Neler Yeni

Temizlik sonrası ekran gelmiyor

skymust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Günçiçeği
Arkadaşlar selam uzun süredir bilgisayarımı temizlemediğim için kasayı açıp termal macununu vs yenileyip fanların tozunu aldım fakat bütün bileşenleri düzgün şekilde tekrar montajlamama rağmen bilgisayarımı 2 ramle çalıştırdığımda bütün bileşenler çalışıyor fakat ekran gelmiyor fakat tek ram ile çalıştırdığımda ekran geliyor sorunsuz çalışıyor konuda bilgisi olan var ise yardımcı olabilir mi? Not olarak da 1 seneden fazladır 2x8gb ram ile bilgisayarı kullanıyorum önceki yaptığım temizliklerde de aynısı olmuştu bios pilini çıkarıp taktığımda düzelmişti fakat şuan olmuyor.

MRlotias

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
metehan ipek
Hocam ekran kartının fanları dönüyor değil mi? Bide kabloların montajını bir daha kontrol edin.

skymust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Günçiçeği
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam ekran kartının fanları dönüyor değil mi? Bide kabloların montajını bir daha kontrol edin.
dönüyor hocam şuan bilgisayarı tek ram ile kullanıyorum 2. rami taktığımda görüntü alamıyorum

ZeRRaen

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
751
İsim
Arda
İlgilendiği Kategoriler
FPS oyunları , toplama bilgisayarlar , okul hayatı ,
Instagram
ardazeren025
Twitter
arda
Discord
ZeRRaen#9836
Sanırım tek ram çalıştırıp anakart ayarlarını sıfırlayıp, ardından gerekli şeyleri açıp geri takınca oluyordu. Son zamanlarda 1-2 kişi daha bunu yaşamıştı

MRlotias

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
metehan ipek
Hocam o zaman slot veya ram bozuk, çalışan rami diğer slota takıp deneyin.

skymust

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
2
İsim
Efe Günçiçeği
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Hocam o zaman slot veya ram bozuk, çalışan rami diğer slota takıp deneyin.
yani ramleri çıkartmadan temizlemiştim 2 ramimi de 1. slotta denedim çalışıyor ama 2. slota ram takınca gelmiyor ekran pc temizlemeden önce sorunsuz çalışıyordu
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sanırım tek ram çalıştırıp anakart ayarlarını sıfırlayıp, ardından gerekli şeyleri açıp geri takınca oluyordu. Son zamanlarda 1-2 kişi daha bunu yaşamıştı
anakart ayarlarını biosdan sıfırlayabilirim fakat ardından gerekli olan şeyler ne bilmiyorum

MRlotias

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
29
İsim
metehan ipek
Hocam o zaman 2. slotu bir temizleyin tozunu falan alın araya birşeyler kaçmış olabilir.

tufankaya41

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
114
İsim
Tufan
dönüyor hocam şuan bilgisayarı tek ram ile kullanıyorum 2. rami taktığımda görüntü alamıyorum
mevcut ram ile yerlerini değiştir çalışmayan ram i çalışan yuvaya tak ama öncelikle silgi ile sil silmedende soketin içini iyice kontrol et

Top Bottom