Neler Yeni

Termal macun değiştirdim, yaktım sanırım 😱

Touoa

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
2,212
İsim
Turuncu Keskin
Sökersem ortalık birbirine karışacak 🤦🏻‍♂️ Başıma iş açtım hocam
Mesaj otomatik birleştirildi:

Alıntıyı görüntüle
Ne yapmalıyım? yeni macunmu sipariş edeyim? Yoksa şimdilik bunla biraz azaltım devam mı edeyim hocan?
Bana kalırsa işini garantiye alıp internet üzerinden kaliteli bir macun alıp tazelemek.

En İyi Cevap
7
O kadar macun mu sürülür ufakcık yere :D Taşıp kısa devre yaptırmıştır büyük ihtimal. Ayrıca internetten falan daha kaliteli macunlardan al. Eğer ısınıp kapanıyorsa gene aynı sorunu yaşayabilirsin.
Termal macun kısa devre yapmaz.

Kaliteli bir macun alıp sıfırdan macun sürün az bir şekilde.

Dahası  
Reaksiyon skoru
16
İsim
Fırat ÇELİK
Elektriği ileten bir macunsa yapmaz mı?
image.jpg

image.jpg

Yapacak başka bir çaren yok maalesef pc kapanıyor diyorsun sürekli nasıl yapacaksın ki işlerini? :(
image.jpg

Yeterlimidir hocam?

Donanım değişikliği algılandı dedi ve yeniden başlattı. Düzelti şuanlık. Teşekkürler.

Son düzenleme:

Barış Yalçın

80+ Platinum
En İyi Cevap
20
Macunu fazla sürmüşsün ayrıca fazla dağıtmışsın bu yüzden kısa devre yapmış olabilir.

alienemre

80+ Bronze
Dahası  
Reaksiyon skoru
218
İsim
Yunus Emre Özdemir
İlgilendiği Kategoriler
Bilim,fizik,biyoloji,transhümanizim,oyun,astronomi,ilkler tarihi,evrim.
Evet kabloları taktığıma eminim. Sadece fanın kablosu çıkıyor. 1 tane vida eksikti ancak o da iç kısmından değil pek önemsiz.
azcık fazla mı sürmüşssün ne sanki pütür pütür olmuş

Slyleight

80+
En İyi Cevap
2
Dahası  
Reaksiyon skoru
348
İsim
Sly
Çok kalitesiz olursa da mı iletmez?
Çok kalitesiz olanlar ,termal macunun asıl görevini , yani ısıyı iletmekte başarısız olurlar. Bu durumda da sıcaklık işlemcide sıkışıp kalır ve borular sayesinde fanlarla iyi bir şekilde iletilemeyeceği için de işlemcinin aşırı ısınmasıyla sonuçlanır.

Aşırı ısınma olursa bilgisayar parçaları korumak için performansı düşürür. 4.2 GHz 'de çalışan işlemci kendini 3.5 GHz üstüne atamaz.

En kötü olasılık ise bilgisayar kendini koruma moduna alır ve parçaların zarar görmemesi için kendini kapatır.

Çocukken laptop çok ısınıyor diye altına buz ile kaplı havlu koyuyordum. Koymadığım zaman 5-10dk da bir atıyordu kendini :D

Top Bottom