Neler Yeni

Tanrının Varlığı

gaclaruhgelio

80+ Bronze
İkimizinde bilmediği bir şey degil mi başlangıçın öncesi bunda hemfikiriz ben bunla ilgili teori üretiyorsam ve bunun öncesini ikimizde bilmiyorsak sen benim teorimi nasım çürütebilirsinki
Yani sizin teorinizi çürütmek istemiyorum ki biraz önce dediğim gibi tamamiyle felfese yapıyorsunuz siz
Sadece dinlemek istediğimi beyan ettim tabi gerçelten bir fikriniz varsa

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Kanka kendin bile diyorsun tanrının öncesi
Tanrının öncesi diye bir şey mantıksız olur
2 şeyi destekleyebilirsin
Ya tanrı hep vardı
Ya da tanrı hiç yoktu
Çünkü tanrı zamandan münezzehtir öncesi ya da sonrası yoktur
Dostum ben başlangıca zaten inanmıyorum sadece böyle bir mevzu açtı birisi onun üzerinden konuşuyorduk yani aslında ikimizde aynı şeyi söylüyoruz :D

gaclaruhgelio

80+ Bronze
Kanka kendin bile diyorsun tanrının öncesi
Tanrının öncesi diye bir şey mantıksız olur
2 şeyi destekleyebilirsin
Ya tanrı hep vardı
Ya da tanrı hiç yoktu
Çünkü tanrı zamandan münezzehtir öncesi ya da sonrası yoktur
Çok doğru yazmışsınız hocam.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,477
İsim
Sarp Yılmaz
Uzun süredir sorgulama sürecindeyim bu süreçte hep İslama uygun bir şekilde yaşadım fakat aldığım hiçbir yanıt beni tatmin etmedi sürekli içimde bir şüphe var bu da zaten İslam dinine uygun değil ne yapabilirim sizce @Abdullah Hacıgül abi sende bu konulara ilgilisin İnstagramdaki hikayelerinde görmüştüm bazı yazılarını tavsiyen nedir ?
Ben şahsen benim kendi düşüncem tabi : ben allahın varlığına inanıyorum ve bizden kat ve kat güçlü birinin olduğunu ve bizi yarattığına inanıyorum ve ona sonsuz saygı duyuyorum. Yani benim şahsen inanç kısmında bu kadar gerisini pek bilmiyorum ve ilgilenmiyorum da tek inandığım ve saygı duyduğum Allah

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Doğru dini tartışmadığımıza göre (müslümanım zaten) tanrının varlığını kabul etmen lazım önce. Benim için tanrı kesin var. Çünkü tanrı yoksa ilk madde, ilk element, ilk atom, big bang, evrim bir ton şey nasıl oldu? Burada karşıt soru "E o zaman tanrı nasıl oldu?" oluyor işte benim için işin aslı da o zaten. Hiçlikten bir şey olmadığı için onu insan kutsala yüklüyor. Bu da Tanrı oluyor. Ben tanrının varlığı böyle kabul ediyorum. Dinim de İslam.

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
Alakası yok ondan bahsetmiyorum mesela ben Tanrının oncesinde ne olduğuyla ilgili fikir üretiyorum bu algılayabildiğim anlamına gelmezmi farkettiysen insan başlangıçtan öncesini bilemez demiyor algılayamaz diyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biz zaten bir şeyin başlangıçtan öncesini bilebiliriz demiyorum algılayabiliriz diyorum.
Bak şimdi algılamamız için başlangıçtan öncesini görmemiz gerekmiyor mu yani bir şeyi nasıl algılarsın onu hissederek duyarak koklayarak ama görüp duyamadığın bir şeyi nasıl algılayabilirsin. O kısımda inanç giriyor . He algılarsak nolur sınav geçersiz olur yani şu an da sınavdayız kendi fikrimle ilgili örnek veriyorum Allah beni bir sınava tabi tutmuş eğer sınav da Allah bana başlangıcın olduğunu gösterse algılayacak gücü verse ben inanmış olmam bilmiş olurum . Çünkü kanıtlanmış olur bana kendisini.

bodmes

80+ Gold
En İyi Cevap
5
Yani sizin teorinizi çürütmek istemiyorum ki biraz önce dediğim gibi tamamiyle felfese yapıyorsunuz siz
Sadece dinlemek istediğimi beyan ettim tabi gerçelten bir fikriniz varsa
15 yaşındayım felsefe yapacak kadar bilgili olduğu mu düşünmüyorum şunu önce belirteyim ben zaten başlangıca inanmıyorum fakat az önce arkadaşın söylediği şeye dayanarak o zaman başlangiç vardır ve tanrı var dersek o bilmeden ondan da üstün bir varlık onu yaratmış olabilir dedim.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,304
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Ne var olan ne olmayan umrumda değil. Kafamı buna yoramam. Bu hayatı ben yaşıyorum çünkü.

robin

80+ Silver
Doğru dini tartışmadığımıza göre (müslümanım zaten) tanrının varlığını kabul etmen lazım önce. Benim için tanrı kesin var. Çünkü tanrı yoksa ilk madde, ilk element, ilk atom, big bang, evrim bir ton şey nasıl oldu? Burada karşıt soru "E o zaman tanrı nasıl oldu?" oluyor işte benim için işin aslı da o zaten. Hiçlikten bir şey olmadığı için onu insan kutsala yüklüyor. Bu da Tanrı oluyor. Ben tanrının varlığı böyle kabul ediyorum. Dinim de İslam.
Dostun müslümansjn fakat bizi yaratan yaratıcının eseri (kur an) olduğuna nasıl inanıyorsun?

COMANDANTE

80+ Silver
En İyi Cevap
5
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,282
İsim
Muhammed Talha Kuruçimen
15 yaşındayım felsefe yapacak kadar bilgili olduğu mu düşünmüyorum şunu önce belirteyim ben zaten başlangıca inanmıyorum fakat az önce arkadaşın söylediği şeye dayanarak o zaman başlangiç vardır ve tanrı var dersek o bilmeden ondan da üstün bir varlık onu yaratmış olabilir dedim.
Başlangıç ve son zaman ifade eder. Zaman ise yaratılmış bir şeydir. Başlangıç diyorsak anlaşılması içindir . Allah evvel ve ahir.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,039,755
Üyeler
164,903
Son üye
Osman Burak
Top Bottom