Neler Yeni

Technopat Türkçe Kursu

Fatieh

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
6,260
İsim
Fatih
Artık yeter! Bir yere kadar. Nokta ve virgüllerimi düzgünce koydum onca 700 mesaja. Hep düzgünce saygılı bir sekilde konuştum. Onca ceza verdiniz nokta ve virgüllere tamam dedik. Ama sıf "Direk" yerine "Direkt" yazdim diye de ban atılmaz! Bu moderetörler kendini bir sey sanmaya başladı. Yeter artik Technopatı bırakıyorum. Düzgünce moderetörler gelene kadarda girmeyeceğim. (Bunu okuyan Modaratör abi, lütfen yayinla bu konuyu da kimin ne oldugu anlaşılsın.)
Technopat Sosyal'de bilerek bu yüzden çok takılmıyorum. Recep Baltaş ve Ali Güngör hele de Recep Baltaş yardımcı oluyorlar fakat moderatörler vasat

White Ravens

80+ Platinum
En İyi Cevap
5
a forum yönetimini b forum da şikayet ediliyor arkasında konuşuluyor ve burada ki mekemmil ve adil yönetim konuyu kapatmıyor. Amacınız nedir ?
Bugün başkasına bunu yapan yarın burası için de yapar
Ana sayfada "İtopya.com" görseli olduğu halde, site içerisinde "itopya" ile ilgili şikayet konuları açılabiliyor.
Onları da kapatmıyoruz, aksine gidip yorum yazıyoruz.
Forum içerisinde uygunsuz bir şey olduğu zaman zaten müdahale ediliyor.
Bu konuda da konu başlığı uygun değilmiş, konu açıldığı gibi Mehmet düzelttirmiş.
Eğer konuda rahatsız olduğunuz bir mesaj var ise raporlayın, uygunsuz ise gereken yapılır.
A forumunda, bu konudan çok çok daha fazlası yapılıyor. En azından biz karşı tarafa hakaret veya saygısızlık yapılmasına göz yummuyoruz.
Ne yapalım istiyorsunuz? "Technopat" yazmayı yasak hale mi getirelim?

semre57

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
427
İsim
Emre Ağan
Bu forumda da bu tarz bir kural var mı bilmiyorum yoksa gelmesi lazım. Şimdi benim bu yazımı "direk" okuyup anlayabiliyorsunuz. Tırnakta da belirttiğim gibi sırf "direk" yazıldı diye bu forumda kimse beni cezalandırmaz. Sonuçta okunabilir bir yazı yazıyorum.

. , vs kullanmazsam anlaşılamayacak bir yazı yazarsam bu forumda da cezası olmalı fakat şimdilik denk gelmedim. Herkes normal şekilde yazıyor bence.

Mechanist

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
3,732
İsim
Sarp Yılmaz
Yine bir Technopat klasiği olmuş :D
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ben bu dil olayını "aşırıya" kaçmadıkça pek mantıklı bulmuyorum.
Yani anlaşılır-düzgün bir şekilde yazılması gerekiyor ama "." koymadı diye veya 1 harf eksik oldu diye birini banlamak bana saçma geliyor.
Aylarca çalışmış, birikim yapmış. 7000 - 8000 TL civarında para verip sistem toplamış biri sorun yaşayınca panikleyebiliyor. Yazım hataları olabiliyor.
Böyle bir durumda TDK gibi takılmak, hastaneye ağzı yüzü dağılmış gelen bir adama, "önce dik durmayı öğren, sonra tedaviye gel" demek gibi geliyor.
Burada önemli olan şey saygı ve doğru bilgi. Kısacası, yazım hataları yerine birilerinin yaşadığı sorunu çözebilmek daha önemli.
Sana bir kez daha hayran oldum :)

RmzDayi

80+ Silver
Ana sayfada "İtopya.com" görseli olduğu halde, site içerisinde "itopya" ile ilgili şikayet konuları açılabiliyor.
Onları da kapatmıyoruz, aksine gidip yorum yazıyoruz.
Forum içerisinde uygunsuz bir şey olduğu zaman zaten müdahale ediliyor.
Bu konuda da konu başlığı uygun değilmiş, konu açıldığı gibi Mehmet düzelttirmiş.
Eğer konuda rahatsız olduğunuz bir mesaj var ise raporlayın, uygunsuz ise gereken yapılır.
A forumunda, bu konudan çok çok daha fazlası yapılıyor. En azından biz karşı tarafa hakaret veya saygısızlık yapılmasına göz yummuyoruz.
Ne yapalım istiyorsunuz? "Technopat" yazmayı yasak hale mi getirelim?

Ne demek istediğimi çok iyi anladınız. Daha fazla yorum yapmayacağım.

eyupseker

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,578
İsim
Eyüp Şeker
Instagram
eyup.seker.545
Steam
eyupseker6161
Adamların raconu da bu işte kardeşim. Beğenmiyorsan kullanma olur biter. Ben iki forumu da kullanan biriyim. İki forumda da yazılarıma dikkat etmeye, Türkçe'mize uygun yazmaya çalışıyorum. Kendi dilini doğru yazamayan biri olmamalı. Bazen bu forumda görüyorum adamlar 2 cümleyi bir araya getiremiyor. Technopat Sosyal ciddi bir forum olduğu için bu konuda hassas. Ben burası ciddi değil demiyorum yanlış anlaşılmasın. Ama Technopat Sosyal'de burdaki gibi yazım hataları olsaydı birçok kişi rahatsız olurdu.
[/QUOTE]
Türkçe'mize 🚫
Türkçemize ✅
(Yalnızca bilgilendirme amaçlıdır)

yk38

80+ Bronze
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
321
İsim
Yiğithan K.
Technopat bu konuda çok eleştiriliyor Türkçe kurallarına dikkat ettiği için. Eleştirilerin birçoğu da haksız bence.

Türkçeye dikkat etmek TDK olmayı gerektirmiyor. Türkçe sadece konuşma dilinden ibaret değildir, içerisinde yazı dili de vardır.

Bu dil hepimizin, TDK'nin veya Technopat'ın değil; bu dile sahip çıkmak hepimizin sorumluluğudur.

Açık açık söylüyorum, ben buradaki mesajları kimi zaman iki hatta üç defa okumak zorunda kalıyorum. Nokta ve virgül koymak bu kadar zor olmamalı.

Ha, bu kadar küçik bir detaya uyarı verilebir miydi, verilmese de olurdu. Sadece bildirim gönderilse yeterliydi bence. Ama benzer veya aynı hatayı defalarca yaptıysanız bilemeyeceğim.
Böyle bir durumda TDK gibi takılmak, hastaneye ağzı yüzü dağılmış gelen bir adama, "önce dik durmayı öğren, sonra tedaviye gel" demek gibi geliyor.
Hastanede tedavi olmak ile zor durumda kalmış birisinin yazım kurallarına uyması arasında hiçbir bağlantı yok bence. Kaldı ki, yazım hataları yapılmış konular onaylanıyor ve cevaplanıyor, yani "Önce yazımını düzelt, sonra yeniden konu aç." denmiyor.

Kamina

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Technopat‘a girdim bu forum hakkında neler yazılmış bir baktım. Yaş kitlemizin 12-14 yaş olduğu yazılmış. İnsanların yardım etmedikleri ve tartıştıkları vb. yazılmış. Benim üyeliğim onaylansın bende onlara cevap yazacağım.
Oradakiler buraya karşı çok önyargılı davranıyorlar. Hatta sırf bu yüzden burası neymiş diye baktım o kadar sövdükleri forum neymiş dedim ve sonuç: Artık buradayım.

Yvşlagaçtanealıyon

80+ Platinum
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
7,394
İsim
.
Bu abartmanın da ötesi leş inde leşi adamlar bizi robot sanıyor

erturk.gg

80+ Bronze