Aradaki fark gözle görülmeyecek kadar az diye söyleniyor. Şahsen Rampage KB-R96 alacaktım kendisi optik mekanik klavye ve black switch ama az daha araştırıp biraz daha para eksiltip Gamepower Saber RGB Red Switch aldım gayette memnunum ve blue switchten farkı oldukça fazla ve red switch öneririm eğer oynayacağınız oyunlar FPS türü iseÇok araştırdım ve bütçemin de yettiği kadarıyla bu iki klavye arasında kaldım fakat Gamepower Ogre'de outumn switch, gamepower Calypso'da ise optik switch kullanılıyor. Ne işe yarıyor farkı nedir?
Optik switch lazer ile okuması olandır arada çok fazla fiyat farkı varsa Ogre yoksa ve FPS oyunu oynuyorsan calypso kullanabilirsinizÇok araştırdım ve bütçemin de yettiği kadarıyla bu iki klavye arasında kaldım fakat Gamepower Ogre'de outumn switch, gamepower Calypso'da ise optik switch kullanılıyor. Ne işe yarıyor farkı nedir?
fps oyunları da oynuyorum rakat daha çok strateji moba tarzı oyunları tercih ediyorumOptik switch lazer ile okuması olandır arada çok fazla fiyat farkı varsa Ogre yoksa ve FPS oyunu oynuyorsan calypso kullanabilirsiniz
blue switch cok ses çıkarıyor onu hiç hiç almak istemiyorum red switch outmn ogre modelinden alırsam alırım calypso da tepkime benim cok hoşuma gitti o yüzden optik switch ne işe yarıyor diye sordumAradaki fark gözle görülmeyecek kadar az diye söyleniyor. Şahsen Rampage KB-R96 alacaktım kendisi optik mekanik klavye ve black switch ama az daha araştırıp biraz daha para eksiltip Gamepower Saber RGB Red Switch aldım gayette memnunum ve blue switchten farkı oldukça fazla ve red switch öneririm eğer oynayacağınız oyunlar FPS türü ise
Red switch blue switche göre daha az basma gücü istediği için hafifçe bassanız bile direk algılıyor. Optik switchlerin aşırı hızlı tepkime verdiği söylendiği doğru ama gözle görülebilir bir fark olsaydı FPS oyuncuları, ünlü competetive yayıncıları ve e-sporcuların hepsi Optik Switch kullanırdı. Genel olarak şahsi bir düşünce olsa da klavye alırken optik mekanik klavye olup olmadığına bakmam sadece switch kalitesine ve red switch olmasına özen gösterirdimfps oyunları da oynuyorum rakat daha çok strateji moba tarzı oyunları tercih ediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
blue switch cok ses çıkarıyor onu hiç hiç almak istemiyorum red switch outmn ogre modelinden alırsam alırım calypso da tepkime benim cok hoşuma gitti o yüzden optik switch ne işe yarıyor diye sordum
Anladım ben sadece arasında belirgin bir fark var mı diye onu merak etmiştim. Onun dışında klavye olarak calypso 0.2 tepkime olarak çok hızlı oldugunu iddia ediyor hangisini alsam kararsız kaldım acıkcasıRed switch blue switche göre daha az basma gücü istediği için hafifçe bassanız bile direk algılıyor. Optik switchlerin aşırı hızlı tepkime verdiği söylendiği doğru ama gözle görülebilir bir fark olsaydı FPS oyuncuları, ünlü competetive yayıncıları ve e-sporcuların hepsi Optik Switch kullanırdı. Genel olarak şahsi bir düşünce olsa da klavye alırken optik mekanik klavye olup olmadığına bakmam sadece switch kalitesine ve red switch olmasına özen gösterirdim
Arlarında fark yok gibi bir şey kafanıza takılmasın istediğinizi alın.Hız,sağlamlık vb. bu iddialar kesin değil siz optik switch olmayan modeli aldığınızda kötü performans elde etmeyeceksiniz yada optik olanı aldığınız zaman uçup kaçmayacaksınız merak etmeyin.Bu tabirlere birde ''pazarlama stratejisi'' olarak bakmak gerek.Anladım ben sadece arasında belirgin bir fark var mı diye onu merak etmiştim. Onun dışında klavye olarak calypso 0.2 tepkime olarak çok hızlı oldugunu iddia ediyor hangisini alsam kararsız kaldım acıkcası
sizce hangisini alayım pekiArlarında fark yok gibi bir şey kafanıza takılmasın istediğinizi alın.Hız,sağlamlık vb. bu iddialar kesin değil siz optik switch olmayan modeli aldığınızda kötü performans elde etmeyeceksiniz yada optik olanı aldığınız zaman uçup kaçmayacaksınız merak etmeyin.Bu tabirlere birde ''pazarlama stratejisi'' olarak bakmak gerek.
Gamepower Ogre veya Inca Empousa IKG-441 (Fiyatı Gamepower Calypso'ya yakın).Kullanıcı yorumlarını göz önüne alarak aralarından birisinde tercih yapardım.sizce hangisini alayım peki
Bence klavye yerine mouse a önem vermelisinfps oyunları da oynuyorum rakat daha çok strateji moba tarzı oyunları tercih ediyorum
Mesaj otomatik birleştirildi:
blue switch cok ses çıkarıyor onu hiç hiç almak istemiyorum red switch outmn ogre modelinden alırsam alırım calypso da tepkime benim cok hoşuma gitti o yüzden optik switch ne işe yarıyor diye sordum