FutFlix
80+ Silver
Dahası
Araştırmaya nickini aldığın antik Mısırdan başla, sonra Sümerlere bak. Onların keşfettiği her şey M.Ö dönemlere ait. Yazıtlarını oku, kültürlerini oku. Sonra M.Ö dönemin en büyük devletlerine ve en büyük insanlarına bak. Sonra ise bilinen en büyük dinleri incele, göreceğin şeyler genel olarak M.Ö yaşamış saydığım medeniyetlerden alınmış bilgilerden oluştuğunu görürsün. Çok basit bir örnek vereyim nickinden yola çıkarak. Kuran-ı Kerim in hiç bir yerinde "AMİN" yazmaz ama tüm Müslümanlar dualarını "AMİN" diyerek bitirir. Peki bu kelime nereden gelmiş, antik mısır tanrısı "Amon" dan geliyor. Eski mısır ibatleri tanrılara yapılırdı ve sonunda "Amon- Amun" denilerek bitirilmiş. Hristiyanlar bunu "Amen" olarak almış, Müslümanlar ise "Amin". Tüm büyük dinler için yüzlerce böyle örnekler var ama anlatmak uzun sürer işte. Araştırman daha iyiSenin dinin ne diye sormayın bende Müslümanım fakat zayıf bir Müslümanım oruç gusül gibi emirleri yerine getiriyorum sadece ama müslüman kimselerle hiç tartışılmıyor böyle konularda dakika ikide saygısını bozuyorlar cahilsin öylesin böylesin e cahilimde soruyorum zaten amacim kimseyi küçük görmek yada yargılamak değil Tanrının olmadığı düşüncesine varmaya başladım birsuru soru ile çelişiyor açıkçası inanmamakta istemiyorum
Tanrıya inanmak için sadece sezgimi gerek?