Remi
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,699
- İsim
- Mustafa
- İlgilendiği Kategoriler
- Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
ya sezgici olursun sana bir şeylerin işaret olarak geldiğini düşünüp iman edersin ya mantıkla bir sonuca varmaya çalışırsın. mantığın varabildiği nokta tanrının varlığı veya yokluğuyla alakalı herhangi bir kanıt sunmuyor bu noktada sezgiciliğe geliyor konu. benim şahsi görüşümü merak edersen din ve felsefe konusunda kendimi geliştirebileceğim kadar geliştirmeye çalıştım sezgiciliğimle aklıma yatan tanrının var olduğu oldu sonrasında kendimi dinler ve teist felsefi görüşleri hakkında geliştirmeye çalıştım sonrasında islam dinine 2. kez inandım ancak sadece kurana inanıyorum, mezhepleri veyahut hadisleri ek kaynakları kabul etmiyorum kısacası. bu ülkede ne müslümanla ne ateistle kimseyle tartışılmaz herkes kulaktan dolma bilgilerle kendilerini hakkaniyete ermiş bireyler olarak lanse edip başkalarını aşağılıyorlar. bu durumdayken sana önerim tanrının varlığının yokluğunun delillerini araştırman olur belki aklına yatan bir delil olabilir arada kalırsan veya var olduğunu seçersen kuranı oku türkçe karşılaştırmalı meal olarak içine siner sinmez bu tamamen sana kalmış bir şey umarım kendin için en doğru yolu bulabilirsin dostum bol şanslarSenin dinin ne diye sormayın bende Müslümanım fakat zayıf bir Müslümanım oruç gusül gibi emirleri yerine getiriyorum sadece ama müslüman kimselerle hiç tartışılmıyor böyle konularda dakika ikide saygısını bozuyorlar cahilsin öylesin böylesin e cahilimde soruyorum zaten amacim kimseyi küçük görmek yada yargılamak değil Tanrının olmadığı düşüncesine varmaya başladım birsuru soru ile çelişiyor açıkçası inanmamakta istemiyorum
Tanrıya inanmak için sadece sezgimi gerek?