

O Eskidendi D.arsivi videosunu izle
Tamamda Nvidia DLSS 4.0 üzerime çalışıyor şu an muhtemelen çünkü dlss 3.5 Cyberpunk gibi oyunlarda yayınlandı bile ben bile kullanamıyorum çünkü çok az oyunda desteği var hatta FG bile yeni yeni yaygınlaşıyor ama Nvidia DLSS 4 için çalışırken AMD fsr 3.0 da kalması ve milletin buna sevinip 3000 serisinde de FG kullanabileceğiz diye sevinmesi bana biraz garip geliyor çünkü FSR 3 modu halen beta da geç bile kaldı çıkmakta. Evet AMD'nin saf güç çalışmaları benimde hoşuma gidiyor ama yazılımını size 20 sayfa yazarak eleştirebilirim.
Dlss 3.5'in bence 20 ve 30 serisi kartları da desteklemesi bence çok iyi ve AMD tarafına eminim görüntü bandında özellikle fsr 3'e göre gözle görülebilir farklar oluşturabilir.

Videodaki sorun ne ben olayı çözemedim 4080 süper 3080 ti den 1.4 kat güçlü dlss 3 ile 2 kata kadar güçlü diyor karşılaştırmada kas gücünü kıyaslamış sen birinde dlss açıkken diğerinde açık değil diyorsun neye dayanarak diyorsun ? 4070 ti 3090 a kas gücünde kafa tutuyorken 3080 ti 4080 süperle yarıştığınımı düşündün ?

Ya aslında çok basit bir şey var ama söylemek istemiyorum. Şu FSR 3.0 FG modu çıktı diye AMD'nin Nvidia'ya yetiştiğini düşünenler var onların rahatlığından bende istiyorum. Arkadaşlar biraz gerçekçi konuşalım Nvidia tek el olmasa sizce bu kadar saf güç bakımından vasat kartlar çıkarıp üstüne modlara rağmen halen 3000 serisine FG desteği vermeyip hala üstüne DLSS 3.5 için konuşabilir mi ? Ha evet fiyatlar düştü onu biliyorum bu da işte Nvidia'ya karşı tepkinin bir sonucuydu belki de ancak ben bu işte bu başlıkta olduğu gibi dolandırıcılığı iddiaları veya saf güç tarafından AMD'ye oranla kazık olmasının sebebini tek el olmasına bağlıyorum, siz varsa başka sebebi söyleyin tartışalım. Geçen günler donanımdan bir b*k anlamayan arkadaşım bile AMD'yi bana alma diye diretti AMD'nin daha bu kirli geçmişini düzeltmesi için süre geçmesi gerekecek diye düşünüyorum. Tek bir dileğim var şu piyasa da o da AMD 8000 serisini öyle bir çıkarsın ki Nvidia kendine bir çekidüzen versin. FG gibi önemli bir teknolojiyi evet desteklemeyen kartlara verdiği açık kaynak sayesinde ulaşması benimde hoşuma gidiyor ama bu yeterli olacak mı önümüzdeki günler göreceğiz.

Ya aslında çok basit bir şey var ama söylemek istemiyorum. Şu FSR 3.0 FG modu çıktı diye AMD'nin Nvidia'ya yetiştiğini düşünenler var onların rahatlığından bende istiyorum. Arkadaşlar biraz gerçekçi konuşalım Nvidia tek el olmasa sizce bu kadar saf güç bakımından vasat kartlar çıkarıp üstüne modlara rağmen halen 3000 serisine FG desteği vermeyip hala üstüne DLSS 3.5 için konuşabilir mi ? Ha evet fiyatlar düştü onu biliyorum bu da işte Nvidia'ya karşı tepkinin bir sonucuydu belki de ancak ben bu işte bu başlıkta olduğu gibi dolandırıcılığı iddiaları veya saf güç tarafından AMD'ye oranla kazık olmasının sebebini tek el olmasına bağlıyorum, siz varsa başka sebebi söyleyin tartışalım. Geçen günler donanımdan bir b*k anlamayan arkadaşım bile AMD'yi bana alma diye diretti AMD'nin daha bu kirli geçmişini düzeltmesi için süre geçmesi gerekecek diye düşünüyorum. Tek bir dileğim var şu piyasa da o da AMD 8000 serisini öyle bir çıkarsın ki Nvidia kendine bir çekidüzen versin. FG gibi önemli bir teknolojiyi evet desteklemeyen kartlara verdiği açık kaynak sayesinde ulaşması benimde hoşuma gidiyor ama bu yeterli olacak mı önümüzdeki günler göreceğiz.
amdnin de saf güçte çok iyi işler yaptığını söyleyemeyiz. 6800xt ile 7800xt arasında fark yok denecek kadar az. 7000 serisi kartlar saf güç olarak iyi durumda değiller. amd nin en güçlü kartı 7900xtx nvdianın en güçlü kartına rakip bile değil bi alt model olan 4080 le kıyaslanıyo. aynı şeklilde en güçlü ikinci seri olan 7800 ler de 4080 le değil 4070 le kıyaslanabiliyo. nvdia nın saf güç konusunda sornlu olduğunu sanmıyorum. eğer nvdia saf güç olarak eksik kaldıysa amd nin üzerinde konuşulabilecek bi saf gücü bile yok demektir. 6900xt 3090 la kapışabiliyordu aynı şeklide 6800xt de 3080 ve 3080ti la doğrudan rakipti. ancak 7000 serisi amd kartlar nvdianın bi alt modeliyle anca yarışabiliyo

• Beğen
Reaksiyonlar: Senr
amdnin de saf güçte çok iyi işler yaptığını söyleyemeyiz. 6800xt ile 7800xt arasında fark yok denecek kadar az. 7000 serisi kartlar saf güç olarak iyi durumda değiller. amd nin en güçlü kartı 7900xtx nvdianın en güçlü kartına rakip bile değil bi alt model olan 4080 le kıyaslanıyo. aynı şeklilde en güçlü ikinci seri olan 7800 ler de 4080 le değil 4070 le kıyaslanabiliyo. nvdia nın saf güç konusunda sornlu olduğunu sanmıyorum. eğer nvdia saf güç olarak eksik kaldıysa amd nin üzerinde konuşulabilecek bi saf gücü bile yok demektir. 6900xt 3090 la kapışabiliyordu aynı şeklide 6800xt de 3080 ve 3080ti la doğrudan rakipti. ancak 7000 serisi amd kartlar nvdianın bi alt modeliyle anca yarışabiliyo
Doğru bilgi olabilir ama VRAM konusu da var birde ona değinmedim ancak saf güç>vram bence o yüzden çokta uzatmaya gerek yok.

Profilinizi çok sevdim bu arada hocam. :)

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,184,997
Üyeler
188,021
Son üye
Sarısaçlımehmetağa
Geri