Selam dostlar. Bu incelememde sizlere
Ryzen 5 3600 işlemcisi üzerinde tecrübe ettiğim
T6 Ultra soğutucusu hakkında bazı bilgileri paylaşacağım.
Soğutucunun Montajı :
Öncelikle, soğutucunun montajı (amd sistemler için) gerçekten kolay değil. Soğutucunun kenarında bulunan demirleri gerçekten güçlü bir şekilde
esnetmeniz gerekiyor. Yoksa diğer tarafı klipse oturtmak imkansız hale geliyor. Ayrıca klipse takarken de gerçekten sağlam bir güç uygulamanız gerekiyor o demire. Montajı yapacak olan arkadaşlar var ise, yanınızda biri alttan anakarta destek uygulasın, diğer kişi de üstten soğutucunun demirine sağlam bir kuvvet uygulasın, biz uzun uğraşlar sonucu ancak bu şekilde yapabildik.
Ayrıca soğutucunun demirlerinden birinin kısa olduğunu göreceksiniz, eğer anakartınızda
işlemci ve ekran kartının girişi yakınsa kısa olan tarafın ekran kartı tarafına bakması gerek. Yoksa ekran kartı oraya oturmuyor. Fakat bunu yaptığınızda da hava akışı ters dönmüş oluyor. İçeride hava çakışıyor.
Bunu yapıcak olan arkadaşlar fanların yerini değiştirsin, yoksa tam performansını alamazlar.
Soğutucunun Performansı :
Doğruyu söylemek gerekirse 180-190 TL'lik bir soğutucu için verdiği performans gerçekten harikulade. Ne kadar montajında zorlanmış olsam da verdiği performans insanı mutlu ediyor.
Soğutucunun içerisinden bir de termal macun çıkıyor. Bu termal macun kullanım için yeterli gözüküyor. Şahsen bunu kullandım, fakat tavsiyem alırken yanında bir de MX-4 alın. Şahsen benim gördüğüm değerler bir tık bana yüksek geldi. MX-4 gibi güzel bir termal macun kullanılması biraz daha etkileyecektir.
Soğutucunun oyunlardaki performansı :
Bunun için youtube'da neredeyse hiçbir video yoktu. Ben de böyle bir video hazırlayıp paylaşmak istedim. Oyunların sayısı biraz yetersiz fakat, oyunlar güçlü oyunlar. İzlemek isteyenler için aşağıya bırakıyorum.
Umarım işinize yarayacak, faydalı bir inceleme olmuştur. İyi forumlar.