Super Serisinde Nvidia Dolandırıcılığı!

Sunumu anlatan adamın dediğine göre dlls ile 4080 super 3080ti'dan 2kat fazla fps veriyor diyor.

Ama sunumda 3080ti vs 4080 super görünüyor aralarında frame generation ile 2x fps farkı var... saf güçte aynı oluyorlar mantıken
Frame gen ile 2x frame gen olmadan 1.4x işte. Kalanı montaj.

Yaw AMD'im yaparda sallamıyor gibime geliyor. Driver sorunları ile kart üreticikleri ararsındaki politikaları sıkılaştırsalar wattman sorunu konusu açan olmaz.

İntel pga 478 lga 775 1150 pin kullandım 4. nesil i5 ten r4 7600 e geçiş yaptım. İlk amd işlemcim. AMD fanboyu değilim
Önceden RX 560 4gb kullandım ne hikmetse bu kartta hiç wattman yemedim . Ama sorun yaşamaktan korktuğumdan 3060 12gb tercih ettim.

4795-front.jpg

Yaw AMD'im yaparda sallamıyor gibime geliyor. Driver sorunları ile kart üreticikleri ararsındaki politikaları sıkılaştırsalar wattman sorunu konusu açan olmaz.

İntel pga 478 lga 775 1150 pin kullandım 4. nesil i5 ten r4 7600 e geçiş yaptım. İlk amd işlemcim. AMD fanboyu değilim
İşte tam olarak by bu düşünce yapısı bizi bu durumlara düşürdü. Kart üreticilerinin bize mallarını pazarlamaları gerekirken fanboylar adamlardan çok savunduğu için adamların 1000 dolarlık karta vram koymasına bile gerek olmuyor. Amd gömmek nvidia famboyluğu olmadığı gibi nvidia gömmek de amd fanboyluğu değildir. Fanboy olmayın doğruları konuşalım ki firmalar değil kullanıcı kazansın.

Frame gen ile 2x frame gen olmadan 1.4x işte. Kalanı montaj.
Son taraftaki 50fps montaj zaten. Ama 2x demesi sorun çünkü 50fps olayına dönüşüyor. Artık kartlar çıkınca ne olacağını göreceğiz.

Son taraftaki 50fps montaj zaten. Ama 2x demesi sorun çünkü 50fps olayına dönüşüyor. Artık kartlar çıkınca ne olacağını göreceğiz.
Frame gen ile 3080Ti den 2 kat iyi diyor, frame gensiz 4080 den 2 kat iyi demiyor. Söylemde sorun yok zaten.

Öbür söylemi DLSS3 lansmanından almışlar, 2 kata kadar daha iyi demişlerdi orada onunla birleştirip mizah yapılmış olabilir.

İşte tam olarak by bu düşünce yapısı bizi bu durumlara düşürdü. Kart üreticilerinin bize mallarını pazarlamaları gerekirken fanboylar adamlardan çok savunduğu için adamların 1000 dolarlık karta vram koymasına bile gerek olmuyor. Amd gömmek nvidia famboyluğu olmadığı gibi nvidia gömmek de amd fanboyluğu değildir. Fanboy olmayın doğruları konuşalım ki firmalar değil kullanıcı kazansın.
Düşünce yapımda tam olarak ne var agam ? Bu konuşmam AMD yi övüyor gibi oluyor.

Frame gen ile 3080Ti den 2 kat iyi diyor, frame gensiz 4080 den 2 kat iyi demiyor. Söylemde sorun yok zaten.
Sorunda burda ya zaten.
Frame gen açınca 4080ti 2 kat daha fazla fps alıyor diyor ama frame gen kapatırsan 4080 super mantıken 50fps'lere düşer yani eşitleniyor.

Düşünce yapımda tam olarak ne var agam ? Bu konuşmam AMD yi övüyor gibi oluyor.
Sana söylemedim hocam. Senin dediğinin üzerine eklediğimden seni etiketledim. Demeye çalıştığım şey neyi gömsek diğerinin fanboyu olmamızın yanlış olduğu. Senlik bir şey yok yani.

Amd yeni seriyi oyundan çok iş odaklı çıkaracak gibi mesela 7000 serisinde av1 codec var ve render performansı iyi 8000 serisi de iş odaklı olacak gibi.

Yani bence Nvidia kas gücüne değilde dlssye güveniyor

Aynen kanka 3080ti kas gücünde 4080 süper ile aynı:D

Tekel herzaman kötüdür.

Örnek geçmişte amd fx de takılıp kaldığındaki intel rahatlığı . Şuan bedelini ödüyor. Zen mimarisine karşın core mimarisi artık baş gelemiyor.
Nvidia tek elde Nvidia neden tek el diye soran yok. Anca eleştiri yapılıyor ya işte "Nvidia drivelreride son zaman sorunlı çıkıyor", "Nvidia ram cimriliği yapıyor." Sonuç Nvidia tek el. Nvidia fan boyu değilim zorunlu olarak aldım ama forumdakiler sanıyor ki herkes isteyerek Nvidia alıyor. Benim gibi Rx500 serisi kullanıp Watmanden ağzı yanan çok insan var. Sizin istisna olmanız durumu değiştirmiyor nefret ediyorum ben.

Dostum iyi misin? Video montaj. Resmi bir karşılaştırma verisi değil. Birazcık düşünürsen dediğin şeyin saçma olduğunu anlayacaksın.
Mizah amaçlı biraz gerçek biraz abartma videolar paylaşan niktek kanalını bu derece ciddiye alıp post açmak çok saçma.

Nvidia çok aç gözlü okey. Verileri paylaşırken de hata yapmışlar ama baaak aynı işte 3080 4080 demek için ya kafasız ya da cidden izlediğini anlamaktan aciz olmak gerekiyor.

Geri