hakaretine rağmen sana insan gibi cevap veriyorum. son kullanıcı olarak bir ürün pahalıysa almam. vw bana pahalı geliyorsa sorun vw de değil doğuş pahalıya satıyor demem. ürün pahalıysa pahalıdır. pahalıysa da almayın çünkü yurtdışında daha ucuza satılıyor derim. aracının da daha ucuza satması için alınmaması gerektiğini söylerim. sonuçta ismi lg tr olsun, samsung tr olsun, bilkom olsun bir ithalatçı malı getirip kârını koyup satıyor. avrupadaki adam da kâr edip satıyor. ama avrupada fiyatlara göre tcl daha pahalı diyorum. bilkoma da hesap sormam tcl ye de. avrupada daha ucuz almayın derim. bilkomda çalışmıyorsan veya bilkomdan para almıyorsan bu kadar zıplaman anlamsız.Az önce cevap veremiyorsunuz sulandırmayın falan diyordun cevabı alınca da şimdi ilgilenmiyorum diyorsun. Sen sulandırıyorsun
Bak bilale anlatır gibi anlattım tekrar anlatıyorum.
Samsung ve LG nin türkiyede kendi distribütörlükleri var kendi ürünlerini getirip dağıtıyorlar. Ürün fiyatının üzerine türküyedeki vergileri ve faaliyet giderlerini koyup satıyorlar. Hatta bildiğim kadarıyla birçok üründe vergileri düştüğünde türkiyeye özel fiyatlarla sattıkları oluyor avrupanın dahi altında. Tabi sen bunu hissedemiyorsun çünkü üzerinde tonla vergi var.
TCL'in ise kendi distribütörlüğü yok. Bir aracı var ve bu aracı da kar etmek istiyor ki faaliyeti mantıklı olsun. TCL den aldığı ürünün üzerine vergi ve faaliyet giderlerini koyarak birde kendi karını ekliyor.
Ayrıca bir üretici distribütör değil aracı distribütör olduğu için fiyatlandırmada üretici distrübütörler kadar belirleyici olma şansı yok.
Yani uzun lafın kısası TCL in fiyatını Bilkom belirliyor TCL değil bunu gidip Bilkoma soracaksın üzerine neden bukadar koydun diye...