Neler Yeni

Tanrının Varlığı Hakkında Tartışma

FutFlix

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,509
İsim
Çağatay
Senin dinin ne diye sormayın bende Müslümanım fakat zayıf bir Müslümanım oruç gusül gibi emirleri yerine getiriyorum sadece ama müslüman kimselerle hiç tartışılmıyor böyle konularda dakika ikide saygısını bozuyorlar cahilsin öylesin böylesin e cahilimde soruyorum zaten amacim kimseyi küçük görmek yada yargılamak değil Tanrının olmadığı düşüncesine varmaya başladım birsuru soru ile çelişiyor açıkçası inanmamakta istemiyorum

Tanrıya inanmak için sadece sezgimi gerek?
Araştırmaya nickini aldığın antik Mısırdan başla, sonra Sümerlere bak. Onların keşfettiği her şey M.Ö dönemlere ait. Yazıtlarını oku, kültürlerini oku. Sonra M.Ö dönemin en büyük devletlerine ve en büyük insanlarına bak. Sonra ise bilinen en büyük dinleri incele, göreceğin şeyler genel olarak M.Ö yaşamış saydığım medeniyetlerden alınmış bilgilerden oluştuğunu görürsün. Çok basit bir örnek vereyim nickinden yola çıkarak. Kuran-ı Kerim in hiç bir yerinde "AMİN" yazmaz ama tüm Müslümanlar dualarını "AMİN" diyerek bitirir. Peki bu kelime nereden gelmiş, antik mısır tanrısı "Amon" dan geliyor. Eski mısır ibatleri tanrılara yapılırdı ve sonunda "Amon- Amun" denilerek bitirilmiş. Hristiyanlar bunu "Amen" olarak almış, Müslümanlar ise "Amin". Tüm büyük dinler için yüzlerce böyle örnekler var ama anlatmak uzun sürer işte. Araştırman daha iyi :)

agno

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
419
İsim
burak
Dinlerin geneli orta doğuda çıktı şahsen insan oğlu çıkan savaş ve husumetlerin yaptıklarının üstünü dinler ile ört pas etmeye çalıştı Bir Tanrı Var çünkü bence hiçbir sistem yoktan vaar oluşuyla bu denli kusursuz bir şekilde oluşamaz ama bu tanrı insan oğlunun uydurmalarından değil onu söyleyebilirim
sence kusursuz mu sistem gerçekten :) ölen çocuklar güçlünün her zaman güçsüzü ezmesi kaynakların dağılımındaki eşitsizlik, hadi beşeri olayları geç doğa kusursuz mu peki? bence değil
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dini konular tartışmaya kapalıdır herkesin kendi inancı ve incilden tut KURAN-I Kerime Kadar Birsürü Kitap Var Oku Hangisi sana yakın hissettiricek bi bak bakalım Camiye girdiğinde içine dolan huzuru hiçbirşeye değişmem
burada doğduğun için böyle israilde doğsan camiye girince içine huzur dolmayacaktı

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Kayra
Ya hocam insan ne bileyim Allahın olduğunu falan anlayabiliyorsun yanii.

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Kayra
Nerden anlıyorsun mesela?
Nasıl desem anlıyorsun yanii çoğu insandada bu düşünce var anlatabiliyormuyum ben mesela dindar bir insan değilim ama anlayabiliyorum yani.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Senin dinin ne diye sormayın bende Müslümanım fakat zayıf bir Müslümanım oruç gusül gibi emirleri yerine getiriyorum sadece ama müslüman kimselerle hiç tartışılmıyor böyle konularda dakika ikide saygısını bozuyorlar cahilsin öylesin böylesin e cahilimde soruyorum zaten amacim kimseyi küçük görmek yada yargılamak değil Tanrının olmadığı düşüncesine varmaya başladım birsuru soru ile çelişiyor açıkçası inanmamakta istemiyorum

Eski bir Müslüman olarak, Tanrıya inanmak için kutsal kitapları okumamak gerekiyor. Bununla beraber antropoloji, jeoloji, teoloji ve paleontoloji hakkında hiçbir şey bilmemek lazım. Takviye olarak "Evrim teorisi çürütültü" başlıklı hurafeler alınırsa taş gibi bir dindar olunur. Yani sezgiyle bir ilgisi yok.

kayra2321

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
160
İsim
Kayra
Dindar bir insan değilim dediğim yarın hristiyan olurum ama ateist olmam o anlamda.

Marginale

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,535
İsim
Muhammed efe
Araştırmaya nickini aldığın antik Mısırdan başla, sonra Sümerlere bak. Onların keşfettiği her şey M.Ö dönemlere ait. Yazıtlarını oku, kültürlerini oku. Sonra M.Ö dönemin en büyük devletlerine ve en büyük insanlarına bak. Sonra ise bilinen en büyük dinleri incele, göreceğin şeyler genel olarak M.Ö yaşamış saydığım medeniyetlerden alınmış bilgilerden oluştuğunu görürsün. Çok basit bir örnek vereyim nickinden yola çıkarak. Kuran-ı Kerim in hiç bir yerinde "AMİN" yazmaz ama tüm Müslümanlar dualarını "AMİN" diyerek bitirir. Peki bu kelime nereden gelmiş, antik mısır tanrısı "Amon" dan geliyor. Eski mısır ibatleri tanrılara yapılırdı ve sonunda "Amon- Amun" denilerek bitirilmiş. Hristiyanlar bunu "Amen" olarak almış, Müslümanlar ise "Amin". Tüm büyük dinler için yüzlerce böyle örnekler var ama anlatmak uzun sürer işte. Araştırman daha iyi :)
Amin kelimesi Hz Muhammed'in ölümünden 300 yıl sonra ortaya çıkmış bir kelimedir, ayrıca bu kelimenin kökü İbranice'dir. Aynı etimolojik kökenlidirler. Amon-Amun(Gizli olan), Amin-Amen(Güven ve doğruluk anlamlarını taşır) yani Azerilerin ve bizim Türkçemizin farklı olduğu gibi o insanlarında etimolojik kökeni aynı olsada ortaya çıkan anlam farklıdır. Kaldı ki 3 semavi din birbirinin devamıdır fakat şeriatları(dini kanunları farklıdır) Kuran'da da hem hristiyanlık hem yahudilikten bahseder zaten. Dolayısı ile birbirinden gelmiş aynı dil grubuna ait etimolojik kökenli fakat birbirinden bağımsız kelimelerdir.
Geçen biriside Cennet'te şarap verildiğini iddia edip 'o zaman neden burada haram' diye bi cümle kurmuştu. Şarap arapça'da her türlü meşrubata(meyve suyu,asitli içecekler vb) denen bir kelimedir,bizde alkollü içecek için kullanılır. Herkesin dini ve düşünce yapısı kendisine fakat seni tenzil ediyorum dini konularda kulaktan dolma veya gördüğü kadarı ile yorum yapıp kendince İslam'ı bitiren arkadaşları görünce bi gülme tutuyor.
Seninde dediğin gibi arkadaşa araştırmasını öneriyorum. Ama diamond gibi 'çeviri' kitaptan kaynak veren, etimoloji katilliği yapan birinden değil gerçekten özgün bir yerden araştırmasını öneririm.
@FutFlix Cevap veremeyince gülmekte moda oldu zaten aksini beklemezdim :ROFLMAO:

Son düzenleme:

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Amin kelimesi Hz Muhammed'in ölümünden 300 yıl sonra ortaya çıkmış bir kelimedir, ayrıca bu kelimenin kökü İbranice'dir. Aynı etimolojik kökenlidirler. Amon-Amun(Gizli olan), Amin-Amen(Güven ve doğruluk anlamlarını taşır) yani Azerilerin ve bizim Türkçemizin farklı olduğu gibi o insanlarında etimolojik kökeni aynı olsada ortaya çıkan anlam farklıdır. Kaldı ki 3 semavi din birbirinin devamıdır fakat şeriatları(dini kanunları farklıdır) Kuran'da da hem hristiyanlık hem yahudilikten bahseder zaten. Dolayısı ile birbirinden gelmiş aynı dil grubuna ait etimolojik kökenli fakat birbirinden bağımsız kelimelerdir.
Geçen biriside Cennet'te şarap verildiğini iddia edip 'o zaman neden burada haram' diye bi cümle kurmuştu. Şarap arapça'da her türlü meşrubata(meyve suyu,asitli içecekler vb) denen bir kelimedir,bizde alkollü içecek için kullanılır. Herkesin dini ve düşünce yapısı kendisine fakat seni tenzil ediyorum dini konularda kulaktan dolma veya gördüğü kadarı ile yorum yapıp kendince İslam'ı bitiren arkadaşları görünce bi gülme tutuyor.
Seninde dediğin gibi arkadaşa araştırmasını öneriyorum. Ama diamond gibi 'çeviri' kitaptan kaynak veren, etimoloji katilliği yapan birinden değil gerçekten özgün bir yerden araştırmasını öneririm.
@FutFlix Cevap veremeyince gülmekte moda oldu zaten aksini beklemezdim :ROFLMAO:
Duymak istediğiniz şeyleri size söyleyen bu "özgün" yerler, Muhammed'in babasının adının Abdullah olmasını, "İslamdan önce de Allah'a inanan kavimler vardı" ya da buna benzer şekillerde anlatıyor değil mi?

ForgettaShow

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
655
İsim
Forget
Mantık arıyorsan en basiti ölümden sonra ne olcak diye düşünebilirsin. Ben inanıyorum bundan sonrası vardır olmalı çünkü. Bişey icat edildiğinde mucidi varsa bizimde vardır olmalı yoksa saçmalık başlıyor.

Bazı konuştuğun kara cahiller vardır buna eminim her takke takan sakal bırakan maalesef hacı hocalık taslıyor. Bu yüzden kendin ve bir çok kaynaktan araştırmalısın.

Başkalarının ne dediğine bakma kendin bulmalısın kısaca.
Mantıklı, her şeyin mucidi varsa bizimde mucidimiz var düşüncesi geliyor. Ancak, mucidin mucidi olmuyor mu? Onun mucidi, onun mucidi.

abdurrahman!

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
453
İsim
Abdurrahman
Benim inancım dediğim gibi tanrı var mı yok mu bunu bilemeyiz ama asırlardır birbirinin kopyası olarak gelmiş dinlerin hiçbirine inanmıyorum.Yani agnostik diyebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Yani evet öylede başlayabilirsin kuranı yorumlayan birsürü kişi var onlarada bakabilirsin youtube üzerinde "Diamond Tema" kanalının din üzerine videolarına bakmanıda tavsiye ederim.2020lerde izlerdim sonradan popüler oldu.
Bunu söyleyen adamı dinlemek..

Samu

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
20
İsim
Kenan Fetheden

Sana direkt Allah'a söven insan lazım sanırım müslümanlarla tartışılmıyormuş neyin algısını yapıyorsun sor sorunu cevaplayayım 10 yıldır Ülkem insanının dini sorularını cevaplıyorum

TahinPekmez

80+ Silver

git dalgani baska yerde gec. birde adini amon ra koymuş. din burada aranmaz. kuran mucizelerine bak. kuran oku. daha da şüphe deysen amon hutepe sorarsin.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,059,196
Üyeler
168,258
Son üye
by_dj_omar
Top Bottom