Neler Yeni

İnceleme Tarayıcıların RAM Kullanımları ve WEB Testi 2023

Merhabalar, uzun süredir bir tarayıcı testi yapmıyordum son ne hale geldiklerini görmek için yeniden bir test yapmaya karar verdim.

Sistem Bileşenleri
  • R5 5600
  • 3060Ti
  • 32 - 3600 RAM
  • KC3000
  • ISP - TT Fiber
DNS
  • Cloudflare
OS
Test Tarayıcıları
  • Google Chrome (114.0.5735.199)
  • Brave (114.0.5735.198)
  • Microsoft Edge (114.0.1823.67)
  • Firefox (114.0.2)
  • Opera tarayıcı (100.0.4815.30)
  • Opera GX tarayıcı (99.0.4788.86)
  • Vivaldi (6.1.3035.111)
  • Epic Privacy Browser (104.0.5112.81)
  • Maxthon (7.0.2.2001)
Test Tarayıcıları.png

Test İçerikleri
Benchmark Kazananları
  1. Maxthon
  2. Vivaldi
  3. Opera GX
  • Brave
Brave.png
  • Chrome
Chrome.png
  • Edge
Edge.png
  • Epic Privacy
Epic.png
  • Firefox
Firefox.png
  • Maxthon
Maxthon.png
  • Opera
Opera.png
  • Opera GX
Opera GX.png
  • Vivaldi
Vivaldi.png
RAM Kazananları
  1. Brave
  2. Edge
  3. Epic Privacy / Chrome
  • Brave
Brave.png
  • Chrome
Chrome.png
  • Edge
Edge.png
  • Epic Privacy
Epic.png
  • Firefox
Firefox.png
  • Maxthon
Maxthon.png
  • Opera
Opera.png
  • OperaGX
Operagx.png
  • Vivaldi
Vivaldi.png

Sonuçlar bu şekilde. Şu anda MacOS bir cihazım olmadığı için Safari teste dahil olmadı. Uzun süredir Opera ve Firefox arayüzü görmüyordum gerçekten güzel hale gelmişler fakat testlerdeki sonuçlar bence hayal kırıklığı olmaya devam ediyor.

Teste Maxthon dahil edip etmemeyi düşündüm, hiç beklemediğim bir performans ortaya koyduğunu söylemeliyim beni bayağı şaşırttı. Vivaldi kendini iyi toparlamış, önceki testlerde kafa kafayaydı.

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
Gizlilik testi de yapaydın. Edge ile Chrome kullanan herkesin donun renginin bile biliyorlar yani.
donunun rengini bilmeyen büyük şirket mi kaldı herkesin datasını top gibi sektiriyorlar hala gizlilikten bahsediyorsunuz
Mesaj otomatik birleştirildi:

Merhabalar, uzun süredir bir tarayıcı testi yapmıyordum son ne hale geldiklerini görmek için yeniden bir test yapmaya karar verdim.

Sistem Bileşenleri
  • R5 5600
  • 3060Ti
  • 32 - 3600 RAM
  • KC3000
  • ISP - TT Fiber
DNS
  • Cloudflare
OS
Test Tarayıcıları
  • Google Chrome (114.0.5735.199)
  • Brave (114.0.5735.198)
  • Microsoft Edge (114.0.1823.67)
  • Firefox (114.0.2)
  • Opera tarayıcı (100.0.4815.30)
  • Opera GX tarayıcı (99.0.4788.86)
  • Vivaldi (6.1.3035.111)
  • Epic Privacy Browser (104.0.5112.81)
  • Maxthon (7.0.2.2001)
Alıntıyı görüntüle

Test İçerikleri
Benchmark Kazananları
  1. Maxthon
  2. Vivaldi
  3. Opera GX
RAM Kazananları
  1. Brave
  2. Edge
  3. Epic Privacy / Chrome

Sonuçlar bu şekilde. Şu anda MacOS bir cihazım olmadığı için Safari teste dahil olmadı. Uzun süredir Opera ve Firefox arayüzü görmüyordum gerçekten güzel hale gelmişler fakat testlerdeki sonuçlar bence hayal kırıklığı olmaya devam ediyor.

Teste Maxthon dahil edip etmemeyi düşündüm, hiç beklemediğim bir performans ortaya koyduğunu söylemeliyim beni bayağı şaşırttı. Vivaldi kendini iyi toparlamış, önceki testlerde kafa kafayaydı.
hocam tam anlamadım da en az ram kullanan brave mi yani

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
Bahsederim. Ancak kaygısız yada aklı olmayan bir s*lak bundan endişe duymaz.
oooh lafınıda çaktın afferim sana :D google ın çaldığı bilgilere laf ediyorsun hala forumlardasın kral o kadar gizliliğe önem veriyorsan burada ne işin var :kekw: dön mağarana :D

neptün yüksel

80+ Bronze
oooh lafınıda çaktın afferim sana :D google ın çaldığı bilgilere laf ediyorsun hala forumlardasın kral o kadar gizliliğe önem veriyorsan burada ne işin var :kekw: dön mağarana :D
Ben Google kullanmıyorum ve ayrıca endusersan elinden bir şey gelmez. Log tutmayan o kadar çok alternatif var ki, cahiller ve enduserlar bilmez.

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
11 yaşındaki çocuk adını soyadını bulsa tüm datanı çıkarırır 2 dkda gizliliğe bu ülkede önem mi veriyorsun 😂😂😂 sen WhatsApp filanda kullanmıyor fotoğraf filanda çekmiyorsundur şimdi

Neyse konu sahibinin ricasını ezdik biraz ama kb hocam

ApRâ

80+ Silver
En İyi Cevap
1
donunun rengini bilmeyen büyük şirket mi kaldı herkesin datasını top gibi sektiriyorlar hala gizlilikten bahsediyorsunuz

hocam tam anlamadım da en az ram kullanan brave mi yani
Brave ve Edge denilebilir.

11 yaşındaki çocuk adını soyadını bulsa tüm datanı çıkarırır 2 dkda gizliliğe bu ülkede önem mi veriyorsun 😂😂😂 sen WhatsApp filanda kullanmıyor fotoğraf filanda çekmiyorsundur şimdi

Neyse konu sahibinin ricasını ezdik biraz ama kb hocam
Adamın tüm kimlik bilgileri internette, hala gizlilik diyor forumlara vs. kayıt olup, millete olmayan bilgisiyle gizlilik dersleri vermeye çalışıyor.

Boşa dil döküyorlar o arkadaşa, 2-3 zirzop yüzüne konu dağılıyor. Raporu attım umarım forumdan uzaklaştırılır, engelliyorum yine konularıma geliyorlar bunun bir çözümü yok maalesef XenForo tarafında.

Knnmw

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,363
İsim
Kaan
İnternette asla kendinizi tamamen gizleyemezsiniz anlayın artık şunu.

neptün yüksel

80+ Bronze

Çekmiyorum ve kullanmıyorum.
2dk. çıkaran script çocuğu, ancak abilerinin yazdığı toolla çıkartır. Hem zaten yeni edindiniz bu alışkanlıkları. Bunda 6-7 yıl önce biriniz bilmezdiniz böyle şeyler. Enduser olduğunuz için.

İnternette asla kendinizi tamamen gizleyemezsiniz anlayın artık şunu.
Önlem alırsan biraz diğerlerine göre daha gizli olursun ama.
Mesela diğeri 20 puan ise senin gizliliğin 70-80 olur. Bu da iyi bir şey. Bi' zahmet web hızlandırıcılarını bilsinler :D.

Adamın tüm kimlik bilgileri internette, hala gizlilik diyor forumlara vs. kayıt olup, millete olmayan bilgisiyle gizlilik dersleri vermeye çalışıyor.
Kimlik bilgilerimiz çaldı diyorlar ama clicbait. Sazan gibi atlayanlardansın sende.

Son düzenleme:

James Gg

80+ Platinum
Dahası  
Reaksiyon skoru
8,357
İsim
James Gg
İlgilendiği Kategoriler
Pc Toplama-ekran kartı-işlemci-anakart-acer çöp laptop
Çekmiyorum ve kullanmıyorum.
2dk. çıkaran script çocuğu, ancak abilerinin yazdığı toolla çıkartır. Hem zaten yeni edindiniz bu alışkanlıkları. Bunda 6-7 yıl önce biriniz bilmezdiniz böyle şeyler. Enduser olduğunuz için.

Önlem alırsan biraz diğerlerine göre daha gizli olursun ama.
Mesela diğeri 20 puan ise senin gizliliğin 70-80 olur. Bu da iyi bir şey. Bi' zahmet web hızlandırıcılarını bilsinler :D.

Kimlik bilgilerimiz çaldı diyorlar ama clicbait. Sazan gibi atlayanlardansın sende.
Aynen aynen kesin çalınmamışdır QKWKWKWOWOEK Kendini kandır böyle temizlik hastalığı gibi fobi oluşmuş sende Neptünlü çocuk

Enes34Nacir

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,721
İsim
Enes Nacir
İlgilendiği Kategoriler
Toplama kasa
Bu elemanın değil şey şuna benziyor

Bilgilerim çalışırsa sorumlusu Google play store dur xhskxbsixhekdj

oaK´

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
4,513
İsim
Olcay akbulut
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri