Neler Yeni

temel dini terimler özet.

Dinlerin temellerini anlattığım makaleye hoş geldiniz.

Teizm: Tanrı vardır peygamber gönderir.
Örnek: İslamiyet, Hristiyan'lık, yahudilik.

Deizm: Tanrı'nın ibadete ihtiyacı yoktur peygamber göndermez.
Örnek yoktur.

Agnostizm: Tanrı'nın varlığı ya da yokluğu bilinmez.
Örnek yoktur.

Apateizm: Tanrı'nın var olduğu veya olmadığı kimseyi ilgilendirmez umursamazlık.
Örnek yoktur.

Henoteizm: Tanrı'yı kabul eder ama birden fazla Tanrı vardır.
Örnek: Tengricilik.

İetsizm: Yaratan vardır ama bu yaratanın ne olduğu bilinmez.
Örnek yoktur.

İgnostisizm: Tanrı'nın var olduğunu veya olmadığını tartışmak saçmadır.
Örnek yoktur.

Katenoteizm: Bir sürü Tanrı vardır bunlar sadece kendine tapanla meşgul olur.
Örnek yoktur.

Monoteizm: Tanrı'lar birleşmelidir.
Örnek yoktur.

Omnizm: Bilgiler değişmiştir çoğu dinde haklılık vardır.
Örnek yoktur.

Pandeizm: Tanrı evrendeki her şeydir iç içedir.
Örnek yoktur.

Politeizm: Bazı Tanrı'lar gerçek bazıları yalandır.
Örnek antik Yunan dinleri.

Transteizm: Tanrı her şeyi yaratmıştır ancak sonra yarattıklarından daha da güçsüzleşmiştir evren kendi kendine işler.
Örnek yoktur

Makale bu kadardı yanlışlarım için özür dilerim.

Not: Örnek yoktur yazılarının çoğu kendi kendine bir görüştür ona bağlı bir din yoktur.

En popülerler:
Teizm 1
Ateizm 2
Deizm 3
Agnostizm 4

ensareiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Ensar Polat
Evett.. Kader ve sınavla ilgili sorulara cevap veremedikleri için şimdi Kurana yöneldiler. Evet bekliyoruz Zeyd'in karısını alan peygamberin ayetlerini de.

DEDİKLERİ TEK ŞEY GAYBI ALLAH BİLİYOR. SINAVDAYIZ. BAŞKA BİR ŞEY BİLDİKLERİ YOK.
Tamam yok diyelim bizim hiçbir kaybımız olmicak ya varsa siz napıcaksınız

maury

80+
Tamam yok diyelim bizim hiçbir kaybımız olmicak ya varsa siz napıcaksınız
Sen de şu an kafirlik yapıyorsun. Ya varsa diye bir şey olmamalı size göre. Kesinlikle vardır demelisin.
Hadi varlığını bir gün herkese gösterdi diyelim. Ben sadece kendisine iman etmedim. Hiçbir büyük günahı işlemedim. İnsanların haklarına girmedim, hırsızlık yapmadım, fenalık yapmadım, faiz yemedim, dedikodu yapmadım vs. Kendisine iman etmeme nedenim de kendisi hakkında yetersiz bilgi vermesidir. Bu orman varsa bunun yaratıcısı vardır demekle olmuyor. Siz o tanrıya bir de elçilik makamı ekliyorsunuz. Emir ve yasaklarını bir insan evladı aracılığıyla sadece hep aynı bölgeye ve sadece o bölgenin insanlarının anlayacağı dilde bildirmesini normal buluyorsunuz. Bir Viking bunu nasıl anlayacak? Ya da bir Çinli.
Bu gibi durumları birleştirince haklılık payım daha çok oluyor.
Peki sizin dininizin yüzde yüz doğru olduğunu nereden biliyorsunuz? Belki Hinduizm doğru.

Carlo

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Sen de şu an kafirlik yapıyorsun. Ya varsa diye bir şey olmamalı size göre. Kesinlikle vardır demelisin.
Hadi varlığını bir gün herkese gösterdi diyelim. Ben sadece kendisine iman etmedim. Hiçbir büyük günahı işlemedim. İnsanların haklarına girmedim, hırsızlık yapmadım, fenalık yapmadım, faiz yemedim, dedikodu yapmadım vs. Kendisine iman etmeme nedenim de kendisi hakkında yetersiz bilgi vermesidir. Bu orman varsa bunun yaratıcısı vardır demekle olmuyor. Siz o tanrıya bir de elçilik makamı ekliyorsunuz. Emir ve yasaklarını bir insan evladı aracılığıyla sadece hep aynı bölgeye ve sadece o bölgenin insanlarının anlayacağı dilde bildirmesini normal buluyorsunuz. Bir Viking bunu nasıl anlayacak? Ya da bir Çinli.
Bu gibi durumları birleştirince haklılık payım daha çok oluyor.
Peki sizin dininizin yüzde yüz doğru olduğunu nereden biliyorsunuz? Belki Hinduizm doğru.

Ya da Thor varsa? Düşünsene ölmüş gitmiş Thor Helheimın girişinde elinde çekiç bekliyor. "Batıl din he mi? Geç bakem içeri"

maury

80+
Ya da Thor varsa? Düşünsene ölmüş gitmiş Thor Helheimın girişinde elinde çekiç bekliyor. "Batıl din he mi? Geç bakem içeri"
Bunlara göre olamaz. Bunlar ille arap tanrısına tapacak. Bel altı ayetleri okuduktan sonra hala aynı dinde nasıl kalıyorlar anlamış değilim.

ensareiz

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
822
İsim
Ensar Polat
Bunlara göre olamaz. Bunlar ille arap tanrısına tapacak. Bel altı ayetleri okuduktan sonra hala aynı dinde nasıl kalıyorlar anlamış değilim.
Bel altı ayetlerin birden çok anlamı var

Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,051,457
Üyeler
166,928
Son üye
Arda074
Top Bottom