Tanrının Varlığı

Hocam tam anlayamadım sorunuzu ama şöyle bir yanıt görmüştüm anladığım şekilde cevaplarsak ''Tanrıyı kim yarattı demek saçmadır çünkü herkesin kendine özel bir özelliği vardır bu suyu kim ıslattı demek gibi birşeydir''
diyorlardı sorunuz bu sanırım yada ben böyle anladım bu cevap ben bu soruyu sorduğumda bu cevabı görmüştüm ve beni tatmin etmişti
Sorum bu değil fakat ya tanrıdanda yüce bir varlık varsa ona gerekli özellikleri verip böyle düşunmesini sağladıysa bu da başlangıç var demektir aslında

Kafile ve Sözler Köşkü kanallarına bakabilirsin orada anlatıyorlar.
O kanalların hiçbiri 5 para etmez. Risalei nur kitabını Kuranı kerimin'in üzerine koymaya dikkat eden insanlar onlar

Benim asıl takıldığım mevzu Tanrının öncesi bence Tanrı var demek başlangıç var demektir.
İnsan aklı istediği kadar düşünsün, yine de aklı o başlangıcın olmadığını veya olduğunu kanıtlamaya yetmez. Üstüne aşırı bir şekilde eğilirsen bu konunun zihinsel bozukluklar oluşabilir. (paranoyak olursun)

Sorum bu değil fakat ya tanrıdanda yüce bir varlık varsa ona gerekli özellikleri verip böyle düşunmesini sağladıysa bu da başlangıç var demektir aslında
Hocam o zamanda ya ondanda üst bir varlık varsa diye bir soru gelir akıllara yani sanırım bizim beynimizle bu soruya cevap alamayız size önerim direk inanmamak yerine islamdan başka dinlere de bakın direk ya yoksa diye düşünmeyin böyle baktığınızda aslında incilde bile Hz.Muhammed'in geleceği söyleniyor fakat hangi incildi hatırlamıyorum

Ruhani veya fiziki bir varlığın nasıl başlangıcı olamaz ?Ama zaman dediğimiz kavram oyle değil.
Dediğim gibi bunu aklımız almıyor. Kur-an'ı Kerim'de de geçtiği üzere Allah ezeli ve ebedidir.
Bir çok kişi ebedi olmasından çok ezeli olmasına takılır. Çünkü kitle iletişim araçları sayesinde ebedi yaşam sanki mümkün olabilirmiş gibi gösterilebiliyor, sonsuz hayat çeşmesi tarzı objeler buna örnektir. (Filmler vesaire) Ancak insanlara mantıksız geleceğinden ezeli varlıklar film benzeri icraatlarda kullanılmıyor.

Aklımız bir bardak gibidir (sınırlıdır) yaratıcı ise okyanus gibidir (sınırsızdır) , okyanusu bardağa sığdıramazsın . Yaratıcı varsa evvelden beri vardır , eğer sonradan oluşmuşsa yaratıcı denmez ;)
Ya ondan daha üstün bir varlık varsa diye düşünsek

Allah>Bediüzzaman Said nursi
farkında mısın?
Anlatamadım galiba , kuranın tefsiridir demek , ondan daha yüce kitap olduğu anlamına gelmez hatta tam tersi , ondan ilham alındığı için Kur'an'ın ne kadar yüce bir kitap olduğunu vurguladım .

Çok uğraşmayın, kafayı yersiniz. Kur'an o dönemde inmiş bir kitap. 500 sayfa civarı bir şey, her şeyi yazmasını bekleyemeyiz. Her sorumuzun cevabını bulamayız. Zaten her içeriğini bilime dayandırırsak iyice zor. Din iman gerektiriyor yani görmeden inanmak. Her şey illaki akla bilime uygun olsun dersen bir yerde cevabını bulamaz, dinden çıkarsın. Zira bolca mucize var.

Geri