Neler Yeni

Tanrının Varlığı

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Mesela şöyle düşünelim Filipinlerde 2 kabile var ve bulundukları bölge ada tarzı bir yer tek yiyecek kaynağı deniz ürünleri x kabilesi suyun altında 30 saniye kalabiliyor diyelim y kabilesinde ise suyun altında 3-4 dakika boyunca kalabilen insanlar var x kabilesi yemek yiyemediği için yok oluyor fakat y kabilesi yaşayabiliyor ki bunada zaten "Doğal Seçilim" diyoruz ondan sonra y kabilesinde suyun altında kalma konusunda yetenekli insanlar olduğu için bu diğer nesillerede geçiyor ve milyonlarca yıl boyunca bu özellikleri gelişiyor.Olay aslında bundan ibaret tek taraflı düşünmemek lazım bence.
Ama senin anlattığın şey evrimi desteklemiyorki
X kabilesi farklı bir soy y kabilesi farklı bir soydan geliyor olabilir
Birde bu dediğin şey için bir kaynak linki bırakabilirmisin?

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Araştırırken lütfen insanların yaptığına bakma tek tavsiyem bu şu anlık örnek veriyorum Müslümanlar dinden bahsediyorlar ama kimi görsem paradan başka laf etmiyor her türlü hileyi yapıyor en müslüman benim diye geçiniyor. Böyle bir şey olduğunda lütfen dine değil de karşıdakinin yanlış yaptığını bil sadece. Kısacası insana bakma kitaplara hadislere bak ve yanıtlayamadığın bir soru olursa bana sorabilirsin elimden geldiğince kelimelerim yettiğince yardımcı olabilirim.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Ama senin anlattığın şey evrimi desteklemiyorki
X kabilesi farklı bir soy y kabilesi farklı bir soydan geliyor olabilir
Birde bu dediğin şey için bir kaynak linki bırakabilirmisin?
Bajau Kabilesi yazarsanız bulursunuz x y kabilesi benim örneğim dostum asıl mevzu üstte yazdığım kabile ama yıllar önce dediğim şeyi yaşamış olmaları muhtemel.Carl Sagan'da Kozmos kitabında evrimi destekliyor bu arada.

gaclaruhgelio

80+ Bronze
İnsan beyni olmayan bir şeyi düşünemez. Mesela yeni bir renk düşünmeye çalış, düşünemezsin.
İnsanların beyni sadece başlangıcın olmasını algılayabiliyor, çünkü sadece buna şahit oldu. Bir köpek dünyaya doğarak gelir, ya da bir civciv yumurtadan çıkar. Ancak biz öncesi olmayan bir varlık görmedik, bu sebeple de bunu hayal edemiyoruz. Yani tanrı var demek başlangıç var demek değildir.
Reis ne güzel yazmış yav

gaclaruhgelio

80+ Bronze
Insanlafın beyni sadece başlangıcın olduğunu algılaysbiliyor diye bir şey yok ben öyle düşünmüyorum.
Bu konu felsefik bir düşünce dini bir konu değil benim yorumum bu. Yani ne güzel demişsin ben öyle düşünmüyorum işte asıl sorumuz neydi tanrı var mı?
Neye göre kime göre?

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Insanlafın beyni sadece başlangıcın olduğunu algılaysbiliyor diye bir şey yok ben öyle düşünmüyorum.
Bu şey gibi oldu dolar yükseliyor tl değer kaybediyor. Ben öyle düşünmüyorum aslında gibi farklı argümanlarla gelmen gerekmiyor mu öyle düşünmüyorsun değil düşünmek istemiyorsun gibi geldi bana.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Öyle düşünmüyorsan bize doğumundan öncesini anlat.
Alakası yok ondan bahsetmiyorum mesela ben Tanrının oncesinde ne olduğuyla ilgili fikir üretiyorum bu algılayabildiğim anlamına gelmezmi farkettiysen insan başlangıçtan öncesini bilemez demiyor algılayamaz diyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu şey gibi oldu dolar yükseliyor TL değer kaybediyor. Ben öyle düşünmüyorum aslında gibi farklı argümanlarla gelmen gerekmiyor mu öyle düşünmüyorsun değil düşünmek istemiyorsun gibi geldi bana.
Biz zaten bir şeyin başlangıçtan öncesini bilebiliriz demiyorum algılayabiliriz diyorum.

gaclaruhgelio

80+ Bronze
Alakası yok ondan bahsetmiyorum mesela ben Tanrının oncesinde ne olduğuyla ilgili fikir üretiyorum bu algılayabildiğim anlamına gelmezmi farkettiysen insan başlangıçtan öncesini bilemez demiyor algılayamaz diyor.

Biz zaten bir şeyin başlangıçtan öncesini bilebiliriz demiyorum algılayabiliriz diyorum.
Ürettiğin fikirleri dinlemek isterim doğrusu

kaplanharun

80+ Platinum
En İyi Cevap
4
Kanka kendin bile diyorsun tanrının öncesi
Tanrının öncesi diye bir şey mantıksız olur
2 şeyi destekleyebilirsin
Ya tanrı hep vardı
Ya da tanrı hiç yoktu
Çünkü tanrı zamandan münezzehtir öncesi ya da sonrası yoktur

robin

80+ Silver
Arkadaş başka renk düşünemezsin yazmış :D. :D başka renk yokki dostum :) o gördüğün renkler ışığın kırılması ile oluşur

Kanka kendin bile diyorsun tanrının öncesi
Tanrının öncesi diye bir şey mantıksız olur
2 şeyi destekleyebilirsin
Ya tanrı hep vardı
Ya da tanrı hiç yoktu
Çünkü tanrı zamandan münezzehtir öncesi ya da sonrası yoktur
Katılıyorum ve b seçeceğini seçerek agnostik oluyorum. 🥳🥳🥳

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Ürettiğin fikirleri dinlemek isterim doğrusu
İkimizinde bilmediği bir şey degil mi başlangıçın öncesi bunda hemfikiriz ben bunla ilgili teori üretiyorsam ve bunun öncesini ikimizde bilmiyorsak sen benim teorimi nasım çürütebilirsinki

Top Bottom