Neler Yeni

Telefonda bulunan dosyaların virüs olduğu nasıl anlaşılır?

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Alpaslan Alkan
Arkadaşlar ben iki gün önce gece saatlerinde telefonumda Microsoft Edge uygulamasında internette dolanırken sitede bir şeye tıkladım resimdi sanırım. Ve beni farklı bir siteye attı direkt. O siteden çıkana kadar siteden benim telefonuma "Chrome. APK" isimli bir dosya indi. Ben virüs veya trojan olabileceğinden şüphe ettim ve Microsoft Edge'in indirilenler kısmından anında(en fazla 5 saniye geçmiştir) sildim dosyayı. Aynı şekilde Microsoft Edge'in son 24 saate ait geçmiş tüm verilerini sildim. Ardından içim rahat etmedi ve dosya yöneticisinden indirilenler klasörüne baktım orada yoktu bu dosya yani silinmişti. Bildirimlerimde ise o dosyanın indirmesinin tamamlandığı yazıyordu bildirime tıkladım ve hiçbir şey olmadı. Ben de korkup acaba virüs mü bulaştırdım telefonuma diye aklıma gelen her antivirüs programı ile taramalar yaptım. Kaspersky, Bitdefender, ESET, Avast, dr. Web, McAfee, Microsoft Defender vs. ESET, 2 sorun verdi onları düzelttim(bu 2 sorun indirdiğim APK ile alakalı değildi). Diğer programlarda ise hiçbir sorun yok dedi. Tam tarama, hızlı tarama ve sadece indirilenler klasörünü tarama yaptım ayrı ayrı. 830.000'den fazla dosyayı taradım. Sistem dosyaları da dahil. Ve sorun bulunamadı. Ancak ben yine de endişe ediyorum acaba bu virüs gizlendi mi vs. diye. Ancak sonradan benim bu APK dosyasını hiç açmadan ve de kurmadan direkt sildiğim aklıma geliyor ve rahatlıyorum. Sizler bana ne tavsiyeler verirsiniz? Ne yapmalıyım? Bu kadar detaylı taramalar sonucunda antivirüs programları bir sorun yok dedi kesin bilgi midir bu? APK dosyasını kurmadan virüs bulaşabilir mi? Bulaşşa belirti verir miydi iki günde? Vs. vs.

xSpiecy

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
3
İsim
Cristiano Ronaldo
Discord
xSpiecy
Rahatlamıyorsan dosyaları yedekleyip format at en azından aklında şüphe kalmaz.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Alpaslan Alkan
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Rahatlamıyorsan dosyaları yedekleyip format at en azından aklında şüphe kalmaz.
Kurulum yapmadiysan sikinti yok
Gayet rahat hissediyorum son iki gündür telefonu kontrol ediyorum anormal bir durum var mı diye şu anlık denk gelmedim. Gelsem zaten sıfırlarım direkt. Anormal bir veri kullanımı, pop-up reklamlar, uygulamaların kendiliğinden açılması vs. denk gelmedim bu tarz absürt bir olaya.

Evet kurulum yapmadım ve direkt sildim APK dosyasını. Bulaşmış olma ihtimali yok değil mi? Zaten kuruyor olsaydım yükle ekranı çıkardı sonrasında Xiaomi kendi virüs tarama uygulamasıyla tarıyor ve play protectte aynı şekilde. Sanırım bulaşmamıştır.

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,017,743
Üyeler
161,340
Son üye
Cavoo06
Top Bottom