Neler Yeni

TAKOZ R9 7900 İLE PBO AYARLARIM

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Telefon. Bilgisayar. Monitör. Kulaklık.
Rica ederim. Bende Ryzen 7 7700X PBO ayarlarıyla kullanıyorum. Hafif undervolt ile birlikte neredeyse hiç performans kaybı olmadan 15-20 derece kadar daha serin çalışıyor.
Render harici oyunlarda 65-70 derece arası çalışıyor. Dert değil ısısı Adana'dayım bir de hava hala sıcak. Kışın merak ediyorum sıcaklık ne durumda olacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani PBO ilemi kullanıyorsun onu anlamadım ama neyse :D. otomatik te ise sorun yok kendi ayarlar.
Evet PBO ayarlarını yaparak kullanıyorum şuan. R9 7900X'e çok yaklaştırdım işlemciyi. Daha ellemem zaten :D.

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
393
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
https://steamcommunity.com/id/YamoimaTR/
Discord
Yamoima#1664
Render harici oyunlarda 65-70 derece arası çalışıyor. Dert değil ısısı Adana'dayım bir de hava hala sıcak. Kışın merak ediyorum sıcaklık ne durumda olacak.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Evet PBO ayarlarını yaparak kullanıyorum şuan. R9 7900X'e çok yaklaştırdım işlemciyi. Daha ellemem zaten :D.
65-70 derece sıcaklık r9 7900 için fazla iyi :D Bende undervolt ile r7 7700x'i 120mm sıvı soğutma ile birlikte oyunlarda 60-65 derece arası sıcaklıkta tutmayı başardım. PBO ayarıyla birlikte amd işlemciler çok daha stabil ve performanslı oluyor. Son olarak ne olur ne olmaz diye anakartının BIOS güncellemesini yap derim. Bahsettiğim yanan ryzen 7000 serisi işlemcilerden sonra önemli bir mevzu.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
65-70 derece sıcaklık r9 7900 için fazla iyi :D Bende undervolt ile r7 7700x'i 120mm sıvı soğutma ile birlikte oyunlarda 60-65 derece arası sıcaklıkta tutmayı başardım. PBO ayarıyla birlikte amd işlemciler çok daha stabil ve performanslı oluyor. Son olarak ne olur ne olmaz diye anakartının BIOS güncellemesini yap derim. Bahsettiğim yanan ryzen 7000 serisi işlemcilerden sonra önemli bir mevzu.
BIOS son sürüm. 1 2 hafta oldu güncelleyeli en fazla. Bir de hazır AM5 kullanan birisini bulmuşken acaba sende BIOS süresi kaç oluyor? Benim başım belada bununla. EXPO ayarlar ile 33-36 saniye görüyorum. Ramlerimi 6000MHz CL30 O.C'ladığım zaman 40-46 saniye arasına yükseliyor. 83 saniye görmüşlüğüm var :(.
1695813623851.png

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
393
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
Discord
Yamoima#1664
BIOS son sürüm. 1 2 hafta oldu güncelleyeli en fazla. Bir de hazır AM5 kullanan birisini bulmuşken acaba sende BIOS süresi kaç oluyor? Benim başım belada bununla. EXPO ayarlar ile 33-36 saniye görüyorum. Ramlerimi 6000MHz CL30 O.C'ladığım zaman 40-46 saniye arasına yükseliyor. 83 saniye görmüşlüğüm var :(. Alıntıyı görüntüle
Benim BIOS sürem 12.5 saniye gibi bir şey dostum. Senin anakart modelin nedir? ASUS ve MSI AM5 anakartlarda boot süresinin çok uzun olduğunu görmüştüm. Ben Gigabyte B650M DS3H kullanıyorum. Yapılan testlerde de 2 markaya kıyasla çok daha kısa boot süresine sahip olan bir anakart.

Clyde

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
602
İsim
Yiğit Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Benim BIOS sürem 12.5 saniye gibi bir şey dostum. Senin anakart modelin nedir? ASUS ve MSI AM5 anakartlarda boot süresinin çok uzun olduğunu görmüştüm. Ben Gigabyte B650M DS3H kullanıyorum. Yapılan testlerde de 2 markaya kıyasla çok daha kısa boot süresine sahip olan bir anakart.
MSI MPG B650 CARBON Wi-Fİ var ben de. Çok güzel kart ama Boot süresi inanılmaz yüksek.

Yamoima

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
393
İsim
Ahmet Utku Kargı
Steam
Discord
Yamoima#1664
MSI MPG B650 CARBON Wi-Fİ var ben de. Çok güzel kart ama Boot süresi inanılmaz yüksek.
Tahmin ettiğim gibi. Normal o zaman dostum, MSI ve ASUS AM5 anakartlar çok uzun boot sürelerine sahip ne yazık ki. İlerleyen güncellemelerle çözerler umarım.

Top Bottom