Neler Yeni

Tanrının Varlığı

Uygâr

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,556
İsim
Uygar Güllüpınar
Instagram
lilnyks0
Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce @Abdullah Hacıgül abi sende bu konulara ilgilisin İnstagramdaki hikayelerinde görmüştüm bazı yazılarını tavsiyen nedir ?
Dostum tartışılır. Ben inanırım sen inanmazsın, o inanır bu inanmaz. Bence iş sende bitiyor. Bu konuyu açtın ama her kafadan farklı bir ses çıkacak. Bence sen öncelikle Kuran-ı Kerim’i sonrasında İncil ve Tevratı oku. Ama okumak için okuma anla, sorgula bak burada neden böyle demiş, bak buradaki olay da neden böyle yapılmış? Böyle böyle sorgula. Sonrasını sen kendin karar vereceksi.

EFI Shell

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,321
İsim
Semih Boran
Allah, Kur'an da bizlere kendisi bizleri yaratmadan önce ne yaptığını tam söylemiyor. Ama zamanı yaratmadığını söylüyor.

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Anlatamadım galiba , kuranın tefsiridir demek , ondan daha yüce kitap olduğu anlamına gelmez hatta tam tersi , ondan ilham alındığı için Kur'an'ın ne kadar yüce bir kitap olduğunu vurguladım .
Sana şunu söyleyeyim şu sözler köşkü, hayalhanem, gibi örgütler fetö terör örgütünün türkiye bağlantıları bile olabilir
Ki ben böyle düşünüyorum

Çikohan

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
5,318
İsim
dd
Tüm dini kitapları okumanızı tavsiye ederim.

Furkii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Başar
Çok uğraşmayın, kafayı yersiniz. Kur'an o dönemde inmiş bir kitap. 500 sayfa civarı bir şey, her şeyi yazmasını bekleyemeyiz. Her sorumuzun cevabını bulamayız. Zaten her içeriğini bilime dayandırırsak iyice zor. Din iman gerektiriyor yani görmeden inanmak. Her şey illaki akla bilime uygun olsun dersen bir yerde cevabını bulamaz, dinden çıkarsın. Zira bolca mucize var.
Hocam yaşa gitsin pek takma doğru değildir gerçekten dine bağlanamazsın öncelikle dini araştırmak gerekir böylece dine tam olarak bağlanabilirsin ve çoğu sorunun ceabını bilimle kanıtlayabilirsin :)

DJ. Mic Check

80+ Platinum
En İyi Cevap
3

Mustafa21

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
461
İsim
Mustafa Malkoç
Sana şunu söyleyeyim şu sözler köşkü, hayalhanem, gibi örgütler fetö terör örgütünün türkiye bağlantıları bile olabilir
Ki ben böyle düşünüyorum
Fikrine saygı duyuyorum , bana göre değiller çoktan alınırlardı cezaevine :D

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Çok uğraşmayın, kafayı yersiniz. Kur'an o dönemde inmiş bir kitap. 500 sayfa civarı bir şey, her şeyi yazmasını bekleyemeyiz. Her sorumuzun cevabını bulamayız. Zaten her içeriğini bilime dayandırırsak iyice zor. Din iman gerektiriyor yani görmeden inanmak. Her şey illaki akla bilime uygun olsun dersen bir yerde cevabını bulamaz, dinden çıkarsın. Zira bolca mucize var.
Sorun şu ben bilimede inanmıyorum bilimin bize söylediği çoğu şeyin maksimum kendi galaksimizde olabilecegini düşünüyorum.

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Hocam o zamanda ya ondanda üst bir varlık varsa diye bir soru gelir akıllara yani sanırım bizim beynimizle bu soruya cevap alamayız size önerim direk inanmamak yerine islamdan başka dinlere de bakın direk ya yoksa diye düşünmeyin böyle baktığınızda aslında incilde bile Hz.Muhammed'in geleceği söyleniyor fakat hangi incildi hatırlamıyorum
bende hatırlamadım ama incil sonradan değişti 4 farklı isimle incil var o zaman sanırım tek incil olduğu zamanlardı Hz.Muhammedi ilk bir papaz tanıyordu

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,046,739
Üyeler
166,076
Son üye
Ensarrrrr
Top Bottom