Neler Yeni

Termal macun değiştirdim, yaktım sanırım 😱

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Fırat ÇELİK
Merhaba,

Arkadaşlar ben termal macun değiştirdim. İlk deneyimim. Önceden biliyordum nasıl değiştiğini ancak ilk kez kendim değiştirdim. Herneyse parçaları düzgünce taktım zaten sadece fanın kablosu çıkartılıyor.

Bilgisayarı topladım parçalarını, çalıştırdım. 2 3 dakikalığına çalıştı. Sonra ekran gidip geldi 3 4 sefer. Ardından kapandı.

Oysaki sert davranışta yapmadım, kablolarıda doğru taktım. Sebebi ne olabilir?

Fişe yakmaya korkuyorum laptopu şuan 😅😅
Mesaj otomatik birleştirildi:

Fişe Takmaya*

En İyi Cevap
7
Merhaba,

Arkadaşlar ben termal macun değiştirdim. İlk deneyimim. Önceden biliyordum nasıl değiştiğini ancak ilk kez kendim değiştirdim. Herneyse parçaları düzgünce taktım zaten sadece fanın kablosu çıkartılıyor.

Bilgisayarı topladım parçalarını, çalıştırdım. 2 3 dakikalığına çalıştı. Sonra ekran gidip geldi 3 4 sefer. Ardından kapandı.

Oysaki sert davranışta yapmadım, kablolarıda doğru taktım. Sebebi ne olabilir?

Fişe yakmaya korkuyorum laptopu şuan 😅😅

Fişe Takmaya*
Vidaları düzgün sıktınız mı? Macunu nerelere sürdünüz? Kablolar doğru takılı mı? Yaptığınız işlemlerin fotosunu atar mısınız bakayım.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Fırat ÇELİK
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Vidaları düzgün sıktınız mı? Macunu nerelere sürdünüz? Kablolar doğru takılı mı? Yaptığınız işlemlerin fotosunu atar mısınız bakayım.
Evet kabloları taktığıma eminim. Sadece fanın kablosu çıkıyor. 1 tane vida eksikti ancak o da iç kısmından değil pek önemsiz.

Ekler

• FA1DA7D5-EA25-4E2E-934B-A0B2D7271639.jpeg
    FA1DA7D5-EA25-4E2E-934B-A0B2D7271639.jpeg
    783 KB · Hit: 111
  • D5FC7977-E142-405E-BC1C-CDAE142E197A.jpeg
    D5FC7977-E142-405E-BC1C-CDAE142E197A.jpeg
    646.4 KB · Hit: 105
  • FF575F20-9959-4B06-90DD-251AD5B6F98C.jpeg
    FF575F20-9959-4B06-90DD-251AD5B6F98C.jpeg
    701.9 KB · Hit: 103
Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Fırat ÇELİK

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Macunu çok fazla sürmüşsün ayrıca macunun çok kötü. Macun işlemcinin üstünü kaplasa yeter tabaka olmasa da olur. Ayrıca macunun elektrik iletiyor olabilir bu da kısa devre yapmış olabilir.

Trexsons

80+ Silver
En İyi Cevap
1
Taştıysa kısa devre olmuş olabilir. Sadece işlemcinin üstünde macun olsun yalanları temizleyin.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Fırat ÇELİK
Taştıysa kısa devre olmuş olabilir. Sadece işlemcinin üstünde macun olsun yalanları temizleyin.
Evet sanırım peteği üstüne kapatınca taşma yaptı. Kontrol etmemiştim 🤦🏻‍♂️.

Kısa devreden bir şey olacağını sanmamaktayım. Haksızmıyım?

Macunu çok fazla sürmüşsün ayrıca macunun çok kötü. Macun işlemcinin üstünü kaplasa yeter tabaka olmasa da olur. Ayrıca macunun elektrik iletiyor olabilir bu da kısa devre yapmış olabilir.
Dostum 4₺ ye almıştım 1 2 yıl önce. Şuanda kapalı bilgisayarcılar. Kapanıp kapanıp duruyordu bilgisayar. Elimdekini sürdüm. Yazılımcıyım o sebepten işlerimin yoğun olduğu vakte denk geldi birde.

RevDeisDou

80+ Titanium
En İyi Cevap
18
Dahası  
Reaksiyon skoru
49,308
İsim
Rev D
İlgilendiği Kategoriler
Hepsi ;)
Evet sanırım peteği üstüne kapatınca taşma yaptı. Kontrol etmemiştim 🤦🏻‍♂️.

Kısa devreden bir şey olacağını sanmamaktayım. Haksızmıyım?

Dostum 4₺ ye almıştım 1 2 yıl önce. Şuanda kapalı bilgisayarcılar. Kapanıp kapanıp duruyordu bilgisayar. Elimdekini sürdüm. Yazılımcıyım o sebepten işlerimin yoğun olduğu vakte denk geldi birde.
İnternetten al dostum bilgisayarcılarda bunun yan sanayisini satar sana anca. Macunun şakası olmaz ucuza kaçılmaz.

En İyi Cevap
7
Macun çok kalitesiz görünüyor ve fazla sürüldüğü için temas kalmamış olabilir. Taşması sorun olmaz iletken değildir macun ama fazla sürülmüş sanki.

2 yıldır rafta bekleyen macundan bir şey beklemeyin özelliğini kaybetmiş belli. İnternetten düzgün bir macun alın. Bütçe söyleyin önerelim.

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Turuncu Keskin
Macun kalitesiz duruyor ve çok fazla sürülmüş, internet üzerinde fazlasıyla kaliteli macun satılıyor aslında.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Fırat ÇELİK
Macun çok kalitesiz görünüyor ve fazla sürüldüğü için temas kalmamış olabilir. Taşması sorun olmaz iletken değildir macun ama fazla sürülmüş sanki.
Sökersem ortalık birbirine karışacak 🤦🏻‍♂️ Başıma iş açtım hocam

Macun kalitesiz duruyor ve çok fazla sürülmüş, internet üzerinde fazlasıyla kaliteli macun satılıyor aslında.
94EEB2AD-C9C1-4EC6-B51C-3DEB1A4D1CDC.jpeg

Ne yapmalıyım? yeni macunmu sipariş edeyim? Yoksa şimdilik bunla biraz azaltım devam mı edeyim hocan?

yigitrocks

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,305
İsim
Yiğit Aralim
O kadar macun mu sürülür ufakcık yere :D Ayrıca internetten falan daha kaliteli macunlardan al. Eğer ısınıp kapanıyorsa gene aynı sorunu yaşayabilirsin.

Son düzenleme:
Yeni mesajlar Yeni Konu Aç      

SON KONULAR

Forum istatistikleri

Konular
1,043,715
Üyeler
165,573
Son üye
ilkermio
Top Bottom