Neler Yeni

İnceleme T6 ULTRA VS AMD STOCK FAN

Mustafa21

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Mustafa Malkoç
Selam dostlar. Bu incelememde sizlere Ryzen 5 3600 işlemcisi üzerinde tecrübe ettiğim T6 Ultra soğutucusu hakkında bazı bilgileri paylaşacağım.

Soğutucunun Montajı :

Öncelikle, soğutucunun montajı (amd sistemler için) gerçekten kolay değil. Soğutucunun kenarında bulunan demirleri gerçekten güçlü bir şekilde esnetmeniz gerekiyor. Yoksa diğer tarafı klipse oturtmak imkansız hale geliyor. Ayrıca klipse takarken de gerçekten sağlam bir güç uygulamanız gerekiyor o demire. Montajı yapacak olan arkadaşlar var ise, yanınızda biri alttan anakarta destek uygulasın, diğer kişi de üstten soğutucunun demirine sağlam bir kuvvet uygulasın, biz uzun uğraşlar sonucu ancak bu şekilde yapabildik.

Ayrıca soğutucunun demirlerinden birinin kısa olduğunu göreceksiniz, eğer anakartınızda işlemci ve ekran kartının girişi yakınsa kısa olan tarafın ekran kartı tarafına bakması gerek. Yoksa ekran kartı oraya oturmuyor. Fakat bunu yaptığınızda da hava akışı ters dönmüş oluyor. İçeride hava çakışıyor. Bunu yapıcak olan arkadaşlar fanların yerini değiştirsin, yoksa tam performansını alamazlar.

Soğutucunun Performansı :

Doğruyu söylemek gerekirse 180-190 TL'lik bir soğutucu için verdiği performans gerçekten harikulade. Ne kadar montajında zorlanmış olsam da verdiği performans insanı mutlu ediyor.

Soğutucunun içerisinden bir de termal macun çıkıyor. Bu termal macun kullanım için yeterli gözüküyor. Şahsen bunu kullandım, fakat tavsiyem alırken yanında bir de MX-4 alın. Şahsen benim gördüğüm değerler bir tık bana yüksek geldi. MX-4 gibi güzel bir termal macun kullanılması biraz daha etkileyecektir.

Soğutucunun oyunlardaki performansı :

Bunun için youtube'da neredeyse hiçbir video yoktu. Ben de böyle bir video hazırlayıp paylaşmak istedim. Oyunların sayısı biraz yetersiz fakat, oyunlar güçlü oyunlar. İzlemek isteyenler için aşağıya bırakıyorum.

Umarım işinize yarayacak, faydalı bir inceleme olmuştur. İyi forumlar.
Çok güzel incelemişsiniz . Snowman X6 Vs T6 karşılaştırmasınıda bekliyoruz :)

Arthur Morgan

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Selam dostlar. Bu incelememde sizlere Ryzen 5 3600 işlemcisi üzerinde tecrübe ettiğim T6 Ultra soğutucusu hakkında bazı bilgileri paylaşacağım.

Soğutucunun Montajı :

Öncelikle, soğutucunun montajı (amd sistemler için) gerçekten kolay değil. Soğutucunun kenarında bulunan demirleri gerçekten güçlü bir şekilde esnetmeniz gerekiyor. Yoksa diğer tarafı klipse oturtmak imkansız hale geliyor. Ayrıca klipse takarken de gerçekten sağlam bir güç uygulamanız gerekiyor o demire. Montajı yapacak olan arkadaşlar var ise, yanınızda biri alttan anakarta destek uygulasın, diğer kişi de üstten soğutucunun demirine sağlam bir kuvvet uygulasın, biz uzun uğraşlar sonucu ancak bu şekilde yapabildik.

Ayrıca soğutucunun demirlerinden birinin kısa olduğunu göreceksiniz, eğer anakartınızda işlemci ve ekran kartının girişi yakınsa kısa olan tarafın ekran kartı tarafına bakması gerek. Yoksa ekran kartı oraya oturmuyor. Fakat bunu yaptığınızda da hava akışı ters dönmüş oluyor. İçeride hava çakışıyor. Bunu yapıcak olan arkadaşlar fanların yerini değiştirsin, yoksa tam performansını alamazlar.

Soğutucunun Performansı :

Doğruyu söylemek gerekirse 180-190 TL'lik bir soğutucu için verdiği performans gerçekten harikulade. Ne kadar montajında zorlanmış olsam da verdiği performans insanı mutlu ediyor.

Soğutucunun içerisinden bir de termal macun çıkıyor. Bu termal macun kullanım için yeterli gözüküyor. Şahsen bunu kullandım, fakat tavsiyem alırken yanında bir de MX-4 alın. Şahsen benim gördüğüm değerler bir tık bana yüksek geldi. MX-4 gibi güzel bir termal macun kullanılması biraz daha etkileyecektir.

Soğutucunun oyunlardaki performansı :

Bunun için youtube'da neredeyse hiçbir video yoktu. Ben de böyle bir video hazırlayıp paylaşmak istedim. Oyunların sayısı biraz yetersiz fakat, oyunlar güçlü oyunlar. İzlemek isteyenler için aşağıya bırakıyorum.

Umarım işinize yarayacak, faydalı bir inceleme olmuştur. İyi forumlar.
Dostum video çok iyi eline sağlık

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,256
İsim
Fatih
Yaparsın kankam. Sadece korkmadan güç uygulaman gerekicek.

DA Sistem 2 ile kullanıyoruz. OC yapmadık. Fanların yerini konuda bahsettiğim üzere ters taktığımızda 80 derecelerde takılıyor. O yüzden onu özellikle yazdım. Fanlar doğru takılırsa ortalama 60 olacaktır.
Tam denk gelmiş oldu işlemcilerimiz aynı anakartımız aynı anakart b450m-k yapmam biraz daha kolay gibi.

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir

Leurox

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Yazıyı 1 saat okumak istemeyenler için video mükemmel

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Gerçekten mükemmel bir inceleme olmuş.
Bir de jest yaparak videosunu çekmeniz takdire şayan bir hareket.
Tebrik ve teşekkür ediyorum.
Ellerinize sağlık.

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Gerçekten mükemmel bir inceleme olmuş.
Bir de jest yaparak videosunu çekmeniz takdire şayan bir hareket.
Tebrik ve teşekkür ediyorum.
Ellerinize sağlık.
Yorumun için teşekkürler dostum!
Youtube'da çok az videosu olduğu için böyle bir video da çekme kararı aldım. Umarım işe yarar bir çalışma olmuştur.

Yasin Çelik

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,807
İsim
Yasin Çelik
Instagram
yasincelikz
Yorumun için teşekkürler dostum!
Youtube'da çok az videosu olduğu için böyle bir video da çekme kararı aldım. Umarım işe yarar bir çalışma olmuştur.
Bu arada kanala abone oldum videoların devamını bekliyorum. 😄

The Magma Boss

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,464
İsim
Emir
Bu arada kanala abone oldum videoların devamını bekliyorum. 😄
Kanal inceleme kanalı olucak, yeni şeyler aldıkça incelemeyi düşünüyorum :D.
Şu an aklımda 1650Tİ'lı laptop incelemesi var. Youtube'da pek incelemesi yok, güzel içerik olur :)

Top Bottom