Tanrının Varlığı

Müslümanım hepiniz gibi sadece sorgulama sürecindeyim hepinizi seviyorum :)
Bende bi ara deist olmak üzereydim.
Sonra okudukça her şey oturdu.
Ama kesinlikle okumanı abuksubuk internet sitelerinden yapma.
Semavi kitapları
Alimlerin ya da filozofların kitaplarını oku

Başlangıç ve son zaman ifade eder. Zaman ise yaratılmış bir şeydir. Başlangıç diyorsak anlaşılması içindir . Allah evvel ve ahir.
Mesela sonsuz olana Allah diyoruz ya (bende müslümanım) Allah değilde zaman desek başı var sonu yok meselesine dayanarak.
Post automatically merged:

Bende bi ara deist olmak üzereydim.
Sonra okudukça her şey oturdu.
Ama kesinlikle okumanı abuksubuk internet sitelerinden yapma.
Semavi kitapları
Alimlerin ya da filozofların kitaplarını oku
İki tarafıda okumak en büyük hedefim teşekkürler tavsiyen için.

Mesela sonsuz olana Allah diyoruz ya (bende müslümanım) Allah değilde zaman desek başı var sonu yok meselesine dayanarak.

Dostum belki insanlığın hiçbir dediği kavram yanlıştır? Belki aslında her şey her zaman vardır? Saçma geliyor değil mi? Çünkü bize böyle öğretilmedi.

Dostun müslümansjn fakat bizi yaratan yaratıcının eseri (kur an) olduğuna nasıl inanıyorsun?
Doğru din konusuna giriyor o. Şimdi ben bütün dinleri araştırdım en mantıklısı doğrusu islam diyemem. Çünkü araştırmadım sayısız din var. Hepsinin kutsalı var. Biri gökyüzünden çıkarım yapar. Başkası hayvandan yapar. Bir sürü şeyi kutsal görüyorlar. Kuran bizim kutsalımız çünkü Hz. Muhammed'e indiği yazıyor. Ki büyük dinlerin hepsinin kitabı mevcut. Zaten kitap yazılıp yollanmamış ki? Peygambere söylenen sözler (Allah'ın sözleri) katipler tarafından yazılmış. Siz tanrıyı kabul ediyorsanız gizlendiğini mi düşünüyorsunuz peki. Neden öyle bir şey yapsın?

Biz diyoruz ki zaman yaratılmış bir şeydir . Son başlangıç gibi şeyler anlaşılır kılmak için vardır.

Müslümanım hepiniz gibi sadece sorgulama sürecindeyim hepinizi seviyorum :)
Bro benim bildiğim beyin bazı şeylerin anlayabiliyor bazılarını ise kapasite yetmiyor he yaratıcı konusunda da zaten diğer dinlerle kıyasla kıyasla bir yolu buluyosun Hm?

Bro benim bildiğim beyin bazı şeylerin anlayabiliyor bazılarını ise kapasite yetmiyor he yaratıcı konusunda da zaten diğer dinlerle kıyasla kıyasla bir yolu buluyosun Hm?
Sorgulamak lazım tabi bağnazlık yanlis ama bir yere kadar sorgulayabiliyosun bir yerden sonra iş başka yere gidiyor

Dinsel olarak söylenmesede zaten böyle düşünüyorum evreni anlamak için zekamız yeterli değil en zekimiz maks 160 iq :D

Dostum belki insanlığın hiçbir dediği kavram yanlıştır? Belki aslında her şey her zaman vardır? Saçma geliyor değil mi? Çünkü bize böyle öğretilmedi.
Hah çok iyi yakaladın biz herzaman her şey vardır kuramına tanrı diyoruz.
Yaratıcıyı ne sanıyorsunuz eli kolu olan birşeymi
her şey herzaman var idi
her şey her zerreye tecelli eder
O her şey her zaman her mekan
Allahtır

Dinsel olarak söylenmesede zaten böyle düşünüyorum evreni anlamak için zekamız yeterli değil en zekimiz maks 160 iq :D
Ayn başkan zeka nin kapasitesi bazı yerlerde yetmiyor İnanana Göre değişir Allah veya bazıları için Tanrı bir yerden sonrası inanmaya bırakıyor

Kanka cevapları okumadan yazıyorum. Eğer gerçekten islam dini doğru ise, Allah var ise, Cennet cehennem var ise ve ben ibadet yapıyorsam, İslam dinine uygun bir şekilde yaşıyorsam, ben cennete gideceğim. Ama inanmayan biri cehenneme gidecek. Eğer gerçekten Allah yok ise, İslam dini yanlış ise her şey tesadüf ise benim tek kaybım Ölümlü dünya da Vakit kaybı olacak, kendimden bir şey eksilmeyecek. Karar senin, bilmem ne kadar anlatabildim. :)

Doğru din konusuna giriyor o. Şimdi ben bütün dinleri araştırdım en mantıklısı doğrusu islam diyemem. Çünkü araştırmadım sayısız din var. Hepsinin kutsalı var. Biri gökyüzünden çıkarım yapar. Başkası hayvandan yapar. Bir sürü şeyi kutsal görüyorlar. Kuran bizim kutsalımız çünkü Hz. Muhammed'e indiği yazıyor. Ki büyük dinlerin hepsinin kitabı mevcut. Zaten kitap yazılıp yollanmamış ki? Peygambere söylenen sözler (Allah'ın sözleri) katipler tarafından yazılmış. Siz tanrıyı kabul ediyorsanız gizlendiğini mi düşünüyorsunuz peki. Neden öyle bir şey yapsın?
Koskoca yaratıcı aaa bu zina yapmış falan mı diyecek :d?

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,201,613
Üyeler
190,937
Son üye
Todess
Geri