Neler Yeni

Tarih İle İlgili Garip Olay.

Pompake

80+ Silver
En İyi Cevap
3
Güvenilir kaynaklara göre;
1. Dünya savaşı sırasında bir İngiliz askeri Alman askeri ile karşılaşıyor. Alman askeri çok yorgun ve güçsüz şekilde yerde yatıyordu. Bunu gören İngiliz askeri onun gitmesine izin veriyor yani bağışlıyordu. Bu yaptığı için birçok madalya almıştır. Asıl ilginç tarafı bu askerin 2. Dünya savaşı sorumlusu ve başlatanı Hitler'in olmasıydı. Eğer o asker öldürülseydi 60 milyon kişinin hayatına bir şey olmayacaktı. İngiliz askeri bunun ile ilgili şu sözü söylemektedir
"Yaralı birini vurmak istemiyordum. Daha sonra onun nasıl bir insana dönüşeceği hakkında en ufak bir fikrim olsaydı, gözümü kırpmadan silahımı ateşlerdim. "

Peki siz ne düşünüyorsunuz? Siz askeri vurur muydunuz?

Hudzell

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
21,599
İsim
Hakan
İlgilendiği Kategoriler
Mining, Trading, Kripto, Crack
o anki psikolojiyi göze alırsak adamın yaptığı zaten büyük bir incelik
vicdan meselesi ben şahsen düşmandan sayıp vururdum yaralı fark etmezdi
benim bildiğim hani tek anneler küçük çocuklar ve sivillere acıma gibi durum olur

hamzacolk

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
977
İsim
Hamza Çolak
Instagram
hamzacolk
Vay be dedirtti bana. Ben olsam vururdum muhtemelen o kadar savaşmışız kan dökmüşüz bağışlar mıydım sanmam ama o anki psikolojiye de bağlı.

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Tüm 60 milyon insanın ölümünden sadece Hitler sorumlu değil ki.
Ağır maddeleri olan, 1. Dünya Savaşı sonucu imzalanan Versay Antlaşması'nı Almanlar illaki bir şekilde bozacaklardı.

Margot Robbie

80+ Titanium
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
61,466
İsim
Margot Robbie
İlgilendiği Kategoriler
YKS, İskandinav mitolojisi
1. Dünya savaşı sırasında bir İngiliz askeri Alman askeri ile karşılaşıyor. Alman askeri çok yorgun ve güçsüz şekilde yerde yatıyordu. Bunu gören İngiliz askeri onun gitmesine izin veriyor yani bağışlıyordu. Bu yaptığı için birçok madalya almıştır. Asıl ilginç tarafı bu askerin 2. Dünya savaşı sorumlusu ve başlatanı Hitler'in olmasıydı. Eğer o asker öldürülseydi 60 milyon kişinin hayatına bir şey olmayacaktı. İngiliz askeri bunun ile ilgili şu sözü söylemektedir
"Yaralı birini vurmak istemiyordum. Daha sonra onun nasıl bir insana dönüşeceği hakkında en ufak bir fikrim olsaydı, gözümü kırpmadan silahımı ateşlerdim. "

[
Vurmazdım.

mutlu pide

80+ Platinum
En İyi Cevap
3
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,770
İsim
mutlu pide
İlgilendiği Kategoriler
mutlu pide
Ben izin vermezdim. Sonuçta bağışlasak bile hâlâ asker olmaya devam edecekti.

PROZ

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
847
İsim
Hazer Enes Bozkurt
Vurmazdım ne olursa olsun.

war20anty

80+ Bronze

Abdullah Çatlı'nın bir sözü vardır. Devletime kurşun sıkacak herkes ölecek yaştadır diye. Tabii siz onun kadar millici değilseniz vurmayabilirsiniz. Ben olsam vururdum hiçte acımazdım.

Akın Taşkan

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Abdullah Çatlı'nın bir sözü vardır. Devletime kurşun sıkacak herkes ölecek yaştadır diye. Tabii siz onun kadar millici değilseniz vurmayabilirsiniz. Ben olsam vururdum hiçte acımazdım.
Hocam sanki o söz buraya tam uymadı.

Beratic

80+
O anın psikolojisi çok farklı olurdu büyük ihtmalle ama şu anki psikolojim ile davransam vururdum galiba sonuçta o kişi ben bıraktıktan sonra da asker olacak ve benim silah arkadaşlarıma tekrar sıkacak neden böyle bir şeye izin vereyim ki?

Top Bottom