Neler Yeni

Bilgisayarda virüs bulunursa ne yapılmalı?

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Özel dosyaların için diskini böl ve o böldüğün yeni bölüme özel dosyalarını aktar sonra da c diskine temiz format at. format attıktan sonra sadece windows defender ile tara yaterlidir. ama windows defender ın sadece gerçek zamanlı korumasını aktif et diğerlerini kapa.

Kagusto

80+
Bu Kullanıcının Doğum Günü!
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Kağan Ustaoğlu

Sürücü kısmı için donanımını söylersen yardımcı olabilirim.
Microsoft hesabı yerine offline kullan deme sebebim telemetrinin ve senkronizasyon ayarlarının arkaplanda bilgisayarını yiyip bitiriyor olmasından kaynaklı.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Alpaslan Alkan
Özel dosyaların için diskini böl ve o böldüğün yeni bölüme özel dosyalarını aktar sonra da c diskine temiz format at. format attıktan sonra sadece windows defender ile tara yaterlidir. ama windows defender ın sadece gerçek zamanlı korumasını aktif et diğerlerini kapa.
Peki ya bu virüs bölünen kısmada bulaşırsa? En mantıklısı şifreli bir rar dosyası yapıp Google Drive'a yüklemek gibi geliyor bana. Format atarken USB den atacağım değil mi? Ve sizce Windows 10 mu kurmalıyım 11 mi? Halihazırda 10 kullanıyorum.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Peki ya bu virüs bölünen kısmada bulaşırsa? En mantıklısı şifreli bir rar dosyası yapıp Google Drive'a yüklemek gibi geliyor bana. Format atarken USB den atacağım değil mi? Ve sizce Windows 10 mu kurmalıyım 11 mi? Halihazırda 10 kullanıyorum.
Bak zaten drive da yüklesen eğer virüs bulaşmış ise zaten dosyada saklanır o virüs. Sen zaten temiz kurulum yaptıktan sonra windows defender ile tarayacaksın o kısmı, sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Bir de drive dan da kopyalasan saklanan virüsleri engelleyemezsin.

Kagusto

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Kağan Ustaoğlu
10 devam.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Alpaslan Alkan

Sürücü kısmı için donanımını söylersen yardımcı olabilirim.
Microsoft hesabı yerine offline kullan deme sebebim telemetrinin ve senkronizasyon ayarlarının arkaplanda bilgisayarını yiyip bitiriyor olmasından kaynaklı.
AMD Ryzen 5 5600
AMD Radeon RX 6700
Samsung 970 Evo Plus 1TB M2 SSD
Kioxia Exceria Sata SSD
Donanım böyle.

Anladım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bak zaten drive da yüklesen eğer virüs bulaşmış ise zaten dosyada saklanır o virüs. Sen zaten temiz kurulum yaptıktan sonra windows defender ile tarayacaksın o kısmı, sıkıntı çıkmaz diye düşünüyorum. Bir de drive dan da kopyalasan saklanan virüsleri engelleyemezsin.
Haklısınız. Disk bölmeyi nasıl yapacağım. Bilgisayar konusunda tecrübeliyim ancak daha önce hiç format atmadığım, disk bölme yapmadığım için bilmiyorum nasıl yapacağımı. Sizide sıkıyorum gibi hissediyorum kusuruma bakmayın.

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
windows un kurulu olduğu şuan ki disk yani cdiski samsung 970 mi yıoksa diğer sata disk mi?

Kagusto

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
70
İsim
Kağan Ustaoğlu
Disk bölmeyin hocam dosyayı google one ile rar şeklinde kurtarın tüm diskleri temizleyip sıfır gıcır format atın.
Driver için anakartı da söylerseniz iyi olur. AMD driverları uğraştırmıyor alttaki otomatik tespit eden uygulamayı indirebilirsiniz direkt.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Alpaslan Alkan
Birde bende iki tane disk var. Biri M2 SSD diğeri normal düz SSD. Normal SSD ye atsam tüm özel dosyalarımı normal SSD deki her şeyi silip sonrasında ise M2 SSD ye kurulum yapsam Windowsu(halihazırda öyle)

windows un kurulu olduğu şuan ki disk yani cdiski samsung 970 mi yıoksa diğer sata disk mi?
Samsung 970 de kurulu sistem

Disk bölmeyin hocam dosyayı google one ile rar şeklinde kurtarın tüm diskleri temizleyip sıfır gıcır format atın.
Driver için anakartı da söylerseniz iyi olur. AMD driverları uğraştırmıyor alttaki otomatik tespit eden uygulamayı indirebilirsiniz direkt.
Banada öyle mantıklı geldi en başta. Sanırım öyle yapacağım

tekino

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
305
İsim
Tekin Ayber
Hangi konuma yedeklesen de illa ki virüs taraması yapcan, aynı şeyi iki farklı yoldan denemiş olursun. O yüzden senin insiyatifindedir. Fakat ben dediğimi not olarak yazmış bulundum, tercih meselesi.

Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
Alpaslan Alkan
Hangi konuma yedeklesen de illa ki virüs taraması yapcan, aynı şeyi iki farklı yoldan denemiş olursun. O yüzden senin insiyatifindedir. Fakat ben dediğimi not olarak yazmış bulundum, tercih meselesi.
Teşekkür ederim yine de ilginiz için :D. Virüs taramasını rar dosyasına yapmak daha rahat görünüyor

Top Bottom