Neler Yeni

Tanrının Varlığı

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
İlk önce ruhani ve fiziki bir varlık olrak nitelendiremeyiz yaratıcıyı.
Allah mekan ve zamandan münezzehtir.
Yani biz 24 saat dilimi ve 4 duyu organı ile sınırlıyken yaratıcı herhangi bir zamanla sınırlı değildir.
Eğer sınırlı olsa idi aynı anda her olay olamazdı
Bir yaprak kımıldarken başka yerdeki böcek hareket edemezdi
Zaman ve mekandan münezzeh olan yaratıcının sonu olmadığı gibi başlangıcıda olamaz
Zamandan münezzeh olan birinin nasıl başlangıcı ya da sonu olabilirki?
Tamam ruhani veya fiziki bir varlık olarak düşünmeyelim ama sonuçta bir varlık değil mi yine benim söylediğim şeye çıkıyor

Furkii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Başar
@EthemAslan Dostum bu arada kesinlikle ateist sitelerinden/sayfalarından araştırmaya başlama onlar ateistliğin mantıklı olduğu nedenleri yazıyor ama biraz daha araştırsalar o sorunun da cevabını bulacaklar en önemli şey sadece ateist sitelerinde dolaşma bak etrafa millet niye islama inanıyor birde ona bak

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
@EthemAslan Dostum bu arada kesinlikle ateist sitelerinden/sayfalarından araştırmaya başlama onlar ateistliğin mantıklı olduğu nedenleri yazıyor ama biraz daha araştırsalar o sorunun da cevabını bulacaklar en önemli şey sadece ateist sitelerinde dolaşma bak etrafa millet niye islama inanıyor birde ona bak
Dostum ben zaten çoğunlukla bilime karşıyım evrimin olduğunu düşünüyorum fakat ateizmdeki gibi değil.

robin

80+ Silver
Biride bana İslam'ın bir insan tarafından tasarlanıp yazılmadığı kanıtlayabilirmi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum ben zaten çoğunlukla bilime karşıyım evrimin olduğunu düşünüyorum fakat ateizmdeki gibi değil.
Dostum evrime inanmam inanmamak gibi bir şey yok. Dünya düzdür demek gibi bir şey evrim yok demek

Dahası  
Reaksiyon skoru
71
İsim
hamza kars
Biride bana İslam'ın bir insan tarafından tasarlanıp yazılmadığı kanıtlayabilirmi?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Dostum evrime inanmam inanmamak gibi bir şey yok. Dünya düzdür demek gibi bir şey evrim yok demek
bana da lütfen

Scorp!on

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,383
İsim
Mehmet salih ay
Hocam gözünü seviyim şu anda konu ateistlerin fake olup olmaması mı adama fake der izlemez sen inanırsın izlersin şu an konu başka sapmayın lütfen konudan
knk konuyu değiştiriyorlar bixde düzeltiyoruz adamı saptırıyorlar

Furkii

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
505
İsim
Furkan Başar
Dostum çok kanıt olarak geçer mi bilmiyorum fakat o dönemlerde daha Fatih Sultan Mehmed doğmadan önce Konstantinapolisin (şimdiki istanbul) feth edileceğini söylemişti

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Tamam ruhani veya fiziki bir varlık olarak düşünmeyelim ama sonuçta bir varlık değil mi yine benim söylediğim şeye çıkıyor
Kanka her şey senin zihnindekiyle sınırlı.
Yaratıcı belirli bir şey olamaz.
Varlık olark nitelendirebiliriz.
Ancak o evrendeki her bir zerrede tecelli ediyor.
Bazen bir kelebek yaratıcının aynası iken bazen bir meyve dir.
Önemli olan işin aslını görmek.
Allahı varlık olarak basite ingirdemeyiz.
Elinle kelimeleri ekrana dökerken bile tecelli ediyor.

robin

80+ Silver
Dostum çok kanıt olarak geçer mi bilmiyorum fakat o dönemlerde daha Fatih Sultan Mehmed doğmadan önce Konstantinapolisin (şimdiki istanbul) feth edileceğini söylemişti
Malasef kanıt olabilecek bir şey değil. Hz Muhammed diyor bunu.

Yılan Serdar 3T

80+ Gold
En İyi Cevap
2
Şimdi düşünüyorum yanlış anlamayın Müslüman'ım. Eğer bizi yaratan tanrının Allah olduğuna inanıyoruz ama belki başka bir tanrı var? Belki başka bir tanrı yok? Belki bizim soyumuz evrenin yozlaşmasından çıkan bir sonuç? Belki bizi uzaylılar tasarlayarak yarattı? Diye düşünüyorum. Evet Allah'a inanıyorum ama son dönemlerde bu soruyu aşırı sorguluyorum kendime.

𝐊𝐞𝐫𝐞𝐦

tedebbür ehli
Moderatör
En İyi Cevap
26
Hocam yaşa gitsin pek takma doğru değildir gerçekten dine bağlanamazsın öncelikle dini araştırmak gerekir böylece dine tam olarak bağlanabilirsin ve çoğu sorunun ceabını bilimle kanıtlayabilirsin :)
Kur'an'daki ayetlerin, bilgilerin tamamını bilimle kanıtlayamazsın. 1500 yıl olmuş neredeyse ineli. Sayfa sayısı belli, sınırlı ve her cevabı bulamıyoruz. Çoğu yer iman gerektiriyor zaten burada ateist Müslüman farkı oluyor. Görmeden inandığın bir şeyi bilim ile açıklayamazsın. Algılayacağımız şeyler değil, inanmamız gerekiyor. Adamlar zaten zevkine ateist olmuyor. Yetersiz buldukları için oluyorlar. Son derece materyalist bakıyorlar. Her şeyin bir kanıtı olmalı onlara göre. Pek uzatmaya gerek yok. Yaşa hayatını kendi doğrularınla.

Top Bottom