Neler Yeni

Tanrının Varlığı Hakkında Tartışma

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,699
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji
Senin dinin ne diye sormayın bende Müslümanım fakat zayıf bir Müslümanım oruç gusül gibi emirleri yerine getiriyorum sadece ama müslüman kimselerle hiç tartışılmıyor böyle konularda dakika ikide saygısını bozuyorlar cahilsin öylesin böylesin e cahilimde soruyorum zaten amacim kimseyi küçük görmek yada yargılamak değil Tanrının olmadığı düşüncesine varmaya başladım birsuru soru ile çelişiyor açıkçası inanmamakta istemiyorum

Tanrıya inanmak için sadece sezgimi gerek?
ya sezgici olursun sana bir şeylerin işaret olarak geldiğini düşünüp iman edersin ya mantıkla bir sonuca varmaya çalışırsın. mantığın varabildiği nokta tanrının varlığı veya yokluğuyla alakalı herhangi bir kanıt sunmuyor bu noktada sezgiciliğe geliyor konu. benim şahsi görüşümü merak edersen din ve felsefe konusunda kendimi geliştirebileceğim kadar geliştirmeye çalıştım sezgiciliğimle aklıma yatan tanrının var olduğu oldu sonrasında kendimi dinler ve teist felsefi görüşleri hakkında geliştirmeye çalıştım sonrasında islam dinine 2. kez inandım ancak sadece kurana inanıyorum, mezhepleri veyahut hadisleri ek kaynakları kabul etmiyorum kısacası. bu ülkede ne müslümanla ne ateistle kimseyle tartışılmaz herkes kulaktan dolma bilgilerle kendilerini hakkaniyete ermiş bireyler olarak lanse edip başkalarını aşağılıyorlar. bu durumdayken sana önerim tanrının varlığının yokluğunun delillerini araştırman olur belki aklına yatan bir delil olabilir arada kalırsan veya var olduğunu seçersen kuranı oku türkçe karşılaştırmalı meal olarak içine siner sinmez bu tamamen sana kalmış bir şey umarım kendin için en doğru yolu bulabilirsin dostum bol şanslar

Nicodoz

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
84
İsim
Mustafa
Hocam sen neye inanıyorsun ayrıca üstte bir soru sormuştum cevaplarmisin( teşekkür ederim cevaplamissin kutsal kitapları okumaktan başlasam olurmu)
Benim inancım dediğim gibi tanrı var mı yok mu bunu bilemeyiz ama asırlardır birbirinin kopyası olarak gelmiş dinlerin hiçbirine inanmıyorum.Yani agnostik diyebilirsin.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Hocam sen neye inanıyorsun ayrıca üstte bir soru sormuştum cevaplarmisin( teşekkür ederim cevaplamissin kutsal kitapları okumaktan başlasam olurmu)
Yani evet öylede başlayabilirsin kuranı yorumlayan birsürü kişi var onlarada bakabilirsin youtube üzerinde "Diamond Tema" kanalının din üzerine videolarına bakmanıda tavsiye ederim.2020lerde izlerdim sonradan popüler oldu.

Satriani

80+ Silver
Senin dinin ne diye sormayın bende Müslümanım fakat zayıf bir Müslümanım oruç gusül gibi emirleri yerine getiriyorum sadece ama müslüman kimselerle hiç tartışılmıyor böyle konularda dakika ikide saygısını bozuyorlar cahilsin öylesin böylesin e cahilimde soruyorum zaten amacim kimseyi küçük görmek yada yargılamak değil Tanrının olmadığı düşüncesine varmaya başladım birsuru soru ile çelişiyor açıkçası inanmamakta istemiyorum

Aradığın şeyi ' Tanrı ' kavramı ile, her şeyden ayrı bir varlık olarak ararsan asla doğru noktaya çıkamazsın.
Çünkü Tanrı/Allah/Kuantum potansiyel ya da hangi isimle adlandırırsan adlandır, her şeyi kendi varoluşu içinde, o varoluşa bağlı ama asla o varoluşla açıklanamayan bir enerji ve yaratılış terkibine uygun icra eden bir bilinç sahibi sistemin parçası olarak düşünmediğin sürece; yalnızca ötede bi' yerde sanki her şeye yukarıdan bakan bir ak sakallı dede varmış düşüncesi bu çıkmazı daha da derinleştirir.
Klasik dinler tarihi üzerinden, sadece şekilci yaklaşımın asla bir yere vardırmayacağı gibi, düşünme ve sorgulama üzerine körelmeye yol açar. Halbuki en temel kaynakların ve en temel dini kuramların içinde bunun materyal olarak nasıl yaşanılacağından çok ' düşünme ' olgusu geçer.
'' Umulur ki düşünürsünüz ''

byhorozkentli

80+ Silver
En İyi Cevap
1

İzle bakalım

Mr8ilgin

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,779
İsim
Yavuz
:) Olay insanlarda bitiyor kalbinden çok beynini kullanırsan ve araştırırsan objektif bi şekilde kararını verirsin zaten.Ama sadece kalbinle hareket edersen zaten bişey araştırmanada gerek yok

Gelen 3999 dinin tamamında neredeyse ölümden sonra hayat vadediliyor zaten :D 3999'undada cennet cehennem vadediliyor zaten.Sadece mesela ismi Cennet değilde Valhalla gibi.Hepsi birbirinin kopyası.

Vikinglerin zamanında doğsaydında sen eminimki Odine çok bağlı olurdun :) çevrene zamana uyum gösteriyosun işte sadece bukadar.

Alttaki mesajını yeni gördüm.Araştıracaksın dostum işte sadece tek kaynaktan değil çoğu yerden bakabilirsin atesitler nediyor agnostik adam ne diyor buna karşılık olarak müslüman ne cevap veriyor böyle soru cevaplara baktıkça baktıça elbet.Aaa bu nekadar saçma konuşuyor ya veya bu söylenenler gerçekten aklıma yatıyor diye diye illaki bi tarafa kayacaksın.
Kardeş sen ne anlatıyosun cennet ve cehennem var diye mi sadece bi dine inanılır? Uyum sağlamakmış he he.

Remi

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,699
İsim
Mustafa
İlgilendiği Kategoriler
Felsefe, Tarih, Müzik, Psikoloji

Furkan²

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,391
İsim
Furkan
İlgilendiği Kategoriler
Kur'an_ı Kerim - Satranç - Piano - Tenis - Anime/Manga - Klasik Müzik - Felsefe - Krunker
ya sezgici olursun sana bir şeylerin işaret olarak geldiğini düşünüp iman edersin ya mantıkla bir sonuca varmaya çalışırsın. mantığın varabildiği nokta tanrının varlığı veya yokluğuyla alakalı herhangi bir kanıt sunmuyor bu noktada sezgiciliğe geliyor konu. benim şahsi görüşümü merak edersen din ve felsefe konusunda kendimi geliştirebileceğim kadar geliştirmeye çalıştım sezgiciliğimle aklıma yatan tanrının var olduğu oldu sonrasında kendimi dinler ve teist felsefi görüşleri hakkında geliştirmeye çalıştım sonrasında islam dinine 2. kez inandım ancak sadece kurana inanıyorum, mezhepleri veyahut hadisleri ek kaynakları kabul etmiyorum kısacası. bu ülkede ne müslümanla ne ateistle kimseyle tartışılmaz herkes kulaktan dolma bilgilerle kendilerini hakkaniyete ermiş bireyler olarak lanse edip başkalarını aşağılıyorlar. bu durumdayken sana önerim tanrının varlığının yokluğunun delillerini araştırman olur belki aklına yatan bir delil olabilir arada kalırsan veya var olduğunu seçersen kuranı oku türkçe karşılaştırmalı meal olarak içine siner sinmez bu tamamen sana kalmış bir şey umarım kendin için en doğru yolu bulabilirsin dostum bol şanslar
İlk cümlen mantık kısmı hariç katılıyorum tebrik ederim, mantıklı yorum yapan birilerini görmek güzel.

Dahası  
Reaksiyon skoru
1,673
İsim
Arda doğan

Dinlerin geneli orta doğuda çıktı şahsen insan oğlu çıkan savaş ve husumetlerin yaptıklarının üstünü dinler ile ört pas etmeye çalıştı Bir Tanrı Var çünkü bence hiçbir sistem yoktan vaar oluşuyla bu denli kusursuz bir şekilde oluşamaz ama bu tanrı insan oğlunun uydurmalarından değil onu söyleyebilirim

snop02

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
341
İsim
snop02
Aha konuya bak;
“Yaver kılıç, kalkanı getir”
“Şenlenecek buralar”🤪🤪

byzas

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
4
İsim
Can
Dini konular tartışmaya kapalıdır herkesin kendi inancı ve incilden tut KURAN-I Kerime Kadar Birsürü Kitap Var Oku Hangisi sana yakın hissettiricek bi bak bakalım Camiye girdiğinde içine dolan huzuru hiçbirşeye değişmem

samaras00

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,788
İsim
veli gok
İlgilendiği Kategoriler
TEKNOLOJİ
İnsanoğlu (geneli)her tarihte yüce gücün var olduğuna inanacaktır. Değişmez bir şey gibi.
Bu tanrı olur veya başka bir şey. Gerçekten de tanrı mı insanoğlunu yarattı yoksa insanoğlu tanrıyı mi yarattı?

Benim düşüncem cevabı bilinmeyen sorular hakkında düşünme. Sadece bugünü yaşa

The Semih

80+ Gold
Eskiden kafaya takmıştım bu konuyu, günümüzde dinler çok ortaçağ hissi veriyor, tanrının varlığına inanıyorum fakat bunun herhangi bir kitapdaki anlatıldığı gibi olduğunu düşünmüyorum. Zaten belli etmiyorlar ama dünyada çoğu insan Deist olmaya başladı. Din kitaplarınıda mantıklı olanları okuyup geç rehber gibi düşün, sonuçta Kuranda çoğu şey insanlığın hayrına yazılmış. İnsanlığın kötülüğünü isteyen bir kitap değil nefret etmek bana saçma geliyor.

Top Bottom