🔥İndirim TCL 55 C6K 144hz miniled TV 35.364 TL Hepsiburada satıcı Teknosa

NEXT çiler konuyu yakından takip ediyor, kulaklarda acaba hata mı yaptık çınlamaları...

Bunun sebebi bizle alakalı bir durum değil, Malum ülkede Dubai furyası başladı az biraz izlediysen veya bilgin varsa Araplar tüm 5 yıldızlı otellere oda fiyatlarına göre ve oda segmentlerine göre C6K,C7K hatta suit odalara c8k aldı ve aşırı derecede yaygınlaştı. Doğal olarak buda global fiyatlara yansıdı, yine doğal olarak globale x2 yansıyınca bize x3 veya x4 yansıdı. Marka ile ilgili değil arz/talep ile ilgili.
Mesajlar otomatik olarak birleştirildi:

LG kadar ülkemizde fiyat politikasını uçuran bir marka yok. Aşırı derecede özellikle Vatan vs gibi satış noktaları sürekli LG güzellemesi yapmaktan bir hal oluyorlar. 2026 veya 2027 de LG satış stratejisinin değiştiğini net şekilde görebilirsiniz. Piyasayı elden kaybetmemek için.

Cevabı yazdım :) ülkemizde bazı şeylerin değişmesi gerek :)
ben başka bir şeyden bahsediyorum. LG ve Samsung'un avrupada 1200€ olan modeli burada 2400€. yani iki katı. ancak TCL'nin avrupada 700€ olan modeli burada 2100€. yani 3 katı.

evet ülkemizde vergi nedeniyle tüm elektronikler pahalı ama TCL tvler diğerlerine oranla daha pahalı.

Next TV almış ve kutuda deforme olmamasına rağmen paneli paramparça çıkıp iade etmiş biri olarak en net söyleyebileceğim şey bilindik markaların kalitesinden çok uzak.

Kutunun içinden TV'nin paramparça çıkmış olmasının yanında kötü kalitesiz plastikten yapılmış her an bozulabilecekmiş gibi bi izlenim uyandırdı bende.

Eve gelen servis alelade biri ne bir üniforma ne bir form hiçbir kurumsallık yok.

Görüntü kalitesi vs yanyana görmeden yorum yapamam o konularda ama marka güveni açısından 8-10 fazla verip bilindik markalardan şaşmam ben birdaha...

Büyük tv kutuları 2 kat olması lazım. Kutu ince en ufak darbeyi içeri alıyor. Alıp görmediğim için köpüklere bişey diyemiyorum.

ben başka bir şeyden bahsediyorum. LG ve Samsung'un avrupada 1200€ olan modeli burada 2400€. yani iki katı. ancak TCL'nin avrupada 700€ olan modeli burada 2100€. yani 3 katı.

evet ülkemizde vergi nedeniyle tüm elektronikler pahalı ama TCL tvler diğerlerine oranla daha pahalı.

Bende diyorum ki ülkemizde bazı şeylerin değişmesi lazım. Şayet böyle düşünüyorsanız buna inanıyorsanız TR'de girişimci olmak çok kolay girin bu işe 700 Euro olan televizyonu sizde 2100 euroya satın sizde zengin olun hocam :) Bir kez daha belirteyim firma ile ilgili değil. Arz/Talep dengesi ülkemiz için ise yönetim sistemiyle alakalı bir durum. Televizyon bir çok LG nin bir çok Samsung'un giriş modellerine göre baya iyi. hemde diğer markalara göre ucuz. Daha net görüntü daha iyi performansı var.

Büyük tv kutuları 2 kat olması lazım. Kutu ince en ufak darbeyi içeri alıyor. Alıp görmediğim için köpüklere bişey diyemiyorum.
NEXT çiler konuyu yakından takip ediyor, kulaklarda acaba hata mı yaptık çınlamaları...
Okadar çok yerden kırılmıştı ki ben kalite kontrol yapılmadan kırık şekilde kutuya konduğunu düşünüyorum.

Eski TV'im 65 inch samsungtu çok seviyordum ama 6 senenin sonunda birgün birdaha açılmadı. Panelindede küçük bir darbe olduğu için tamir ettirmek istemedim.

Samsungdan geçmiş olmamdan belki bilmiyorum next tv bana çok kalitesiz heran bozulacakmış hissi uyandırdı.

Kurulum için gelen Servisi falanda görünce yok dedim bilindik markalardan şaşma.

Zaten özelliklere bakınca next'in miniled diye sattığı tv performans olarak direct led seviyelerinde ve bu fiyatlara bilindik markaların direct ledlerini çok rahat alabilirsin.

Bende diyorum ki ülkemizde bazı şeylerin değişmesi lazım. Şayet böyle düşünüyorsanız buna inanıyorsanız TR'de girişimci olmak çok kolay girin bu işe 700 Euro olan televizyonu sizde 2100 euroya satın sizde zengin olun hocam :) Bir kez daha belirteyim firma ile ilgili değil. Arz/Talep dengesi ülkemiz için ise yönetim sistemiyle alakalı bir durum. Televizyon bir çok LG nin bir çok Samsung'un giriş modellerine göre baya iyi. hemde ucuz. diğer bilindik firmalara göre.
benim söylediğim şeye tam olarak cevap vermiyorsunuz. ben diyorum ki diğer markaların yurtiçi fiyatları yurtdışı fiyatlarının 2 katıyken tcl nin 3 katı.

ülke dinamikleri lg için de samsung için de tcl için de aynı. ona rağmen birinin fiyatı 2 katıyken diğerinin 3 katı.

bu kadar gizeme gerek yok.

TCL de bu fark çok daha belirgin. samsung ve lg nin buradaki fiyatları avrupadaki fiyatlarının 2 katıyken, tcl nin buradaki fiyatı avrupadaki fiyatının 3 katı. hatta avrupada lg ve samsungun muadil modelleri TCL nin iki katına satılırken ülkemizde 3 markanın da fiyatları birbirine yakın.

özetle tcl burada fahiş fiyatla satıyor.
Güzel kardeşim senin yaşadığın ülkeden bi haberin yok heralde. Ameriganın oyunu değil her şey. :)

O avrupadan gelen TV Önce %20 gümrük vergisi yiyor. sonra ötv sonra kdv sonra trt payu en sonda kültür bakanlığı payı var tani aldığın tv nin üzerinde 5 farklı vergi var.

Ayrıca bunlar kümülatif ekleniyor.

1000 euroluk TV gümrükten 1200 euro olarak geçiyor. ÖTV eklenince 1440 euro KDV eklenince 1728 euro oluyor. diğer vergiler nakliyesi vs derken 1000 euroluk tv 2000 euro oluyor

Üzerine de satan firma karını koyuyor. etti sana 2500 euro biraz bakkal hesabı ama 3 aşağı 5 yukarı böyle :)

Güzel kardeşim senin yaşadığın ülkeden bi haberin yok heralde. Ameriganın oyunu değil her şey. :)

O avrupadan gelen TV Önce %20 gümrük vergisi yiyor. sonra ötv sonra kdv sonra trt payu en sonda kültür bakanlığı payı var tani aldığın tv nin üzerinde 5 farklı vergi var.

Ayrıca bunlar kümülatif ekleniyor.

1000 euroluk TV gümrükten 1200 euro olarak geçiyor. ÖTV eklenince 1440 euro KDV eklenince 1728 euro oluyor. diğer vergiler nakliyesi vs derken 1000 euroluk tv 2000 euro oluyor

Üzerine de satan firma karını koyuyor. etti sana 2500 euro biraz bakkal hesabı ama 3 aşağı 5 yukarı böyle :)
canım kardeşim bu durum lg ve samsung için de geçerli. onların fiyatı 2 katı. ama tcl nin fiyatı 3 katı. konuyu sulandırıyorsunuz ama o kısma cevap vermiyorsunuz.

canım kardeşim bu durum lg ve samsung için de geçerli. onların fiyatı 2 katı. ama tcl nin fiyatı 3 katı. konuyu sulandırıyorsunuz ama o kısma cevap vermiyorsunuz.
Aynen cevap veremiyoruz aynen:) konu kirliliği olmaması açısından artık cevap vermeyeceğim. Konu amacından saptı. Sen al güzel insan git Samsung al LG al biz TCL'den veya bütçesi yetmeyen standart ev kullanıcıları için Nexstar veya müdail ürünler ile devam :)
Ön yargıyı kırıp günün birinde C6K veya C7K kullanırsan ne demek istediğimi anlarsın.

Kendi hayal dünyanda yaşıyorsun cevap veremeyecek bir şey yok. sen zannediyorsunki firmalar seni kandırıyor 1e 10 koyuyor satıyor.

Öyle bir şey yok aksine firmalar özellikle bu zamanda mümkün olduğunca rekabetçi olmak isterler daha çok satmak pazar payı kapmak isterler.

Firmaların faaliyet giderleri vardır ve bu giderleri ürünlerin maliyetlerinin üzerine bindirirler.

Samsung ve LG yıllardır ülkemizde ve oturmuş bir yapıları var bu nedenle faaliyet giderleri daha oturmuş ayrıca ülkemizde kendi distribütörlükleri var buna bağlı olarak da daha rekabetçi olabiliyorlar.

Yani fiyatı belirleyen Ürün maliyeti + faaliyet giderleri + vergiler.

TCL i ülkeye BİLKOM getiriyor üzerine nekadar marj koyuyor onuda ayrıca bilmiyoruz.

Aynen cevap veremiyoruz aynen:) konu kirliliği olmaması açısından artık cevap vermeyeceğim. Konu amacından saptı. Sen al güzel insan git Samsung al LG al biz TCL'den veya bütçesi yetmeyen standart ev kullanıcıları için Nexstar veya müdail ürünler ile devam :)
Ön yargıyı kırıp günün birinde C6K veya C7K kullanırsan ne demek istediğimi anlarsın.
konuyu yine sulandırıyorsunuz. ben lg ya da samsung alın demiyorum. nextstar almayın da demiyorum ki next konusunda mesajım var zaten. ancak tcl diğer alternatiflere göre ülkede pahalı diyorum. neden tcl yi bu kadar savunduğunuzu da anlamadım.

Kendi hayal dünyanda yaşıyorsun cevap veremeyecek bir şey yok. sen zannediyorsunki firmalar seni kandırıyor 1e 10 koyuyor satıyor.

Öyle bir şey yok aksine firmalar özellikle bu zamanda mümkün olduğunca rekabetçi olmak isterler daha çok satmak pazar payı kapmak isterler.

Firmaların faaliyet giderleri vardır ve bu giderleri ürünlerin maliyetlerinin üzerine bindirirler.

Samsung ve LG yıllardır ülkemizde ve oturmuş bir yapıları var bu nedenle faaliyet giderleri daha oturmuş ayrıca ülkemizde kendi distribütörlükleri var buna bağlı olarak da daha rekabetçi olabiliyorlar.

Yani fiyatı belirleyen Ürün maliyeti + faaliyet giderleri + vergiler.

TCL i ülkeye BİLKOM getiriyor üzerine nekadar marj koyuyor onuda ayrıca bilmiyoruz.

gerekçesi beni ilgilendirmiyor. tcl yurtdışında rekabetçi fiyatı ile yer edinmiş bir marka. burada da önerirken fiyat avantajı ile önerilmesi gerektiğini düşünüyorum. tcl nin maruz kaldığı maliyetlere diğer markalar da maruz kalıyorlar.

ben diyorum ki tcl iyi marka ama uygun fiyatlı olursa. rakipleri avrupa fiyatlarının iki katıyken tcl üç katı. tcl de çalışmıyorsam gerekçesi ile ilgilenmiyorum.

Son düzenleme:
konuyu yine sulandırıyorsunuz. ben lg ya da samsung alın demiyorum. nextstar almayın da demiyorum ki next konusunda mesajım var zaten. ancak tcl diğer alternatiflere ülkede pahalı diyorum. neden tcl yi bu kadar savunduğunuzu da anlamadım.

gerekçesi beni ilgilendirmiyor. tcl yurtdışında rekabetçi fiyatı ile yer edinmiş bir marka. burada da önerirken fiyat avantajı ile önerilmesi gerektiğini düşünüyorum. tcl nin maruz kaldığı maliyetlere diğer markalar da maruz kalıyorlar.

ben diyorum ki tcl iyi marka ama uygun fiyatlı olursa. rakipleri avrupa fiyatlarının iki katıyken tcl üç katı. tcl de çalışmıyorsam gerekçesi ile ilgilenmiyorum.
Az önce cevap veremiyorsunuz sulandırmayın falan diyordun cevabı alınca da şimdi ilgilenmiyorum diyorsun. Sen sulandırıyorsun

Bak bilale anlatır gibi anlattım tekrar anlatıyorum.

Samsung ve LG nin türkiyede kendi distribütörlükleri var kendi ürünlerini getirip dağıtıyorlar. Ürün fiyatının üzerine türküyedeki vergileri ve faaliyet giderlerini koyup satıyorlar. Hatta bildiğim kadarıyla birçok üründe vergileri düştüğünde türkiyeye özel fiyatlarla sattıkları oluyor avrupanın dahi altında. Tabi sen bunu hissedemiyorsun çünkü üzerinde tonla vergi var.

TCL'in ise kendi distribütörlüğü yok. Bir aracı var ve bu aracı da kar etmek istiyor ki faaliyeti mantıklı olsun. TCL den aldığı ürünün üzerine vergi ve faaliyet giderlerini koyarak birde kendi karını ekliyor.

Ayrıca bir üretici distribütör değil aracı distribütör olduğu için fiyatlandırmada üretici distrübütörler kadar belirleyici olma şansı yok.

Yani uzun lafın kısası TCL in fiyatını Bilkom belirliyor TCL değil bunu gidip Bilkoma soracaksın üzerine neden bukadar koydun diye...

konuyu yine sulandırıyorsunuz. ben lg ya da samsung alın demiyorum. nextstar almayın da demiyorum ki next konusunda mesajım var zaten. ancak tcl diğer alternatiflere ülkede pahalı diyorum. neden tcl yi bu kadar savunduğunuzu da anlamadım.

Konuyu sulandıran sensin. Biz direk model ve marka veriyoruz. Sen ise genel olarak LG ve samsung TV fiyatları 1200 euro vs falan dedin. Ne model belli ne satışı belli. Ben direk yazsım dedimki c6k ve üstü serisi önce Araplar aldı otellerine sonra bunu gören tüm yurtdışı bilindik lüx oteller aynı adımı izledi doğal olarak Arz/Talep dengesi arttı.

Çünkü televizyon aşırı iyi.

Bilindik LG nin 55 inç LG 55QNED86A6A serisi bak giriş seviye 44k ve C6K ile yanyana koy bariz şekilde C6K önde hemde çok bariz şekilde. Direk kullanıldığı için biliyorum. Hatta Avrupada gidip LG oled'e dünyanın parasını bayılacaklarına alternatif daha ucuz C7K veya C8K alındı.

LG avrupada kime televizyon satmış bu kadar fazla. Globalde ki hangi modelin hacmi ne ? Arz/Talebi az ise avrupada bize yansığı fiyat avrupanın bir tık üstü olur. Avrupada satışı fazla olanın ise bize yansıması x2 veya x3 olur.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,171,688
Üyeler
186,094
Son üye
PoseTech
Geri