TECHNOPATin Yazım Kuralları Neden Bu Kadar Katı?

Bir de adminleri üç ton falan herhalde şaka maka teker teker inceliyorlar. (ya da ai kullanarak falan mı kontrol ediliyor bilmiyorum orasını bende kazanım eksikliği.)

gayet dogru cunku turkce dilinde o kadar dogru bilinen yanlislar var ki ilk goruste inanmayabilirsiniz bile o yuzden olmasi gereken sey budur cezalarin agir oldugunu da dusunmuyorum turkce dili oyle bir hale gelmis ki adamlar direkt yerine direk yaziyorlar ne diregi bu? sonuna t koymak veya -mi leri -me leri ayirmak bunlar cok zor seyler degil

Bu kurallar Türkçe'nin yazım kurallarındaki en basit kurallar olabilir. Bunları zaten yapamıyorsanız lütfen forum kullanmayın. Technopat ve Techolay'ı eleştirebileceğimiz tek noktası bu yanlışlıkların cezasını gereksiz ağır veriyorlar. Haricinde gayet doğru hatta keşke bizde de olsa. Adamın biri geliyor konuyu siyah renkli fontla yazıyor ve okunmuyor. Başkası geliyor uzun uzun aşk derdini anlatıyor ancak virgül eksikliğinden bir şey anlaşılmıyor. Bir başkası geliyor bulunma eklerini ayırmıyor ne dediğini çözene kadar 3 dakika konuda vakit harcıyorum.

Technopatin yazım kuralları şu şekilde:

Ayrıca uymanız gereken bazı önemli Türkçe kuralları:
  1. Noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakmayın, bitişik yazın.
  2. Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakın.
  3. Cümleye büyük harfle başlayın.
  4. Soru işareti gibi noktalama işaretleri kullanın.
  5. -mı ve -mi gibi soru eklerini ayrı yazın.
  6. Bulunma haricindeki da eklerini ayrı yazın. Örneğin: O ekran kartından bende de var.
  7. -abilmek ve -ebilmek ekleri bitişik yazılmalıdır. Örneğin: İşlemcimi overclock edebilir miyim?
  8. Kısaltmaları büyük harflerle yazın. (CPU, GPU, RAM, AMD, MHz, GHz gibi...)
  9. Konu başlığında nokta kullanmayın.
  10. Kalın yazmayın.

Bu kadarı da abartı değil mi? Yani yazım hatasından ban atmak falan o.O2
    (Bu arada uzunca ban miktarlarını yazmışlar. uyarı miktarına göre 1 aya kadar yolu var)
Noktalama işaretleri yüzünden ban yiyen bile var, kuralları abartmışlar sadece yazım hataları için uyarsalar yeterli.

Zaten ban olayını eleştirdim ben. Bana kalırsa bu konuda ceza vermek işi biraz ileri götürüyor. Bence kullanıcı kaybediyorlar

kullanıcıları toxic değil, direkt yönetim ekibi toxic bir toplum öyle deyim.

Öğretmen bile mesaj yazsa ondanda hata bulup banlar bu adamlar. Çok kafaya takmayın en sonda banlanacak adam kalmadığında yönetim bir birine ban atar kökten çözülür olay

ben artık ne yaptıysam ıp ban yemısım babamın telden annemın telden denedım hesabım banlandıktan sonra hesap kurmayı olmuyo hadı onu gectım annemın telefonundan meraktan mobıl verıden kurmaya calıstım onu bıle reddetmısler çin işkencesı gıbı forum lapsekilı bıg smoke ıcın kullanıyodum ztn
bende o adam için üyeydim keşke bizim foruma gelse

resmi resmi konuşulsn miletin sorunu çözülsün boş boş konuşulmasın diye olabilir

Technopatin yazım kuralları şu şekilde:

Ayrıca uymanız gereken bazı önemli Türkçe kuralları:
  1. Noktalama işaretlerinden önce boşluk bırakmayın, bitişik yazın.
  2. Noktalama işaretlerinden sonra boşluk bırakın.
  3. Cümleye büyük harfle başlayın.
  4. Soru işareti gibi noktalama işaretleri kullanın.
  5. -mı ve -mi gibi soru eklerini ayrı yazın.
  6. Bulunma haricindeki da eklerini ayrı yazın. Örneğin: O ekran kartından bende de var.
  7. -abilmek ve -ebilmek ekleri bitişik yazılmalıdır. Örneğin: İşlemcimi overclock edebilir miyim?
  8. Kısaltmaları büyük harflerle yazın. (CPU, GPU, RAM, AMD, MHz, GHz gibi...)
  9. Konu başlığında nokta kullanmayın.
  10. Kalın yazmayın.

Bu kadarı da abartı değil mi? Yani yazım hatasından ban atmak falan o.O2
    (Bu arada uzunca ban miktarlarını yazmışlar. uyarı miktarına göre 1 aya kadar yolu var)
Kurallar Bakımından Katı Ve Gereksiz Buluyorum Sanki Sınav Oluyoruz Ve En Kötü Şeylerden Biri Konu Açarken Onay Bekliyorsun Burda Onay Beklemeden Konunu Açıp Sorunlarının Hızlıca Hallediyorsun En Aktif Olduğum Forum Donanım Arşiv

Mantıksız değil aslında. Burada veya bazı forumlarda yazılanlara falan bakıyorum, cidden anlaşılması güç cümleler görüyorum, hatta bir kaçını şahsen raporladım. Technopat ve Techolay aynı şeyler zaten ve aynı kuralları uyguluyorlar. Yeteri kadar uyarı yersen uzaklaştırma cezası bile alabiliyorsun. Türkiye'de yaşıyorsan ve anadilin Türkçe ise, en azından yazım kurallarını bilin arkadaş. Forum kullananların çoğu zaten okul döneminde. Bir de gelip burada abuk subuk yazım hataları yapınca cidden komik oluyor...

Sınav mı oluyoz konumu açıyoz belli değil

Mesela...

Ben bu forum muhabbetlerine yeni yeni katıldım. 3 foruma da yeni üye oldum sayılır. Techolay ve tecnopat'a girince içim daralıyor. Zaten çoğu şeye yok şu kadar sene üyelik lazım yok şu kadar mesaj saçma sapan koşullar koymuşlar. Yazım kuralı yanlışı yapan adama ban atmak ne ya ? Hani dikkat etmek güzeldir, türkçemizi koruyalım eyvallah da bu ne ? Kuzey kore forum versiyonları.

Burada üye olur olmaz konu açılıyor, mesaj sayına bakılmıyor. Fakat adamın ilk konusu "31 çekerken kız arkadaşımın üzerine boşaldım, şimdi de kavga ettik. Yardım edin" tarzında olunca, insan oradaki kuralları özlüyor...

Bir de adminleri üç ton falan herhalde şaka maka teker teker inceliyorlar. (ya da ai kullanarak falan mı kontrol ediliyor bilmiyorum orasını bende kazanım eksikliği.)

Recep bana bir keresinde, "Yazım hataları için özel çalışan 2 kişi var" demişti. Ne kadar doğru orasını bilemem...

Bu konuda daha bir sürü hata olan mesaj var, artık muhatap olmamak için alıntılamıyorum. Her kelime başında büyük harfle başlayan, hiç virgül kullanılmayan cümleler...

Ya aga lavorant mı çorum sivas 2 mi tefeciler 2 mi warband mı ne halt olacaksa ondan t*chnopat bir ekip biz bir ekip çıkarıp onda vs atalım bu tartışma artık bitsin

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç  

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,163,358
Üyeler
184,775
Son üye
Annieee
Geri