Super Serisinde Nvidia Dolandırıcılığı!

Benim ağzım yanmadı ama bende diyorumki şu kart üreticileri ile aralarındaki politikayı sıkılaştırsalar wattman sorunu ortadan kalkacaktır. Driver sorunlu olsa bile hata azalacaktır.

Vede amd kartlarda kaliteli güç kaynağı gerekli ben fsp 500w ile rx560 kullandım.
Amd Watman eleştirisini hak ediyor bence ama biz eleştirmezsek bunlar 7000 serisinde de olacaktı belki şimdi bakıyorum 7000 serisinde yok diyorlar. Kötü psu her türlü bileşeni etkileyebiliyor maalesef Amd ise bence ekstra ekstra etkileniyor diye düşünüyorum ağzım 450W psuya rağmen yandı Rx550 güç tüketmiyor zaten hani psu markası dandiktir ona bir şey diyemem ama kart Asus'tu. Rx550'ye 300W psu koysan çalışacak bir kart ben 450W veriyorum. Neyse dediğim gibi ağzım yanmasa bende Rx7600XT alıp övmek isterdim ama ağzı insanın bir kere yanınca Nvidia fanboy olmasa bile AMD hater olası geliyor. Gerçi bu forumda da bu kitleden olmak büyük sorun. Her şeye rağmen Nvidia tek el olsun istemem ama durum bu maalesef.

Son düzenleme:
Saçmalık.
RTX 4080, 3090 ı bile parampinçik ediyorken, 4080 super 3080 ti gücünde he? Hadi ordan 🤣

Yaw AMD'im yaparda sallamıyor gibime geliyor. Driver sorunları ile kart üreticikleri ararsındaki politikaları sıkılaştırsalar wattman sorunu konusu açan olmaz.

İntel pga 478 lga 775 1150 pin kullandım 4. nesil i5 ten r4 7600 e geçiş yaptım. İlk amd işlemcim. AMD fanboyu değilim
Bir de yıllardır nvidia kullanıcısı olarak faiş fiyatlardan sıkıldık 4090 şuanda tamam bizim ülkede dolar kuru ve satıcıların aç gözlülüğü sebebiyetiyle 70 bin den başlıyor sıfırı ama amd tarafında 7900xtx bunun yarısı kadar bu işe bir düzen gelmesi lazım artık

Son düzenleme:
Nvidia DLSS'e çok güveniyor haklı da çünkü yazılım açısından rakibi yok gibi pazarlama yapıyor. AMD saf güç olarak çok iyi ama yazılım açısından uzun süredir FSR 3.0 bekliyoruz ki Abdullah bununla ilgili video paylaştı bir mod ile belirli oyunlarda ciddi performans ekletiyor. Ancak nvidia DLSS'e güvenip kartların bir önceki nesline göre aşırı derece de saf güçlerini arttırmayıp yazılım pazarlaması da son olaylardan sonra pek etki etmeyecek herhangi bir önleme olmazsa çünkü 3060Ti şuan DLSS 3.0 ile çok rahat 4060 performansı veriyor hatta bazı oyunlarda fark atıyor.
5000 serisinde ciddi vram artışı ve saf güç olmazsa tepkinin artacağını düşünüyorum DLSS eyvallah fark yaratıyor ama o vram ve saf güç üstüne fiyatlardaki dolar bazlı artış rahatsız ediyor. AMD 6800 ü 16 GB vram ile sunabiliyorsa sen de bi zahmet yeni nesil 4070 i 16 vram ile sunmalısın.
3060ti kullanan biri 4060ti a geçtiğinde ki fark ile 6700 xt kullanan birinin 7700xt ye geçtiği fark arasında ciddi performans farkı olması lazım AMD saf güçte bunu sağlıyor Nvidia sağlamıyor yazılıma güvendi onu da kırdılar.

Saçmalık.
RTX 4080, 3090 ı bile parampinçik ediyorken, 4080 super 3080 ti gücünde he? Hadi ordan 🤣
Saçmalık olması lazım zaten ama sunumu izlersen olay buna çıkıyor.
Konu nvidia olunca ben hiçbirşeye şaşırmıyorum artık belli olmaz yapmış olabilirler

Super serisi tr de ucuz mu olacak sanıyorsun sen :D
Nvidia sunumu izlememişsin daha boş konuşma
1704786222171-png.624304
Oğlum sen izlediğini anlamıyo musun? 3080ti ın 2 katı fps veriyor işte. TERBİYENİ TAKIN bir de. Boş konuşma falan noluyo. Sen kimsin?

Oğlum sen izlediğini anlamıyo musun? 3080ti ın 2 katı fps veriyor işte. TERBİYENİ TAKIN bir de. Boş konuşma falan noluyo. Sen kimsin?
Sen anlatılanı anlamıyor musun peki? dlls 3 ile 2 katı fps veriyor diyor?
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

dlls3 sadece 4000 serisinde var yani orada 3080ti fg açık değil ama 4080 super de açık

Sen anlatılanı anlamıyor musun peki? dlls 3 ile 2 katı fps veriyor diyor?

dlls3 sadece 4000 serisinde var yani orada 3080ti fg açık değil ama 4080 super de açık
Oğlum normalde 4080 super, 3080ti den 1.4 daha hızlı diyor. Dlss açınca bu 2 katına çıkıyor diyor. Neyi anlamıyorsun anlamıyorum ki? 3080 ti da 100 fps alan adam dlss kapalıyken 4080 super den 140 fps alacak diyor. Dlss i de açarsan 200 fps alacak diyor. İngilizceyi ahırda mı öğrendin oğlum sen.

Oğlum normalde 4080 super, 3080ti den 1.4 daha hızlı diyor. Dlss açınca bu 2 katına çıkıyor diyor. Neyi anlamıyorsun anlamıyorum ki? 3080 ti da 100 fps alan adam dlss kapalıyken 4080 super den 140 fps alacak diyor. Dlss i de açarsan 200 fps alacak diyor. İngilizceyi ahırda mı öğrendin oğlum sen.
Oğlum filan doğru konuş ilk başta. 10 tane mesajın var kimsin sen?
1.4 daha hızlı diyor evet ama dlls 3 ile 2 kat fps alırsın diyor hangi iki kat fps vermiyor yine?

Adam sunumda fg açık 2 kat fps alırsın diyor sonra alan wake 2 geliyor arada gerçekten de 2 kat fps var. Mantıken saf güçte aynı fpsler alıyorlar yoksa yine dlls 2 kat fps olayı yalan oluyor. 140fps aldığını düşünürsen fps'i iki ile çarpman lazım dlls ile

+ olarak 3080ti da fsr 3 açınca yine 2 kat fps alacam zaten

Oğlum filan doğru konuş ilk başta. 10 tane mesajın var kimsin sen?
1.4 daha hızlı diyor evet ama dlls 3 ile 2 kat fps alırsın diyor hangi iki kat fps vermiyor yine?

Adam sunumda fg açık 2 kat fps alırsın diyor sonra alan wake 2 geliyor arada gerçekten de 2 kat fps var. Mantıken saf güçte aynı fpsler alıyorlar yoksa yine dlls 2 kat fps olayı yalan oluyor. 140fps aldığını düşünürsen fps'i iki ile çarpman lazım dlls ile
Forumlarda 10 yaşındaki çocuklara cvp verecek zamanım yok diyelim. Yüne anlamışsın ama ben sana daha anlatmayacağım. Sen diyorsun ki koskoca lansmanda, nvidia gibi firma senin anladığını anlayamadı, durduk yere kendine geçiriyor. Hala ısrar ediyorsun. Dlss 2 kat performans veriyor demiyor. Dlss açarsan 3080 ti ye göre 2 kez fps veriyor diyor. Dlss her zaman 2 kat performans vermez.

Videoyu yanlış anlamışsın. Normalde 4080s 3080ti dan 1.4 daha güçlü diyor saçlı herif. Dlss 3.0 açıkken bu fark 2 kata kadar çıkıyor diyo

Videoyu yanlış anlamışsın. Normalde 4080s 3080ti dan 1.4 daha güçlü diyor saçlı herif. Dlss 3.0 açıkken bu fark 2 kata kadar çıkıyor diyo
Ama evet ti ve süper serilerinin dolandırıcılık amaçlı olduğunu hep söylüyorum zaten

Forumlarda 10 yaşındaki çocuklara cvp verecek zamanım yok diyelim. Yüne anlamışsın ama ben sana daha anlatmayacağım. Sen diyorsun ki koskoca lansmanda, nvidia gibi firma senin anladığını anlayamadı, durduk yere kendine geçiriyor. Hala ısrar ediyorsun. Dlss 2 kat performans veriyor demiyor. Dlss açarsan 3080 ti ye göre 2 kez fps veriyor diyor. Dlss her zaman 2 kat performans vermez.
Tamam kardeşim sen haklsın videoyu paylaşan kanalda 4000 kişi var zaten sen çözdün olayı.

Nvidia'nın çoğu tablosu DLSS 3 performansıyla alakalı. Saf güce dair pek bir şey paylaşmıyorlar bunu pek etik bulmuyorum, her oyunda her uygulamada DLSS 3 açma gibi bir lüksümüz yok çünkü. Ama tablo senin dediğin gibi olamaz. Saf güç olarak %30-40 civarlarında bir fark olması gerek zaten.

Geri