amdsaolsun
80+ Silver
- En İyi Cevap
- 1
Dahası
- Reaksiyon skoru
- 1,930
- İsim
- Efe GÖKKURT
- İlgilendiği Kategoriler
- BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
- gokkurtefe
Arkadaşlar babannemlerin evinde eski kullanılmayan bir dev telefonu vardı bende merak edip içini açtım.
Merak edenler için tam görüntüsü
ENTEGRESİ
Bu Entegre aslında PC lerdeki BIOS gibi işlemcinizi doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gibi şeyler yerine onların çalışmasını sağlıyor birnevi BIOS u işletim sistemi yerine kullanmışlar gibi, bios a benzeyen yönü ise yongaları nın boyutu ve yonga şekli. Görevi ise LCD ekrana görüntü vermek, tuşlara basıldığında algılamak, telefon trafiğine girebilmek için kullanılan kablonun giriş çıkışlarını kontrol etmek(örn.: eve gelen bir telefon araması olduğunda zili çalmak) gibi durumları yapıyor.
Düşünceme göre muhtemelen ROM yani (sadice okunulabilen bellek) tir. Ayrıca boyutu 1-2 MB'ı geçmediğini düşünüyorum.
İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim daha fazla rehber ve incelemeler için çalışıcağım, okuduğunuz için teşekkürler
@XecAts
Merak edenler için tam görüntüsü
ENTEGRESİ
Telefon kutusunun içindeki Entegre ne işe yarar?
Farkındayım çok eski bir anakart bunu devrelerin el yapımı olduğundan anlayabilirsiniz ama bizim konumuz bu değil bizim konumuz, bu entegre nin un ne işe yaradığını anlamak.Bu Entegre aslında PC lerdeki BIOS gibi işlemcinizi doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gibi şeyler yerine onların çalışmasını sağlıyor birnevi BIOS u işletim sistemi yerine kullanmışlar gibi, bios a benzeyen yönü ise yongaları nın boyutu ve yonga şekli. Görevi ise LCD ekrana görüntü vermek, tuşlara basıldığında algılamak, telefon trafiğine girebilmek için kullanılan kablonun giriş çıkışlarını kontrol etmek(örn.: eve gelen bir telefon araması olduğunda zili çalmak) gibi durumları yapıyor.
Düşünceme göre muhtemelen ROM yani (sadice okunulabilen bellek) tir. Ayrıca boyutu 1-2 MB'ı geçmediğini düşünüyorum.
İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim daha fazla rehber ve incelemeler için çalışıcağım, okuduğunuz için teşekkürler
@XecAts
KAYNAK
EM91403CK datasheet(1/24 Pages) EMC
EM91403 SERIESTONE/PULSE SWITCHABLE DIALER WITH LCD INTERFACEAND DUAL-TONE MELODY GENERATOR1* This specification are subject to be changed without notice.10.1.1997GENERAL DESCRIPTIONThe EM91403 is a series of tone/pulse switchable dialers that is composed of T/P dialer and T/P dialer with3 sets...
html.alldatasheet.com
Son düzenleme: