Neler Yeni

İnceleme Telefon kutusunun içindeki ENTEGRE✅

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
BIOS, yazılım ve kapanma sorunları
Instagram
gokkurtefe
Arkadaşlar babannemlerin evinde eski kullanılmayan bir dev telefonu vardı bende merak edip içini açtım.:kekw:
Merak edenler için tam görüntüsü
IMG_20210620_210633.jpg

ENTEGRESİ
IMG_20210620_210647.jpg

Telefon kutusunun içindeki Entegre ne işe yarar?​

Farkındayım çok eski bir anakart bunu devrelerin el yapımı olduğundan anlayabilirsiniz ama bizim konumuz bu değil bizim konumuz, bu entegre nin un ne işe yaradığını anlamak.

Bu Entegre aslında PC lerdeki BIOS gibi işlemcinizi doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gibi şeyler yerine onların çalışmasını sağlıyor birnevi BIOS u işletim sistemi yerine kullanmışlar gibi, bios a benzeyen yönü ise yongaları nın boyutu ve yonga şekli. Görevi ise LCD ekrana görüntü vermek, tuşlara basıldığında algılamak, telefon trafiğine girebilmek için kullanılan kablonun giriş çıkışlarını kontrol etmek(örn.: eve gelen bir telefon araması olduğunda zili çalmak) gibi durumları yapıyor.

Düşünceme göre muhtemelen ROM yani (sadice okunulabilen bellek) tir. Ayrıca boyutu 1-2 MB'ı geçmediğini düşünüyorum.
İncelememi okuduğunuz için teşekkür ederim daha fazla rehber ve incelemeler için çalışıcağım, okuduğunuz için teşekkürler 🥰
@XecAts

KAYNAK​

Son düzenleme:

HasanBG

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
859
İsim
Hasan
Arkadaşlar babannemlerin evinde eski kullanılmayan bir dev telefonu vardı bende merak edip içini açtım.:kekw:
Merak edenler için tam görüntüsüAlıntıyı görüntüle
BIOS'uAlıntıyı görüntüle
Farkındayım çok eski bir anakart bunu devrelerin el yapımı olduğundan anlayabilirsiniz ama bizim konumuz bu değil bizim konumuz, bu BIOS un ne işe yaradığını anlamak.

Bu BIOS aslında PC lerdeki gibi işlemcinizi doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gibi şeyler yerine onların çalışmasını sağlıyor birnevi BIOS u işletim sistemi yerine kullanmışlar zaten fazlada bir görevi yok LCD ekrana görüntü vermek, tuşlara basıldığında algılamak, telefon trafiğine girebilmek için kullanılan kablonun giriş çıkışlarını kontrol etmek(örn.: eve gelen bir teledon araması olduğunda zili çalmak) gibi durumları yapıyor.

Düşünceme göre muhtemelen ROM yani (sadice okunulabilen bellek) tir. Ayrıca boyutu 1-2 MB'ı geçmediği gibi gerekli olmadığı içinde tek BIOS lu bir telefon kutusu.

İncelemem burada sona erdi ama daha bir sürü rehber hazırlamaya çalışıcağım, okuduğunuz için teşekkürler 🥰
@XecAts
Eline sağlık

Avolay

80+ Gold
Merak edenler için tam görüntüsüAlıntıyı görüntüle
BIOS'uAlıntıyı görüntüle
Farkındayım çok eski bir anakart bunu devrelerin el yapımı olduğundan anlayabilirsiniz ama bizim konumuz bu değil bizim konumuz, bu BIOS un ne işe yaradığını anlamak.

Bu BIOS aslında PC lerdeki gibi işlemcinizi doğru çalışıp çalışmadığını kontrol etmek gibi şeyler yerine onların çalışmasını sağlıyor birnevi BIOS u işletim sistemi yerine kullanmışlar zaten fazlada bir görevi yok LCD ekrana görüntü vermek, tuşlara basıldığında algılamak, telefon trafiğine girebilmek için kullanılan kablonun giriş çıkışlarını kontrol etmek(örn.: eve gelen bir teledon araması olduğunda zili çalmak) gibi durumları yapıyor.

Düşünceme göre muhtemelen ROM yani (sadice okunulabilen bellek) tir. Ayrıca boyutu 1-2 MB'ı geçmediği gibi gerekli olmadığı içinde tek BIOS lu bir telefon kutusu.

İncelemem burada sona erdi ama daha bir sürü rehber hazırlamaya çalışıcağım, okuduğunuz için teşekkürler 🥰
@XecAts
Neyi inceledin ne anlattın tam anlamadım ama eline sağlık

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
  • Konu Sahibi Konu Sahibi

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Entegre diye bilinir o parça. Bir çok işlemi yapmak için tasarlanır. O entegre olmasa atıyorum bu kartın yarısı kadar daha alan daha malzeme ve devre yolu gerecekti. Çeşitli amaçlar için üretilmiş mikro entegreler mevcuttur. Stereo entegre,motor sürücü, Bluetooth modülü için. Tüm devrenin yönetim yeridir yani o bozulursa devre çöp.

Gorkemslx

80+
anakart la bu cyberbug oynatır 100 fps (!)

amdsaolsun

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,930
İsim
Efe GÖKKURT
İlgilendiği Kategoriler
Instagram
gokkurtefe
Entegre diye bilinir o parça. Bir çok işlemi yapmak için tasarlanır. O entegre olmasa atıyorum bu kartın yarısı kadar daha alan daha malzeme ve devre yolu gerecekti. Çeşitli amaçlar için üretilmiş mikro entegreler mevcuttur. Stereo entegre,motor sürücü, Bluetooth modülü için. Tüm devrenin yönetim yeridir yani o bozulursa devre çöp.
Yani bios değilmi?

andires42

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Yani bios değilmi?
Bios benim bildiğim tüm devrenin kontrolü yapan ve birbiri haberli içinde çalışmasını sağlamak amacıyla ince ayarların yapılabildiği kontrol ve denetim arayüzü. Tüm entegrelerin yada bileşenlerin kontrolcülerini tek yerden kontrol etmeye yarar. Çalışma mantığını bilmiyorum.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,030,928
Üyeler
163,408
Son üye
Guard_of_Lord
Top Bottom