Ramleri silgi ile sil ve öyle açmayı dene bi.Hocam nasıl anlayabilirim olup olmadığını
Bios pilini çıkart 1dk beller geri tak bilgisayar güç almayacak şekilde açma kapama tuşuna ard arda basın statik elektirik bosalsinHocam nasıl anlayabilirim olup olmadığını
EvetRamlerin anakarta değen kısmını mı
Güç kaynagını prizden çek 3 4 saniye güç tusuna basılı tut öyle statik elektrik boşalıyor diye biliyorumHocam nasıl anlayabilirim olup olmadığını
Kasanın önündeki güç düğmesi, reset tuşu ve usb girişlerinin kabloları var küçük küçük. Onları tekrar takarken yanlış takmışsındır. Artı ve eksilerini iyice kontrol ederek tak.Yaklaşık 1 saat önce termal macun değiştikten sonra sıcaklık değerleri normal gelmediği için termal macunu tekrar yeniledim,
yeniledikten sonra bütün parçaları olması gerektiği gibi taktım ama sistemi açmaya çalıştığım zaman sistem tepki vermedi
Bios pilini söküp tekrar çıkardım ama sistem yine tepki vermedi, kasanın üzerinde kırmızı LED yanıyor ama anakartta herhangi bir ışık görmedim, sorun neyden kaynaklı olabilir
Konuyu teknik sorunlara açmıştım ama mobil bilgisayarlar olarak gözüküyor
Hocam PSU paket olmuş olabilir mi, kullandığım psu kasaya ait ama kasa da sadece kırmızı ışık yanıyor, kasanın kendi girişlerine hoparlörümü taktığım zaman açık olduğuna dair yanan ışık yanmıyorBios pilini çıkart 1dk beller geri tak bilgisayar güç almayacak şekilde açma kapama tuşuna ard arda basın statik elektirik bosalsin
Sistem tepki vermedi derken, psu çalışıyor ama görüntü alamıyorsun sanmıştım.Hocam PSU paket olmuş olabilir mi, kullandığım psu kasaya ait ama kasa da sadece kırmızı ışık yanıyor, kasanın kendi girişlerine hoparlörümü taktığım zaman açık olduğuna dair yanan ışık yanmıyor
@KaanRzGr
Yok hocam kablolar olması gerektiği gibi takılıSistem tepki vermedi derken, psu çalışıyor ama görüntü alamıyorsun sanmıştım.
Psu bile çalışmıyorsa dediğin gibi psu zarar görmüş olabilir.
Son olarak aklıma şu geldi; kuzenime pc topladığım zaman, işlemci fanının kablosunu anakarta taktıktan sonra (anakartta "cpu fan" diye 4 telli bir giriş var.), bir tane daha aynı şekilde kablo görmüştüm, küçük ve 4 delikli. Yine anakartta "system fan" yazan 4 telli bir yer vardı. Belki onundur diye oraya taktım. Daha sonra sistemi başlatınca ışıklar yanıp anında geri söndü. Sonra o en son taktığım "system fan" yazan yerdeki kabloyu çıkarınca sorunsuz şekilde çalıştı.
Yani sen de anakartta taktığın kabloları nereye taktığını iyi oku. İmkanın varsa yakınlaştırınca görebileceğimiz kalitede bir fotoğraf çekip at. Bir de biz bakalım.