Neler Yeni

Teknorya satıcısından değişim yapan var mı?

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
665
İsim
Oğuz
Fotoğraf ve video çekimi yaptım nasıl göründüğü ile alakalı. Distribütör firmasını henüz aramadım, bir ölü piksele değişim olmaz deyip reddetmesinler?
Yakın görsel;
ribg8sd.jpg

Uzak görsel;
Alıntıyı görüntüle

Video;
Yani çok takıntı yapacaksan yolla bence. Ölü pixelde gidiyor hep ortadan çıkıyor şansa.

SunSet

80+
Yani çok takıntı yapacaksan yolla bence. Ölü pixelde gidiyor hep ortadan çıkıyor şansa.
Hiç sormayın kenarda köşede çıksa neyse orta da ne işi var anlamadım. Normalde şu anlık başka sorunu yok bilgisayardan memnunum IPS'in Ghost olayı bile nerdeyse yok gibi simsiyah ekran ölü piksel çıkmazsa ne güzel olurdu. Arena siz aramış mıydınız yoksa mail mi attınız? Arena çözer mi bu işi acaba servisler direkt 3 den fazla ölü piksel varsa değişim oluyor diye okudum araştırma yapınca.

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
665
İsim
Oğuz
Hiç sormayın kenarda köşede çıksa neyse orta da ne işi var anlamadım. Normalde şu anlık başka sorunu yok bilgisayardan memnunum IPS'in Ghost olayı bile nerdeyse yok gibi simsiyah ekran ölü piksel çıkmazsa ne güzel olurdu. Arena siz aramış mıydınız yoksa mail mi attınız? Arena çözer mi bu işi acaba servisler direkt 3 den fazla ölü piksel varsa değişim oluyor diye okudum araştırma yapınca.
Arena ile bir görüş ben bunu kabul etmiyorum de. Yolla istersen ama şimdi değişimden gelende bu sefer farklı bir şey çıkarsa o zaman uğraş dur.

SunSet

80+
şimdi değişimden gelende bu sefer farklı bir şey çıkarsa o zaman uğraş dur.
Beni korkutan da bu. Yeni değişen üründe birden çok ölü pixelli de olabilir veya başka bir yerinde sorunda çıkan modelde gelebilir bu durumda kalırsam ne yapacağım o zaman? Vallaha bilmiyorum hocam ya kabullenip kullanacağız ya da değiştirmeye çalışıp kumar oynayacağız.

HmzaY

80+ Gold
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,334
İsim
Hamza Y
İlgilendiği Kategoriler
Little Bit Everything
doa raporu ile değil de mahkeme kararı ile değişim yaptım :D

SunSet

80+
Son düzenleme:

SunSet

80+
@oguuzysr dostum Arena sitesinden sorgulama yapınca teknisyen de yazıyor sizin kaç gün sürdü?

SunSet

80+
1 hafta sürdü
Benimkine bahane üretti Arena. 5 adet ölü piksel gerekliymiş kafayı yemiş bunlar. Değil 5 başka birinde şimdi orta da 3 tane varsa da mı değiştiremiyecek mi yani? Bir de ortada rahatsız edecek konumda nasıl sorun yok fabrikadan üretimde hata olmuş orada piksel işlevini yerini doğru getiremiyor bunu kullanıcı kabul etmek zorunda değil ki.

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
665
İsim
Oğuz
Benimkine bahane üretti Arena. 5 adet ölü piksel gerekliymiş kafayı yemiş bunlar. Değil 5 başka birinde şimdi orta da 3 tane varsa da mı değiştiremiyecek mi yani? Bir de ortada rahatsız edecek konumda nasıl sorun yok fabrikadan üretimde hata olmuş orada piksel işlevini yerini doğru getiremiyor bunu kullanıcı kabul etmek zorunda değil ki.
kaldır yere vur artık. :) ne diyim

SunSet

80+
kaldır yere vur artık. :) ne diyim
Şikayetvar'a yazdım bazen orayı da işe yarıyor, bir de HP ile görüşme sağlarım büyük ihtimalle aynı şeyi söyleyecekler olmadı Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapar yandan da bilgisayarı kullanırım. Kanunen bir sayı olmak zorun da değil, isterse kenarda bir tane ölü piksel olsun ayıplı mala giriyor. Ben normalde uğraşmayacaktım madem bu işe girdim bunuda halledeyim :)

oguuzysr

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
665
İsim
Oğuz
Şikayetvar'a yazdım bazen orayı da işe yarıyor, bir de HP ile görüşme sağlarım büyük ihtimalle aynı şeyi söyleyecekler olmadı Tüketici Hakem Heyetine başvuru yapar yandan da bilgisayarı kullanırım. Kanunen bir sayı olmak zorun da değil, isterse kenarda bir tane ölü piksel olsun ayıplı mala giriyor. Ben normalde uğraşmayacaktım madem bu işe girdim bunuda halledeyim :)
hp ye gönder bence yeni panel takıp yollasınlar

SunSet

80+
hp ye gönder bence yeni panel takıp yollasınlar
HP'in de tamir edeceğini sanmıyorum onlarda 3-5 ölü piksel olursa ekranı değiştiririz derler, genelde servisleri araştırdığım da böyle cevap verip mağdur etmişler ve kullanıcılar Tüketici Hakem Heyetine şikâyet etmişler.

TSE'nin bu standart olayını 2010'da kaldırdı. Üründe herhangi bir standart belirtmeksizin bir ölü piksel elektronik hata olduğu sayılıyor ve ayıplı mala giriyor, tüketici değişim ve iade hakkına sahip oluyor bu ayıplı malı kabul etmesi mecbur değildirler. Fakat firmalar da bunu bildiği halde söylemiyor, tüketici söylese bile o zaman git ver mahkemeye deyip çok rahatça tavır sergiliyorlar firmalarda. Alın size Arena Bilgisayar ve HP'in rezilleklerini gösteren görsel.

IMG_20240202_171853.jpg

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,087,369
Üyeler
172,821
Son üye
Magnus23
Top Bottom