Neler Yeni

T6 Ultra normal mi?

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Benim işlemcim 2020 üretimi birde kasanın hava sirkülasyonu iyi extra olarak da üç adet fan daha takmıştım. O yüzden sonuçlardan çok memnunum. Ses umrunda değilse dediğim gibi BIOS'tan full hıza alabilirsin sabit olarak.
2020 olanlar daha mı az ısınıyor ki? Ben zaten 4.5 GHz hedeflemiyorum seninle aynı voltajı yapıyorum 10 derece sıcak çalışıyor senden kasanın yan panelini açınca mantıken daha soğuk olması lazım ama olmuyor nedense bir de boşta sabit 50 derece

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
2020 olanlar daha mı az ısınıyor ki? Ben zaten 4.5 GHz hedeflemiyorum seninle aynı voltajı yapıyorum 10 derece sıcak çalışıyor senden kasanın yan panelini açınca mantıken daha soğuk olması lazım ama olmuyor nedense bir de boşta sabit 50 derece
2020 üretimi olduğu için daha az voltaj ile daha yüksek frekanslara çıkabiliyorsun örneğin ben 1.3V ile 4.5GHz'e çıktım belki daha az voltajlarda da çalışabilirdi ama stabilite daha önemli. 4.2 için de voltajlarımız aynı olsa da işin içine bu sefer de diğer etkenler giriyor. Ayrıca kasanın yan panelini açınca daha soğuk olmaz. İçeride hava sirkülasyonu sağlanmaz o yüzden bence daha çok ısınır. Ama ön panelin açık olması işe yarar tabii ki.

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
2020 üretimi olduğu için daha az voltaj ile daha yüksek frekanslara çıkabiliyorsun örneğin ben 1.3V ile 4.5GHz'e çıktım belki daha az voltajlarda da çalışabilirdi ama stabilite daha önemli. 4.2 için de voltajlarımız aynı olsa da işin içine bu sefer de diğer etkenler giriyor. Ayrıca kasanın yan panelini açınca daha soğuk olmaz. İçeride hava sirkülasyonu sağlanmaz o yüzden bence daha çok ısınır. Ama ön panelin açık olması işe yarar tabii ki.
Yani şöyle söyleyeyim yan panel kapalıyken ekran kartı yükte 68 derece boşta 40 derece falan yan panel açıkken ekran kartı yükte 50 derece boşta 30 derece öyle düşün işlemciye niye etki etmedi şaşırdım

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Yani şöyle söyleyeyim yan panel kapalıyken ekran kartı yükte 68 derece boşta 40 derece falan yan panel açıkken ekran kartı yükte 50 derece boşta 30 derece öyle düşün işlemciye niye etki etmedi şaşırdım
Bilemiyorum bir çok nedeni olabilir

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bilemiyorum bir çok nedeni olabilir
Onu bırak da T6 çok çirkin diye düşünmüstüm kule tipi ve büyük olduğu için bi aldım efsane gözüküyor. Işıklarının renkleri beklediğimden çok daha canlı ve parlak iyi ki sıvı soğutma yerine bunu aldım görüntü olarak çok hoş

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Onu bırak da T6 çok çirkin diye düşünmüstüm kule tipi ve büyük olduğu için bi aldım efsane gözüküyor. Işıklarının renkleri beklediğimden çok daha canlı ve parlak iyi ki sıvı soğutma yerine bunu aldım görüntü olarak çok hoş
Evet ben de görünüşünü beğeniyorum kasanın görünüşünü değiştiriyor direkt çok hoş

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
Doğru takmışsın. Hayırlı olsun. Cızırtı konusuna gelirsek şöyle bir sorun var normalde öndeki fanın hızına BIOS karar veriyor arkadaki egzoz fanı ise sabit olarak full devirde dönüyor haliyle hava akış hızı farklılığı oluşuyor ve ses ortaya çıkıyor. Sen full devirde dönen fanı öne takmışsın diğerini de egzoz fanı yapmışsın. Yani ortasında snowman yazan fan egzoz fanı olacak. bence iyi yapmışsın :D Böyle daha az ses çıkaracaktır. İstersen egzoz fanının hızını da BIOS'tan full RPM'e alabilirsin.
son attığı fotoğrafa bakar mısın bi bana egzoz fan ön tarafa bakıyomuş gibi geldi de yazıları benimkine göre ters ve fotoğrafta sanki arka fanda olması gereken plastik koruyucu ön tarafta gibiydi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ram e bakan fan bu
şundan bahsediyorum

Evet ben de görünüşünü beğeniyorum kasanın görünüşünü değiştiriyor direkt çok hoş
keşke renkler sabit olmasa da sırayla renk değiştirseler :(

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
son attığı fotoğrafa bakar mısın bi bana egzoz fan ön tarafa bakıyomuş gibi geldi de yazıları benimkine göre ters ve fotoğrafta sanki arka fanda olması gereken plastik koruyucu ön tarafta gibiydi
Soğutma bloğundaki snowman yazısını diyorsan onun yönü önemli değil. Fanların yönü önemli ki onu da doğru takmış. Hala şu fotoğraftaki gibiyse doğru montaj demektir:

Ekler

• CE5989A2-D295-40A9-BAC1-BADB0F4DEE24.jpeg
    CE5989A2-D295-40A9-BAC1-BADB0F4DEE24.jpeg
    1.4 MB · Hit: 61

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Bi de ben eski stok soğutucudan kalan termal macunu silmeden eski macunun üstüne sürdüm snowman macunu sorun olur mı @DenizAktaş

DenizAktaş

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
666
İsim
Deniz
Bi de ben eski stok soğutucudan kalan termal macunu silmeden eski macunun üstüne sürdüm snowman macunu sorun olur mı @DenizAktaş
Bilemiyorum ben olsam silerdim. Stock soğutucudan kalan macunun kalitesini bilmiyorum. Birde macunu çok sürersen o da ısıları arttırır haberin olsun.

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
Soğutma bloğundaki snowman yazısını diyorsan onun yönü önemli değil. Fanların yönü önemli ki onu da doğru takmış. Hala şu fotoğraftaki gibiyse doğru montaj demektir:
Hem onu dedim hem de fanlarda bir taraf sadece fan bir tarafta plastik koruyucu oluyor ya şu linkteki gibi
örnek atıyorum bunu o plastiğin olduğu kısım havanın fandan çıktığı kısım diye biliyorum haliyle ön taraftainde plastiği göremiyor olmamız arkadakini görebiliyor olmamız gerekmiyor mu önden alıp arkaya üflesin diye bunda önde görüyor gibiyim ben ama fan çalıştığı için emin olamadım

soğutucuyu söktüğünde o termal macun kurumuş oluyo genelde o yüzden temizleyip sıfırdan sürmek daha sağlıklı

cfranko

80+ Platinum
En İyi Cevap
12
Dahası  
Reaksiyon skoru
28,601
İsim
cfranko
İlgilendiği Kategoriler
Memory
Hem onu dedim hem de fanlarda bir taraf sadece fan bir tarafta plastik koruyucu oluyor ya şu linkteki gibi
örnek atıyorum bunu o plastiğin olduğu kısım havanın fandan çıktığı kısım diye biliyorum haliyle ön taraftainde plastiği göremiyor olmamız arkadakini görebiliyor olmamız gerekmiyor mu önden alıp arkaya üflesin diye bunda önde görüyor gibiyim ben ama fan çalıştığı için emin olamadım

soğutucuyu söktüğünde o termal macun kurumuş oluyo genelde o yüzden temizleyip sıfırdan sürmek daha sağlıklı
Ram e bakan tarafta plastik parçası olan fan yok egzoz fanın yanındaki T6 fanında plastik parçalı t6 fanı var

Quepardo

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
309
İsim
Berkem Özevim
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,050,590