Neler Yeni

Termal Macun Sonrası Ekran Gelmiyor

Faveouls

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,167
İsim
Emre
Arkadaşlar, termal macunu değiştirmek için tüm parçaları söktüm. Sökmeden önce macunu eskisini için boştayken 60-70 derece oluyordu, o yüzden asus prime b450m k anaların suit diye programı var. Onun üzerinden 1.2000 voltaj verip 2.8Ghz yaptım işlemciyi her şey güzel çalışıyordu ďüşük sıcaklıkta. Termal macun uygulamak için parçaların hepsini söktüm ve termal macunu güzelce uyguladım. Tüm parçaları aynı şekilde birleştirdim ve açtığımda tüm parçalar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Ne işlemci pinine zarar geldi ne ramlere ne de ekran kartına. Hepsini farklı bilgisayardan kontrol ettim çalışıyor. Acaba ben asus suit programı üzerinden voltaj ayarı yaptığım için mi açılmıyor? Boş değilde masaüstü asus suit programından yapmıştım çünkü. Bu ekran kartı pci girişinde turuncu ışık yanıyor. Analarına normal olarak yanıyordu zaten ama oranının sebebi var mı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? :/
20210206_142543.jpg
20210206_142537.jpg

miktwa

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
186
İsim
Utku Genç
Bütün parçaları çıkarıp taktıysan biraz bekle gelmesi uzun sürebiliyor

xragu

80+ Gold
Arkadaşlar, termal macunu değiştirmek için tüm parçaları söktüm. Sökmeden önce macunu eskisini için boştayken 60-70 derece oluyordu, o yüzden asus prime b450m k anaların suit diye programı var. Onun üzerinden 1.2000 voltaj verip 2.8Ghz yaptım işlemciyi her şey güzel çalışıyordu ďüşük sıcaklıkta. Termal macun uygulamak için parçaların hepsini söktüm ve termal macunu güzelce uyguladım. Tüm parçaları aynı şekilde birleştirdim ve açtığımda tüm parçalar çalışıyor ama ekrana görüntü gelmiyor. Ne işlemci pinine zarar geldi ne ramlere ne de ekran kartına. Hepsini farklı bilgisayardan kontrol ettim çalışıyor. Acaba ben asus suit programı üzerinden voltaj ayarı yaptığım için mi açılmıyor? Boş değilde masaüstü asus suit programından yapmıştım çünkü. Bu ekran kartı pci girişinde turuncu ışık yanıyor. Analarına normal olarak yanıyordu zaten ama oranının sebebi var mı bilmiyorum. Yardımcı olur musunuz? :/
Alıntıyı görüntüleAlıntıyı görüntüle
bende yeni foruma girdim termal değişltirdim sadece fanı çıkarttım sürdüm taktım 1 dk bekletti ve sonra ekran geldi ve forumfayım :D

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Herbokolog
Bilgisayarı kapat, bios pilini çıkart bi 10 dakika bekle, bios resetlendikten sonra dene açmayı.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Bu arada kablolamayı kim yaptıysa allaha emanet yapmış, gözlerim acıyor.

Faveouls

80+ Silver
Dahası  
Reaksiyon skoru
1,167
İsim
Emre
  • Konu Sahibi Konu Sahibi
Bilgisayarı kapat, bios pilini çıkart bi 10 dakika bekle, bios resetlendikten sonra dene açmayı.
10 dakika değil dün akşam 22-23:00'da çıkardım boş pilini. Bilgisayarı güçten çektikten sonra. Bu sabah taktım yok açılmadı. 15-20 dakikadır tüm fanlar dönüyor normal şekilde ekran gelmedi halen.

Dahası  
Reaksiyon skoru
26
İsim
Herbokolog
10 dakika değil dün akşam 22-23:00'da çıkardım boş pilini. Bilgisayarı güçten çektikten sonra. Bu sabah taktım yok açılmadı. 15-20 dakikadır tüm fanlar dönüyor normal şekilde ekran gelmedi halen.
Eski nesil bir işlemci bulup onunla açmayı dene, açılırsa anlaki 3600X için yeniden bios güncellemen gerekiyor.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Biosflashback özelliği olmayan anakart almanın zararları, bios güncellemek için seni başka bir işlemciye muhtaç kılıyor.

EmirTurk

80+
Dahası  
Reaksiyon skoru
7
İsim
Emirhan Temel
Power kablosunu çıkar, ramleri çıkar, ramleri tak, power kablosunu tak, psu güç tuşunu aç, biraz bekle pc yi aç. Olmadısa aynı işlemi ekran kartı için yap. Bende de öyle olmuştu düzeldi.

Top Bottom