Neler Yeni

Tab S9 Fe+ vs Tab S9 vs Tab S8 Ultra

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Millet 17.5k bütçem var, belki 18k tamamlayabilirim.
Şimdi bütçem dahilinde Sıfır Tab S9 Fe+ alabiliyorum hatta cebime 2500 TL falan kalıyor, fakat ben çok fazla dizi ve film izleyen birisiyim bu yüzden TFT ekranın beni tatmin edeceğinden büyük şüphelerim var. İkinci el kısmına gelirsek Aklımda 2 seçenek var, Tab S9 ve Tab S8 Ultra.
Benim için ekranın büyük olması bir hayli önemli, fakat S9 diğer iki cihazdanda daha iyi ekran teknolojisine sahip olduğu için benim için bir sorun teşkil etmez. Diğer yandan Tab S8 Ultra 2 sene sonra güncelleme desteğini keseceği için biraz çekiniyorum.

Fiyatlar:
-Tab S9 Fe+ 15k
-İkinci el Tab S9 16-19k bandında bulunabiliyor
-İkinci el Tab S8 Ultra 17-22k arasında bulunabiliyor

Kullanım amaçlarım:
-Ders çalışmak/Not almak
-Çizim yapmak
-Sürekli taşıyacağım
-Dizi film izlemek
-2. Monitör olarak kullanmak (S9 Fe+'da HDMI desteği yok biliyorum)

Tablete oyun yüklemeyceğim bile

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
EnsarTelli
Hocam huawei düşünür müsünüz?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Matepad 12x veya pro

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam huawei düşünür müsünüz?

Matepad 12x veya pro
Hocam Samsung ekosistemine geçtim, bu yüzden başka markalara bakmıyorum.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
EnsarTelli
Hocam ben ultra şahsen önermek onun yerine s9+ veya s8+ al ultra ekranları büyük olduğu için ppı çok düşüyor pixeller rahatsız edebiliyor

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam ben ultra şahsen önermek onun yerine s9+ veya s8+ al ultra ekranları büyük olduğu için ppı çok düşüyor pixeller rahatsız edebiliyor
Hocam S9+ bütçem mümkün değil çıkmaz. S8 alacaksam en baba modeli alayım diyorum, ki plus modeli ultra modelinden daha pahalı ikinci el piyasasında.

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
EnsarTelli
Hocam S9+ bütçem mümkün değil çıkmaz. S8 alacaksam en baba modeli alayım diyorum, ki plus modeli ultra modelinden daha pahalı ikinci el piyasasında.
Hocam bide 8 gen 1 biraz kötü bir işlemci dikkat edip alın çok ısınma sorunu var

ghnn

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
290
İsim
Gökhan
bende s9u var ekran olarak s8udan farkı parlaklık s9uda daha fazla onun dışında ekran çözünürlüğü gayet yeterli. dizi izleyeceksen zaten hepsi max 1080p oluyor

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Hocam bide 8 gen 1 biraz kötü bir işlemci dikkat edip alın çok ısınma sorunu var
Dediğim gibi, s9 benim için daha önde bir seçenek. Isınma konusunda, tablet büyük olduğu için (14.6 inc) fazla hissetireceğini düşünmüyorum zaten oyun oynamayacağım. S8 ultra bilmiyorum, o kadar uçmasam gidip paramın yettiği cihazı yani s9 fe+ alıp geçsem mi diye düşünüyorum ama diğer yandan 8 gen 2 ve dynamic amolede sahip s9 göz kırpıyor :D

bende s9u var ekran olarak s8udan farkı parlaklık s9uda daha fazla onun dışında ekran çözünürlüğü gayet yeterli. dizi izleyeceksen zaten hepsi max 1080p oluyor
Hocam sizce bu üç cihaz arasından hangisi? direkt garantili sıfır cihaz mı alayım yoksa ikinci ele kayıp s9 veya s8 ultra mı alayım

Ensar1453

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
166
İsim
EnsarTelli
Dediğim gibi, s9 benim için daha önde bir seçenek. Isınma konusunda, tablet büyük olduğu için (14.6 inc) fazla hissetireceğini düşünmüyorum zaten oyun oynamayacağım. S8 ultra bilmiyorum, o kadar uçmasam gidip paramın yettiği cihazı yani s9 fe+ alıp geçsem mi diye düşünüyorum ama diğer yandan 8 gen 2 ve dynamic amolede sahip s9 göz kırpıyor :D

Hocam sizce bu üç cihaz arasından hangisi? direkt garantili sıfır cihaz mı alayım yoksa ikinci ele kayıp s9 veya s8 ultra mı alayım
Bence s9 al hocam madem video izleyeceksin
Dynamic amoled bambaşka birsey

siz mi satiyorsunuz?
Yo

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Bence s9 al hocam madem video izleyeceksin
Dynamic amoled bambaşka birsey

Yo
Mağazada deneyimleme şansım oldu, cidden büyüleyici bir şey. 17k civarına temiz bulabilirsem mart ayı içersinde alacağım bakalım, şu sıralar 16k bandında bir kaç gün kullanılmış 1 yıldan fazla garantili cihazlar görüyorum eğer 1 ay içinde denk getirebilirsem düşünmeden almayı planlıyorum.

Ömer Murat KARACA

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,127
İsim
Ömer Murat KARACA
14 Ay S9FE+ kullandım. S24 Ultra ve 2K 165HZ IPS panelli bir laptop kullanıcısı olarak ekran tabii ki Amoled kalitesinde değil ama herhangi bir rahatsızlık da hissettirmiyor.

Aciliyeti yoksa S10FE+ beklenebilir veya taksitle 26K'ya S10 Plus alınabilir. Ben şahsen bütçeyi zorlar S10 Plus alırdım zira ömürlük cihaz

2. ekran olayına gelince: bu cihazları zaten HDMİ ile 2. ekran yapamazsın, HDMİ kablosu ile Samsung DEX özelliği sayesinde Tablet ekranını monitöre veya TV'ye aktarmış olursun, Tablet de Touchpad'e dönüşüyor otomatik.
2. ekran için üst wifi'ı vs açtığımız panelde Çoklu Ekran seçeneğine bastıktan sonra PC'den de Windows + K yaparak yansıtma menüsünü açtığında tablet direkt orada gözüküyor. Kablosuz olarak PC'nin ekranı tablet ekranına aktarılıyor. Dokunmatik, tabletin haporleri ve kalem de sorunsuz çalışıyor ama biraz 30FPS hissi var.

Ve bu kablosuz aktarım için iki cihazın da aynı ağa bağlı olması lazım + Wifi'lı bir PC lazım

Marianoly

80+ Gold
En İyi Cevap
1
14 Ay S9FE+ kullandım. S24 Ultra ve 2K 165HZ IPS panelli bir laptop kullanıcısı olarak ekran tabii ki Amoled kalitesinde değil ama herhangi bir rahatsızlık da hissettirmiyor.

Aciliyeti yoksa S10FE+ beklenebilir veya taksitle 26K'ya S10 Plus alınabilir. Ben şahsen bütçeyi zorlar S10 Plus alırdım zira ömürlük cihaz

2. ekran olayına gelince: bu cihazları zaten HDMİ ile 2. ekran yapamazsın, HDMİ kablosu ile Samsung DEX özelliği sayesinde Tablet ekranını monitöre veya TV'ye aktarmış olursun, Tablet de Touchpad'e dönüşüyor otomatik.
2. ekran için üst wifi'ı vs açtığımız panelde Çoklu Ekran seçeneğine bastıktan sonra PC'den de Windows + K yaparak yansıtma menüsünü açtığında tablet direkt orada gözüküyor. Kablosuz olarak PC'nin ekranı tablet ekranına aktarılıyor. Dokunmatik, tabletin haporleri ve kalem de sorunsuz çalışıyor ama biraz 30FPS hissi var.

Ve bu kablosuz aktarım için iki cihazın da aynı ağa bağlı olması lazım + Wifi'lı bir PC lazım
Bak o HDMİ olayını bilmiyordum, teşekkürler. S10 fe+ beklemeyi düşünüyordum ama işlemcisi A56 ile aynı işlemci olacakmış, beni biraz hayal kırıklığına uğrattı ve ekranı gene tft lcd olacaksa s9 fe+ alayım daha iyi, ek olarak multitaksing özelliğini çok fazla kullanacağım bu da biraz işlemci performansı istiyor diye biliyorum. Benim en yakın olduğum seçenek ikinci elde s9 gibi ama s9 fe+ alma ihtimalimde var. Para nakit olmasaydı Dediğiniz gibi yapma şansım olabilirdi.

Top Bottom