Yok cidden taksit yaptım ama paranın tamamını çekti amazondan aldım istersen fotosunuda atarımtaksit olayını yanlış yapmış veya secmeyi unutmussun
yoksa bu pek mümkün değil
adı üstünde 6 ay taksit
6 ya bölünür ve 6 ayda faiz koymuyorsa faizsiz bir şekilde 628/6 104,75 kurus olarak ödersin.
Ama ben parayı göremiyorum 524 tl olması gerekmiyor mu kartta ?628₺ olarak gözükecek bir kaç saat, limitten kesiyor, sonra her ay taksit gelecek yani endişelenmeyin 628 çekmedi (limit çekti) 104 çekti.
Şöyle siz 6 taksitle satın alınca aylık 104 TL ile ödeyeceksiniz. Fakat kartınızın kullanılabilir limitinden paranın tamamı düşer. Aslında tek çekim alıyormuşsunuz gibi olur ama aylık ödersiniz, ödedikçe de limitiniz geriye artar.Örneğin ben amazondan anakart aldım 628 TL'ye 6 ay taksit yaptım 104 TL'ye böldü ben zannediyorum ki her ay 104 TL alıcak karttan ama direk 628 tlyi çekmiş bu nasıl oluyor ?
Anlayamadım, ama direk 628 çekti olarak gözükecek bir kaç saat sonra düzelir o merak etmeyin.Ama ben parayı göremiyorum 524 TL olması gerekmiyor mu kartta ?
Mesela kartımda tam 628 tl var çekti parayı ben zannediyorum ki 104 tl çekicek geri kalan 524 tl yi kullanabilicem zannettimŞöyle siz 6 taksitle satın alınca aylık 104 TL ile ödeyeceksiniz. Fakat kartınızın kullanılabilir limitinden paranın tamamı düşer. Aslında tek çekim alıyormuşsunuz gibi olur ama aylık ödersiniz, ödedikçe de limitiniz geriye artar.
Eğer bu anlattığım şekilde değilse tek çekim yapmışsınızdır. Başka bir açıklaması kalmıyor.
Yok hocam direk o 628'i limit olarak alıyor. Sonra her ay ödedikçe taksiti 104 104 limit açılacak.Mesela kartımda tam 628 TL var çekti parayı ben zannediyorum ki 104 TL çekicek geri kalan 524 TL yi kullanabilicem zannettim
Kredi kartınızın limiti 1000TL diyelim. Siz 628TL kredi kartından alışveriş yaptığınızda 372TL Limitiniz kalır. Başka bir alışveriş yapmak istediğiniz de ise en fazla 372TL'lik alışveriş yapabilirsiniz. Ama banka size direk 628 TL olarak yansıtmaz bu parayı. Kendini güvenceye alır ve siz aylık 104 TL ödeme yaptıkça 372+104+104.. diye limitiniz yükselmeye başlar ve limit yükseldikçe yapacağınız alışveriş miktarı da artar.Mesela kartımda tam 628 TL var çekti parayı ben zannediyorum ki 104 TL çekicek geri kalan 524 TL yi kullanabilicem zannettim
Evet teşekkürler.Kredi kartınızın limiti 1000TL diyelim. Siz 628TL kredi kartından alışveriş yaptığınızda 372TL Limitiniz kalır. Başka bir alışveriş yapmak istediğiniz de ise en fazla 372TL'lik alışveriş yapabilirsiniz. Ama banka size direk 628 TL olarak yansıtmaz bu parayı. Kendini güvenceye alır ve siz aylık 104 TL ödeme yaptıkça 372+104+104.. diye limitiniz yükselmeye başlar ve limit yükseldikçe yapacağınız alışveriş miktarı da artar.
Anlatabilmişimdir umarım.
taksite ragmen tekte çektilerse parasını firma ile bir konuş yoksa amazon ile iletişime geçmeye calısYok cidden taksit yaptım ama paranın tamamını çekti amazondan aldım istersen fotosunuda atarım