Neler Yeni

Tanrının Varlığı

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce

Son düzenleme:

Lergoooon

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,872
İsim
Hüseyin Akbal
Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce @Abdullah Hacıgül abi sende bu konulara ilgilisin İnstagramdaki hikayelerinde görmüştüm bazı yazılarını tavsiyen nedir ?
İslam dini sorgulamayı emreder zaten. İyice araştırın. Gerekirse Kur'an mealini okuyun. Halen sorularınız cevaplanmıyorsa ki bu düşük bir ihtimal, kararı kendiniz verin.

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce @Abdullah Hacıgül abi sende bu konulara ilgilisin İnstagramdaki hikayelerinde görmüştüm bazı yazılarını tavsiyen nedir ?
Takıldığın soruları sorarsan yardımcı olabilirim.

Emir Aydın

𝒞𝒾𝓃𝑜
Moderatör
En İyi Cevap
99
Dahası  
Reaksiyon skoru
32,043
İsim
Emir Aydın
Instagram
emir.aydin41
Steam
https://steamcommunity.com/id/emiraydintr/
Discord
Emir Aydın#8540
Benim asıl takıldığım mevzu Tanrının öncesi bence Tanrı var demek başlangıç var demektir.
İnsan beyni olmayan bir şeyi düşünemez. Mesela yeni bir renk düşünmeye çalış, düşünemezsin.
İnsanların beyni sadece başlangıcın olmasını algılayabiliyor, çünkü sadece buna şahit oldu. Bir köpek dünyaya doğarak gelir, ya da bir civciv yumurtadan çıkar. Ancak biz öncesi olmayan bir varlık görmedik, bu sebeple de bunu hayal edemiyoruz. Yani tanrı var demek başlangıç var demek değildir.

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Takıldığın soruları sorarsan yardımcı olabilirim.

İnsan beyni olmayan bir şeyi düşünemez. Mesela yeni bir renk düşünmeye çalış, düşünemezsin.
İnsanların beyni sadece başlangıcın olmasını algılayabiliyor, çünkü sadece buna şahit oldu. Bir köpek dünyaya doğarak gelir, ya da bir civciv yumurtadan çıkar. Ancak biz öncesi olmayan bir varlık görmedik, bu sebeple de bunu hayal edemiyoruz. Yani tanrı var demek başlangıç var demek değildir.
Ruhani veya fiziki bir varlığın nasıl başlangıcı olamaz ?Ama zaman dediğimiz kavram oyle değil.

• Beğen
Reaksiyonlar: Impe

Furkii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Başar
Benim asıl takıldığım mevzu Tanrının öncesi bence Tanrı var demek başlangıç var demektir.
Hocam tam anlayamadım sorunuzu ama şöyle bir yanıt görmüştüm anladığım şekilde cevaplarsak ''Tanrıyı kim yarattı demek saçmadır çünkü herkesin kendine özel bir özelliği vardır bu suyu kim ıslattı demek gibi birşeydir''
diyorlardı sorunuz bu sanırım yada ben böyle anladım bu cevap ben bu soruyu sorduğumda bu cevabı görmüştüm ve beni tatmin etmişti

• Beğen
Reaksiyonlar: Impe

Mustafa21

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Mustafa Malkoç
Aklımız bir bardak gibidir (sınırlıdır) yaratıcı ise okyanus gibidir (sınırsızdır) , okyanusu bardağa sığdıramazsın . Yaratıcı varsa evvelden beri vardır , eğer sonradan oluşmuşsa yaratıcı denmez ;)

Top Bottom