Neler Yeni

Yardım Tek slot ram ddr5 performans düşürür mü?

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Alper Kaplan
Bugün am5 sisteme geçiş yaptım. Anakartımda 2 slot olduğu için 2x16 yapmak istemedim. 1x32 kingston 5200mhz ram aldım. Performans düşüşü yaşarmıyım yaşarsam ne kadarlık bi düşüş. 1 yıl falan böyle kullanmayı düşünüyorum. Fakat baya performans farkı olur derseniz, 2-3 ay sonra bi 32 lik daha alayım. Pek alasım yok başka çünkü 1 tane 32lik ram 4.5k olmuş

CheckMateMaster

80+ Bronze
Bugün am5 sisteme geçiş yaptım. Anakartımda 2 slot olduğu için 2x16 yapmak istemedim. 1x32 kingston 5200mhz ram aldım. Performans düşüşü yaşarmıyım yaşarsam ne kadarlık bi düşüş. 1 yıl falan böyle kullanmayı düşünüyorum. Fakat baya performans farkı olur derseniz, 2-3 ay sonra bi 32 lik daha alayım
olmaz çok fark 5fps felan gider

Floyd1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Şahin Şene
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Instagram
@sahn.sn
Discord
Floyd2237
Hocam
Bugün am5 sisteme geçiş yaptım. Anakartımda 2 slot olduğu için 2x16 yapmak istemedim. 1x32 kingston 5200mhz ram aldım. Performans düşüşü yaşarmıyım yaşarsam ne kadarlık bi düşüş. 1 yıl falan böyle kullanmayı düşünüyorum. Fakat baya performans farkı olur derseniz, 2-3 ay sonra bi 32 lik daha alayım. Pek alasım yok başka çünkü 1 tane 32lik ram 4.5k olmuş
Hocam bütçe darlığına girmenize gerek yok zannımca. Amd işlemciler dual channel olmasına özen göstermesine rağmen aradaki fps farkı vereceğiniz ekstra paraya inanın değmiyor. Kalsın.

Shourd

80+ Silver
apu sistemlerde genel olarak yüksek performans farkı olur sende aşırı fark olmaz xmp veya expo kulanmayı unutma açığı kapatır
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ozaman 32 daha eklememe gerek yok gibi. Bir 32 lik daha eklesem ne kadar performans artışı olur? Hem dual chanel hemde 64gb olmuş olacak
eğer server gibi işlerle uğraşmıyorsan 32 gayet iyi

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Alper Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
apu sistemlerde genel olarak yüksek performans farkı olur sende aşırı fark olmaz xmp veya expo kulanmayı unutma açığı kapatır

Yok hocam sadece oyun valorant lol vb

Kontrol ederim xmp expo falan.

Shourd

80+ Silver

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Alper Kaplan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam

Hocam bütçe darlığına girmenize gerek yok zannımca. Amd işlemciler dual channel olmasına özen göstermesine rağmen aradaki fps farkı vereceğiniz ekstra paraya inanın değmiyor. Kalsın.
Ddr5 te dual chanel olayı baya bi kalkmıştı diye biliyorum. Hemde geleceğe dönük 1x32 daha mantıklı geldi ram slotum 2 adet çünkü

yeterli olur o zaman
Bu ram fazlalığı oyun performansı hariç nelere faydası oluyor başka

CheckMateMaster

80+ Bronze
Ddr5 te dual chanel olayı baya bi kalkmıştı diye biliyorum. Hemde geleceğe dönük 1x32 daha mantıklı geldi ram slotum 2 adet çünkü

hocam karar sizde bitiyor çok fps gitmez ama ddr4 baya fark olurdu

Shourd

80+ Silver

dedim ya oyun performansında bile ektisi çok olmaz 32gb oyunlar için fazlasıyla yeterli server gibi ağır işlerde yardımcı olur fazla ramler

loewry

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
133
İsim
Alper Kaplan
hocam karar sizde bitiyor çok fps gitmez ama ddr4 baya fark olurdu
Peki günümüz için 32gb yeterlimi? Bazı oyunlar 25-26 gb ram kullanıyor diyorlat

dedim ya oyun performansında bile ektisi çok olmaz 32gb oyunlar için fazlasıyla yeterli server gibi ağır işlerde yardımcı olur fazla ramler
Sıkıntı yok ozaman fırsat bulursam eklerim 32 daha yeterli şimdilik. Babamın şirketinde server pc var 128gb ram takmışlar sanırım okadar anca yetiyor serverlere

Floyd1

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
18
İsim
Şahin Şene
İlgilendiği Kategoriler
Bilgisayar
Instagram
@sahn.sn
Discord