Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce
Son düzenleme:
İslam dini sorgulamayı emreder zaten. İyice araştırın. Gerekirse Kur'an mealini okuyun. Halen sorularınız cevaplanmıyorsa ki bu düşük bir ihtimal, kararı kendiniz verin.Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce @Abdullah Hacıgül abi sende bu konulara ilgilisin İnstagramdaki hikayelerinde görmüştüm bazı yazılarını tavsiyen nedir ?
Takıldığın soruları sorarsan yardımcı olabilirim.Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce @Abdullah Hacıgül abi sende bu konulara ilgilisin İnstagramdaki hikayelerinde görmüştüm bazı yazılarını tavsiyen nedir ?
Benim asıl takıldığım mevzu Tanrının öncesi bence Tanrı var demek başlangıç var demektir.Takıldığın soruları sorarsan yardımcı olabilirim.
Dostum, Youtube ile olacak iş değil bu.Kafile ve Sözler Köşkü kanallarına bakabilirsin orada anlatıyorlar.
Hayır daha çok saçmalıyorlar.Kafile ve Sözler Köşkü kanallarına bakabilirsin orada anlatıyorlar.
İnsan beyni olmayan bir şeyi düşünemez. Mesela yeni bir renk düşünmeye çalış, düşünemezsin.Benim asıl takıldığım mevzu Tanrının öncesi bence Tanrı var demek başlangıç var demektir.
hayalhanemde var ateistler ile ropörtaj yapıyorlarKafile ve Sözler Köşkü kanallarına bakabilirsin orada anlatıyorlar.
Takıldığın soruları sorarsan yardımcı olabilirim.
Ruhani veya fiziki bir varlığın nasıl başlangıcı olamaz ?Ama zaman dediğimiz kavram oyle değil.İnsan beyni olmayan bir şeyi düşünemez. Mesela yeni bir renk düşünmeye çalış, düşünemezsin.
İnsanların beyni sadece başlangıcın olmasını algılayabiliyor, çünkü sadece buna şahit oldu. Bir köpek dünyaya doğarak gelir, ya da bir civciv yumurtadan çıkar. Ancak biz öncesi olmayan bir varlık görmedik, bu sebeple de bunu hayal edemiyoruz. Yani tanrı var demek başlangıç var demek değildir.
Hocam tam anlayamadım sorunuzu ama şöyle bir yanıt görmüştüm anladığım şekilde cevaplarsak ''Tanrıyı kim yarattı demek saçmadır çünkü herkesin kendine özel bir özelliği vardır bu suyu kim ıslattı demek gibi birşeydir''Benim asıl takıldığım mevzu Tanrının öncesi bence Tanrı var demek başlangıç var demektir.
Aklımız bir bardak gibidir (sınırlıdır) yaratıcı ise okyanus gibidir (sınırsızdır) , okyanusu bardağa sığdıramazsın . Yaratıcı varsa evvelden beri vardır , eğer sonradan oluşmuşsa yaratıcı denmezBenim asıl takıldığım mevzu Tanrının öncesi bence Tanrı var demek başlangıç var demektir.