Neler Yeni

Sürekli olarak donanım bildirim sesi geliyor

Naex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Halis Kavraz
İlgilendiği Kategoriler
Donanım - Çevre Birimleri - Alışveriş
Merhaba,kendime AM5 bir sistem topladım ve topladığımdan beri sürekli olarak (Maksimum 1 dakika ara ile) Donanım söküp takıyormuşum gibi bildirim sesi geliyor.Uzunca bir dönem bildirim sesini Windows'dan kapatarak kullandım fakat bu seferde ses gelmesede anlık bir donma yaşanıyor bildirim sesi geldiğinde.

-Tüm USB İle bağlanan aygıtları söktüm sorun devam ediyor.
-Temiz bir format attım sorun devam ediyor.
-USB ile bağlanan cihazları tek tek farklı slotlarda denedim sorun devam ediyor.
-Bios sürümü güncel,aygıt yöneticisinde çalışmayan bir aygıt görünmemekte.

PC Özelliklerim ;
MSI B650 ProCarbon Wifi - MSI Carbon Wifi X870 Upgrade edildi sorun devam ediyor.
Ryzen 7900x3d - İşlemci garantiden sıfırı ile değişim yapıldı sorun devam ediyor.
GSkill TridentZ NEO 16X2 6000Mhz

Hiçbir yerde konu hakkında bir şey bulamadım,sanki koca evrende birtek ben yaşıyorum bu sorunu :D

Son düzenleme:
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Nik Flatron
Olay Görüntüleyicisi\Windows Günlükleri\Sistem veya Yönetim Olayları açıp oradan inceleyin

• Beğen
Reaksiyonlar: Naex

Naex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Halis Kavraz
İlgilendiği Kategoriler
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Olay Görüntüleyicisi\Windows Günlükleri\Sistem veya Yönetim Olayları açıp oradan inceleyin
Ses geldiğinde Sistem kısmında bir olay görünmüyor.Güvenlik kısmı her ses geldiğinde anlık güncelleniyor 2-3 Dakikada bir bildirim sesi geliyor.

Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Nik Flatron
Yönetim Olayları kısmına da baktınız mı? Ses geldiğinde oluşan bilgi, uyarı veya hata... Bende de bahsettiğin türde bir sorun vardı bi ara. Periyodu daha uzundu ama. Yönetim olaylarında klavyenin sürekli çıkarılıp yeniden takılıyormuş gibi işlem olduğunu gördüm. Klavye değiştirdim düzeldi

Son düzenleme:

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
farklı usb aygıtları ile tek tek deneyin klavye mouse kulaklık gibi.

Naex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Halis Kavraz
İlgilendiği Kategoriler
Yönetim Olayları kısmına da baktınız mı? Ses geldiğinde oluşan bilgi, uyarı veya hata... Bende de bahsettiğin türde bir sorun vardı bi ara. Periyodu daha uzundu ama. Yönetim olaylarında klavyenin sürekli çıkarılıp yeniden takılıyormuş gibi işlem olduğunu gördüm. Klavye değiştirdim düzeldi
Yöntm olaylarında bir değişiklik olmuyor bildirim sesi geldiğinde.Bildirim sesi sıklığı 1-3 Dakika arası.
Mesaj otomatik birleştirildi:

farklı usb aygıtları ile tek tek deneyin klavye mouse kulaklık gibi.
Tüm USB aygıtlarını söksem dahi ses devam ediyor.

Erpol

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
491
İsim
Ertuğrul Bolat
Yöntm olaylarında bir değişiklik olmuyor bildirim sesi geldiğinde.Bildirim sesi sıklığı 1-3 Dakika arası.

anakart çipset sorunlu olabilir yüksek ihtimal anakartta sorun değişirseniz sorun düzelir garantisi varsa servise verebilirsiniz.

• Beğen
Reaksiyonlar: Naex
Dahası  
Reaksiyon skoru
164
İsim
Nik Flatron

Monitör hdmi veya display port ile bağlıysa bir de monitörü söküp kasadan sesin gelip gelmediğine bakın. Devam ediyorsa ses geriye anakart kalıyor..

Naex

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
83
İsim
Halis Kavraz
İlgilendiği Kategoriler
Merhaba kendi konumu sorunum devam ettiği için hortlatıyorum.

Anakart MSI Carbon Wifi X870 ile değiştirildi (Bios güncel-Sorun Devam ediyor) Anakart Chipset kaynaklı bir sorun değilmiş yani.
İşlemci görüntü vermeme problemi sebebi ile garantiye gitti Sıfırı ile değişti (Sorun Devam ediyor)

Biraz daha çözemezsem çözüme para ödülü koyacağım sanırım,yada bilgisayarı ateşe vericem :D

Top Bottom