Pompake
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 3
Güvenilir kaynaklara göre;
1. Dünya savaşı sırasında bir İngiliz askeri Alman askeri ile karşılaşıyor. Alman askeri çok yorgun ve güçsüz şekilde yerde yatıyordu. Bunu gören İngiliz askeri onun gitmesine izin veriyor yani bağışlıyordu. Bu yaptığı için birçok madalya almıştır. Asıl ilginç tarafı bu askerin 2. Dünya savaşı sorumlusu ve başlatanı Hitler'in olmasıydı. Eğer o asker öldürülseydi 60 milyon kişinin hayatına bir şey olmayacaktı. İngiliz askeri bunun ile ilgili şu sözü söylemektedir
"Yaralı birini vurmak istemiyordum. Daha sonra onun nasıl bir insana dönüşeceği hakkında en ufak bir fikrim olsaydı, gözümü kırpmadan silahımı ateşlerdim. "
Peki siz ne düşünüyorsunuz? Siz askeri vurur muydunuz?
1. Dünya savaşı sırasında bir İngiliz askeri Alman askeri ile karşılaşıyor. Alman askeri çok yorgun ve güçsüz şekilde yerde yatıyordu. Bunu gören İngiliz askeri onun gitmesine izin veriyor yani bağışlıyordu. Bu yaptığı için birçok madalya almıştır. Asıl ilginç tarafı bu askerin 2. Dünya savaşı sorumlusu ve başlatanı Hitler'in olmasıydı. Eğer o asker öldürülseydi 60 milyon kişinin hayatına bir şey olmayacaktı. İngiliz askeri bunun ile ilgili şu sözü söylemektedir
"Yaralı birini vurmak istemiyordum. Daha sonra onun nasıl bir insana dönüşeceği hakkında en ufak bir fikrim olsaydı, gözümü kırpmadan silahımı ateşlerdim. "
Peki siz ne düşünüyorsunuz? Siz askeri vurur muydunuz?
Dünya tarihini değiştiren adam: Henry Tandey
Tarih ufak tefek detayların birleşimiyle oluşan ilginç anlar toplamıdır bana göre. Çok önemli olmayan o anlar aslında dünya tarihini bile değiştirebilecek şeyler olabilir. Bir kılıç darbesi, bir mektubun ulaşmaması, 10 dakika gecikme ya da bir askeri öld&u...
www.milliyet.com.tr
Hitler'i bağışlayan adam
İngiltere'de önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak bir kitap, Nazi lideri Hitler'le ilgili yeni bir iddia ortaya atıyor. İngiliz tarihçi David Johnson'ın "The man who didn't shoot Hitler" kitabı İngiliz asker Henry Tandy'nin hayatını anlatıyor. Tandy'nin, Birinci Dünya Savaşı'nda yaralı olan Adolf...
www.google.com
Hitler'i bağışlayan adam
İngiltere'de önümüzdeki hafta piyasaya çıkacak bir kitap, Nazi lideri Hitler'le ilgili yeni bir iddia ortaya atıyor. İngiliz...
www.google.com