Neler Yeni

Teknobiyotikten bir şey almayın!

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
haro
Telefon da konuştum sürekli degişik argümanlar sunuyorlar. 2 hafta için de cayma hakkım var diye biliyorum. Ürünün kutusu açılmamışsa var o hakkınız dediler. Ürünü görmeden nasıl cayacagız? Şaka gibi... Uzaktan alışverişler de cayma hakkı zaten bunun için var. Ben kutu açılımını yaptım ürünü gördüm ve memnun kalmadım. Kanunlar geregi paramın iade edilmesi gerekiyor.

Tüketici cayma hakkını kullanırken, satın aldığı malı ancak olağan bir gözden geçirmenin gerektirdiği ölçüde kullanabilir; aksi takdirde tüketici cayma hakkını kullanamaz.

Ben de aynen Kanun da dedigi gibi yaptım ürüne baktım kuruluma geçtim kurulum dedigim de ürünü siteden aldıgım resimdeki gibi birleştirdim. Birleştirince kullanmış sayılıyormuşum diye argümanları var. Halbuki ben ürünü birleştirip ürün haline getiriyorum. Ürün parça parçayken ürün degildir. Parça halindeki şeye bakıp üründen cayamam zaten. Önce birleştirdim sonra baktım kullanışsız ondan sonra iade etmeye karar verdim. Göz göre göre kanunlar çigneniyor. Bu frimalar müşteri memnuniyetine önem vermedikçe hep kendileri kaybederler. Bana 3 kuruş paramı iade etmediler ama halbuki geri dönüş olarak onlar bunun kat ve katını kaybedecekler haberleri yok.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Ekran Alıntısı.PNG

Sanırım bir bant ambalaj falan varsa ve geri satılamayacak durumda ise iade edilmiyor
Kaynak: İade ve Değişim Şartları (hukukfuar.com) ama emin değilim belkide ben yanlış anlamışımdır
Ekran Alıntısı.PNG

39121

80+ Gold
En İyi Cevap
8
Tüh Arctic 34 aldım iptal mi etsem :(

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Teknobiyotikten kasa,psu,ram,ekran karti mi temin ettim.Çok hızlılardı aynı gün kargoya verdiler.Teknobiyotiği herkese öneririm.İnternetteki gibi görünmüyor diye iade almazlar.Ve kargoya birden çok parça aldıktan sonra kutuya koyuyorlar kendi alışverışlerimden çıkarak söylüyorum.Kargonun yirtik olmasi kargo firmasininda hatasi olabilir siz bunu kargo alirken dilekçe tutturacaktiniz.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
haro
@FightForHonor Hocam ürün bana geldigin de zaten bantlı gelmişti boydan boya. Sitesin de kutu resmi var. O kutuyla benzerligi bile yoktu. Vaad ettigi malları satmıyorlar üstüne bir de zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar. Sitedeki kutu resmiyle bana gelen kutu tamamen farklı. Başka bir kutuya koyup sattıklarını nereden bilecegim? Ama lafa gelince kutu bantlı yıpranmış falan kutu açılmış gibi birsürü argüman sunup iade almıyorlar. Hak yemekten başka bir şey degil bu.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Teknobiyotikten kasa,psu,ram,ekran karti mi temin ettim.Çok hızlılardı aynı gün kargoya verdiler.Teknobiyotiği herkese öneririm.İnternetteki gibi görünmüyor diye iade almazlar.Ve kargoya birden çok parça aldıktan sonra kutuya koyuyorlar kendi alışverışlerimden çıkarak söylüyorum.Kargonun yirtik olmasi kargo firmasininda hatasi olabilir siz bunu kargo alirken dilekçe tutturacaktiniz.
Son yazdıgım yorumu iyi oku. Lafa gelince kutu şöyle böyle olmuş diyorlar. Aldıgım ürünün kendi sitelerin de de bir kutu var üzerinde resim falan var. Bana gelen kutu da hiç bir şey yok ve bantlanmış olarak geldi. Ben aynı şekil gönderdigimde banlatmışsın kutu hasar almış deyip iade etmiyorlar.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
@FightForHonor Hocam ürün bana geldigin de zaten bantlı gelmişti boydan boya. Sitesin de kutu resmi var. O kutuyla benzerligi bile yoktu. Vaad ettigi malları satmıyorlar üstüne bir de zeytinyağı gibi üste çıkıyorlar. Sitedeki kutu resmiyle bana gelen kutu tamamen farklı. Başka bir kutuya koyup sattıklarını nereden bilecegim? Ama lafa gelince kutu bantlı yıpranmış falan kutu açılmış gibi birsürü argüman sunup iade almıyorlar. Hak yemekten başka bir şey degil bu.
Bence müşteri hizmetleri ile görüşün bir çözüm bulamazsanız Tüketici hakem heyetine başvurun ben sadece bulduğumu attım onların işi bu daha iyi biliyorlardır neyin ne olduğunu

Enver Paşa

80+ Gold
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
13,223
İsim
Stanker
İlgilendiği Kategoriler
Tarih, Siyaset
Bence müşteri hizmetleri ile görüşün bir çözüm bulamazsanız Tüketici hakem heyetine başvurun ben sadece bulduğumu attım onların işi bu daha iyi biliyorlardır neyin ne olduğunu
Tüketici hakem heyetinde kanıt istiyorlar sanırsam bir fotoğraf veya video olması lazım.

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
haro
Ben defalarca konuştum anlamıyorlar. Aldıgım parça demir bir parça monitörün arkasına takıyorsun. Sapa saglam bir şey. Dedim ki sizden ekran kartı, monitör vs vs elektrige baglanana bir şey alsam belki iade etmezdim dedim ama bu ürün de bu kadar büyültülecek bir şey oldugunu düşünmedigimden iade ettim dedim. Ama bana yapılan haksızlık ortada. Kutu hasarlı şöyle böyle diyorlar icabında depodan yeni bir kutuya bile koyabilirler. Sonuçta demir parça sapasaglam kimse magdur olmaz.. Bir de bana gönderdikleri kutu zaten bantlı geldi. birisi alıp iade etmiş belki? Sitelerine girip baktım ürünün kutusu var. Kutu da resimler falan var. Bana gelen kutu sıradan resimsiz ve bantlı bir kutuydu. Bu kanıt bile yeter onlara zaten. Telefonda söylüyorum kem küm ediyorlar.

FightForHonor

80+ Platinum
En İyi Cevap
33
Ben defalarca konuştum anlamıyorlar. Aldıgım parça demir bir parça monitörün arkasına takıyorsun. Sapa saglam bir şey. Dedim ki sizden ekran kartı, monitör vs vs elektrige baglanana bir şey alsam belki iade etmezdim dedim ama bu ürün de bu kadar büyültülecek bir şey oldugunu düşünmedigimden iade ettim dedim. Ama bana yapılan haksızlık ortada. Kutu hasarlı şöyle böyle diyorlar icabında depodan yeni bir kutuya bile koyabilirler. Sonuçta demir parça sapasaglam kimse magdur olmaz.. Bir de bana gönderdikleri kutu zaten bantlı geldi. birisi alıp iade etmiş belki? Sitelerine girip baktım ürünün kutusu var. Kutu da resimler falan var. Bana gelen kutu sıradan resimsiz ve bantlı bir kutuydu. Bu kanıt bile yeter onlara zaten. Telefonda söylüyorum kem küm ediyorlar.
Valla dostum senin sorununu bu forumda birisinin çözebileceğini düşünmüyorum eğer bu dedikleriniz doğru ise ayıp etmişler

songokutr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,247
İsim
haro
Valla dostum senin sorununu bu forumda birisinin çözebileceğini düşünmüyorum eğer bu dedikleriniz doğru ise ayıp etmişler
Sorunu çözmek için hocam ben foruma konu açmam. Sorunu onlardan başkası çözemez çünkü. Ben magdur edildim başkası magdur olmasın diye konu açtım. Elimden geleni yapacagım bu haksızlıga karşı. Buradan bir şey alacaklar bir kere daha düşünsün derim.

Cayma hakkı kanunu bile kendilerine göre degiştirmişler artık migdem bulanıyor. Görmedigimiz bir üründen caymamız söz konusu olamaz. Örnegin internetten bir kot pantalon alırsın ve giyersin, olmaz hemen çıkarır iade etmek için kargolarsın. Adamlar bana şunu ima ediyor sen artık pantolonu giymişsin iade edemezsin.... Giymeden caymam söz konusu degil bir üründen. Cayma hakkı bunun için var. Ben elimden gelen yasal işlemleri başlatacagım büyük paralar verip bu frimadan bir şey almamnızı tavsite ederim her türlü magduriyeti yaparlar.

beritankorkusuz

80+ Silver
Teknobiyotikten monitörüm için askı aparatı aldım. Bildiginiz demir hurdavat bir parça. Parçaya baktıgım da internet sayfasındaki kadar güzel gelmedi gözüme kullanışsız buldum ve iade etmek istedim. İade için gönderdim ve iademin kabul edilmedigini kutunun açılmış oldugunu söylediler.
Şaka gibi.. Altı üstü bir demir parça. Yazılım olsa için de diyecegim neyse bozabilirim 2.el durumuna düşer. Sapasaglam demir bir parça kutu açıldıgı için iade alınmıyor. Bunların yaptıgını kenar mahalle bilgisayarcısı yapmaz.
Ve not düşeyim. kutu bana geldigin de toz içinde pis bir kutu da geldi ve kargo kutusunu poşete bile sarmamışlardı. Depodan çıktıgı gibi göndermişler. Kutunun içi de darmadagındı. 2.el bir ürün gibiydi resmen hiç aldırış etmedim çünkü demir bir parça saglamlıgına diyecek yok. Ben böyle bir tavır takınırken ürüne karşı iade verdigim de kutu açılmış iade alamayız diyorlar! Bu siteden kesinlikle alışveriş yapmayın. Bunların yaptıgını kenar mahalle bilgisayarcısı yapmaz.
Psu ve Monitörümü hatta müşterilerime topladığım ürünlerin parçalarını da oradan aldım herhangi bir sorun yaşamadım. Adı üstünde demir parçası ne bekleyebilirdin (!) Ki dostum Resmi Gazeteye göre kutusu açılmış olan ürünler iadeye tabi değildir. Sana gelince o şekilde foto çekip gönderseydin iade edebilirlerdi. Hatta hiç kargodan almayada bilirdin kargo poşeti vs yoksa

Top Bottom