Tanrının Varlığı

İlk önce ruhani ve fiziki bir varlık olrak nitelendiremeyiz yaratıcıyı.
Allah mekan ve zamandan münezzehtir.
Yani biz 24 saat dilimi ve 4 duyu organı ile sınırlıyken yaratıcı herhangi bir zamanla sınırlı değildir.
Eğer sınırlı olsa idi aynı anda her olay olamazdı
Bir yaprak kımıldarken başka yerdeki böcek hareket edemezdi
Zaman ve mekandan münezzeh olan yaratıcının sonu olmadığı gibi başlangıcıda olamaz
Zamandan münezzeh olan birinin nasıl başlangıcı ya da sonu olabilirki?
Tamam ruhani veya fiziki bir varlık olarak düşünmeyelim ama sonuçta bir varlık değil mi yine benim söylediğim şeye çıkıyor

@EthemAslan Dostum bu arada kesinlikle ateist sitelerinden/sayfalarından araştırmaya başlama onlar ateistliğin mantıklı olduğu nedenleri yazıyor ama biraz daha araştırsalar o sorunun da cevabını bulacaklar en önemli şey sadece ateist sitelerinde dolaşma bak etrafa millet niye islama inanıyor birde ona bak

@EthemAslan Dostum bu arada kesinlikle ateist sitelerinden/sayfalarından araştırmaya başlama onlar ateistliğin mantıklı olduğu nedenleri yazıyor ama biraz daha araştırsalar o sorunun da cevabını bulacaklar en önemli şey sadece ateist sitelerinde dolaşma bak etrafa millet niye islama inanıyor birde ona bak
Dostum ben zaten çoğunlukla bilime karşıyım evrimin olduğunu düşünüyorum fakat ateizmdeki gibi değil.

Biride bana İslam'ın bir insan tarafından tasarlanıp yazılmadığı kanıtlayabilirmi?
Post automatically merged:

Dostum ben zaten çoğunlukla bilime karşıyım evrimin olduğunu düşünüyorum fakat ateizmdeki gibi değil.
Dostum evrime inanmam inanmamak gibi bir şey yok. Dünya düzdür demek gibi bir şey evrim yok demek

Biride bana İslam'ın bir insan tarafından tasarlanıp yazılmadığı kanıtlayabilirmi?
Post automatically merged:

Dostum evrime inanmam inanmamak gibi bir şey yok. Dünya düzdür demek gibi bir şey evrim yok demek
bana da lütfen

Hocam gözünü seviyim şu anda konu ateistlerin fake olup olmaması mı adama fake der izlemez sen inanırsın izlersin şu an konu başka sapmayın lütfen konudan
knk konuyu değiştiriyorlar bixde düzeltiyoruz adamı saptırıyorlar

Dostum çok kanıt olarak geçer mi bilmiyorum fakat o dönemlerde daha Fatih Sultan Mehmed doğmadan önce Konstantinapolisin (şimdiki istanbul) feth edileceğini söylemişti

Tamam ruhani veya fiziki bir varlık olarak düşünmeyelim ama sonuçta bir varlık değil mi yine benim söylediğim şeye çıkıyor
Kanka her şey senin zihnindekiyle sınırlı.
Yaratıcı belirli bir şey olamaz.
Varlık olark nitelendirebiliriz.
Ancak o evrendeki her bir zerrede tecelli ediyor.
Bazen bir kelebek yaratıcının aynası iken bazen bir meyve dir.
Önemli olan işin aslını görmek.
Allahı varlık olarak basite ingirdemeyiz.
Elinle kelimeleri ekrana dökerken bile tecelli ediyor.

Dostum çok kanıt olarak geçer mi bilmiyorum fakat o dönemlerde daha Fatih Sultan Mehmed doğmadan önce Konstantinapolisin (şimdiki istanbul) feth edileceğini söylemişti
Malasef kanıt olabilecek bir şey değil. Hz Muhammed diyor bunu.

dinle uğraşmak hiç mantıklı değil bunun yuzunden günaha girebilirsin herşeyi çok sorgulamamak lazım

Şimdi düşünüyorum yanlış anlamayın Müslüman'ım. Eğer bizi yaratan tanrının Allah olduğuna inanıyoruz ama belki başka bir tanrı var? Belki başka bir tanrı yok? Belki bizim soyumuz evrenin yozlaşmasından çıkan bir sonuç? Belki bizi uzaylılar tasarlayarak yarattı? Diye düşünüyorum. Evet Allah'a inanıyorum ama son dönemlerde bu soruyu aşırı sorguluyorum kendime.

Hocam yaşa gitsin pek takma doğru değildir gerçekten dine bağlanamazsın öncelikle dini araştırmak gerekir böylece dine tam olarak bağlanabilirsin ve çoğu sorunun ceabını bilimle kanıtlayabilirsin :)
Kur'an'daki ayetlerin, bilgilerin tamamını bilimle kanıtlayamazsın. 1500 yıl olmuş neredeyse ineli. Sayfa sayısı belli, sınırlı ve her cevabı bulamıyoruz. Çoğu yer iman gerektiriyor zaten burada ateist Müslüman farkı oluyor. Görmeden inandığın bir şeyi bilim ile açıklayamazsın. Algılayacağımız şeyler değil, inanmamız gerekiyor. Adamlar zaten zevkine ateist olmuyor. Yetersiz buldukları için oluyorlar. Son derece materyalist bakıyorlar. Her şeyin bir kanıtı olmalı onlara göre. Pek uzatmaya gerek yok. Yaşa hayatını kendi doğrularınla.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Çevrim içi yöneticiler

Forum istatistikleri

Konular
1,201,561
Üyeler
190,931
Son üye
KINGSAMU
Geri